Tęsdami socialinę akciją „Žalia galia“ vakar Kauno „Žalgirio“ krepšininkai lankėsi dviejose mokyklose. Tomas Delininkaitis atvyko į Kauno Panemunės pradinę mokyklą, o Mindaugas Kuzminskas susitiko su Senamiesčio progimnazijos mokiniais.

Delininkaitis ir Kuzminskas bendravo su programos „Renkuosi mokyti!“ mokytojų Rūtos Čechanavičiūtės ir Tomo Armoškos jaunaisiais auklėtiniais, papasakojo apie savo karjerą, krepšininko gyvenimą ir žaidimo subtilybes, pabrėžė komandos svarbą žaidžiant krepšinį. Svečiai taip pat buvo pakviesti į mokyklų sporto sales, kur  dalyvavo įvairiuose žaidimuose, dalino autografus ir įsiamžino nuotraukose su savo gerbėjais.

Panemunės pradinėje mokykloje Delininkaitis stebėjo moksleivių tarpklasines krepšinio rungtynes, prieš kurias jis atsakė į mokinių klausimus, patarė ir pademonstravo, kaip taikliai mesti į krepšį. Mokiniams didelį įspūdį padarė taiklūs žalgiriečio metimai nuo aikštės vidurio.

„Man rungtynes stebėti labai patiko. Galiu pasakyti, kad ir man pačiam tai buvo pamoka – mačiau, su kokiu užsidegimu kovėsi abi komandos, – sakė Delininkaitis. – Ir mes, profesionalai, galime iš šių mokinių pasimokyti kovingumo, kurio šiandien žaidime tikrai netrūko.“ 

Abi klasės gavo dovanų po „Žalgirio“ komandos kalendorių. Krepšininkas nenorėjo išskirti naudingiausių žaidėjų, norėdamas pabrėžti kiekvieno komandos nario indėlį. Rungtynės buvo įdomios tuo, kad jas dvigubu taškų skirtumu laimėjo klasė, kuri prieš tai čempionate dar nebuvo pelniusi nei vienos pergalės. Būtent su šia klase Delininkaitis buvo susitikęs prieš rungtynes.

„Labai džiaugiuosi, kad turėjome galimybę susitikti su Delininkaičiu. Vaikams susitikimas buvo labai svarbus, jie nekantriai laukė, ilgai tam ruošėsi. Turbūt neatsitiktinai tai buvo pirma mūsų klasės pergalė šį sezoną. Svarbiausia, vaikai išmoko būti komanda, nes to juos pamokė autoritetingas žmogus. Tikrai labai džiaugiuosi, kad jie per rungtynes draugiškai palaikė vienas kitą, o ne pyko, jei kas nepasisekė“, – džiaugėsi mokytoja Čechanavičiūtė. Mokytojai paantrino ir vaikai: „Mes iki to laiko nebuvome komanda, tikrai. O dabar jau pasidarėme komanda, ir dėl to laimėjome“.

Senamiesčio progimnazijoje lankęsis Kuzminskas taip pat dalijosi įspūdžiais apie vizitą mokykloje: „Smagu pamatyti vaikus, jiems suteikti džiaugsmo. Atsimenu, kad kai buvau vaikas, neteko susitikti žinomo sportininko, todėl džiaugiuosi, kad „Žalgiris“ daro akcijas, kuomet žaidėjai atvažiuoja į mokyklas pabendrauti su vaikais. Žinau, kaip vaikai jaučiasi, smagu prisidėti prie jų džiaugsmo“.

Delininkaitis atskleidė, kad pagal išsilavinimą yra pradinių klasių mokytojas. Tai išgirdusi mokyklos direktorė Virginija Rupainienė iškart pasiūlė jam dirbti Kauno Panemunės pradinėje mokykloje. Krepšininkas prisipažino, kad niekada rimtai neįsivaizdavo savęs mokytojo rolėje, tačiau ir neatmetė galimybės, kad baigęs karjerą galėtų tapti mokytoju. Delininkaitis pastebėjo, kad dabar vaikai yra daug drąsesni bendraudami su vyresniais, ir sakė, kad jeigu būtų mokytojas, būtų griežtas ir reiklus.

Video reportažas iš Kuzminsko apsilankymo Senamiesčio progimnazijoje:

Komentarai:
Rodo vaikams pavizdi, kokie tikri CRAPsininkai turi buti... :D
2012-03-23
+6
Atsakyti
nors ir visa amziu sergu uz Zalgiri,bet po rungtyniu po rudupiu,sie nevekslos man labiau uznesa i "Žalią negalią".. suskiai lost pradekit,o ne savireklamom ir dar visokiom huiniom uzsiiminekit..
2012-03-23
-8
Atsakyti
X
DU ZALGIRIO NABAGAI :))
2012-03-23
+2
Atsakyti
mike
dar jus turit gedos mest sita reportaza po vakar dienos smeisto. geda
2012-03-23
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.