Trečiajame kėlinyje strigę žalgiriečiai nugalėjo „Juventus“ (foto, komentarai, statistika)

2012-03-31 16:10
Karolis Tiškevičius, „BasketNews.lt“ korespondentas
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Eilinę pergalę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate iškovojo Kauno „Žalgirio“ (19-0) krepšininkai. Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniai namie 81:60 nugalėjo Utenos „Juventus“ (6-15) komandą. 

Du kėlinius greitai rungtyniavę ir 48 taškus surinkę žalgiriečiai sustojo trečiajame. Netaikliai krepšį atakavę žalgiriečiai pelnė vos 13 taškų ir leido uteniškiams priartėti iki 6 taškų (55:61). 

Vis dėlto prieš lemiamą ketvirtį Trifunovičiaus priekaištus išklausę Lietuvos čempionai paskutines 10 minučių sužaidė tarsi iš natų. Puikiai gynęsi „Žalgirio“ krepšininkai leido varžovams pelnyti vos 5 taškus ir iškovojo solidžią pergalę. 

„Žalgiris“: Milovanas Rakovičius 15, Mantas Kalnietis 11, Marko Popovičius 10 (8 rez. perd.), Robertas Javtokas 10.

„Juventus“: Arūnas Vasiliauskas 16, Romanas Gumeniukas 10 (7 atk. kam.),  Gediminas Maceina 9.

Šiam mačui „Žalgirio“ treneriai neregistravo Sonny Weemso ir koją susimušusio Mindaugo Kuzminsko.

Tai buvo jau antroji komandų akistata šį sezoną – pirmąjį mačą Utenoje Lietuvos čempionai laimėjo 82:60.

Saulius Štombergas („Žalgirio“ trenerio asistentas): „Rungtynės buvo permainingos ir turėjome kelis skirtingus kėlinius. Taip vyko dėl to, kad žaidėjai buvo pavargę ir jais dažnai rotavome. Juo labiau, kad artimiausiu metu nusimato daug rungtynių. Dėl to nemažai treniruojamės ir bandome žaidėjus, nes nėra Sonny Weemso. Tai atsispindėjo ir permainingame šių rungtynių rezultate.

Visada turime tikslą agresyviai žaisti puolime ir gynyboje jau pačioje rungtynių pradžioje. Tai turi išsilaikyti ir visose rungtynėse. Vis dėlto šiandien dėl didelės rotacijos praradome ritmą, davėme įsižaisti ir Utenos komandai. Kaip sakoma, jie irgi pažaidė. Matėte, kad ir „Juventus“ ekipos žaidimas buvo banguotas. Ketvirtajame kėlinyje išleidome žaidėjus, kuriems šiose rungtynėse gerai sekėsi, ir užbaigėme susitikimą sėkmingai.

Nors rungtynes ir laimėjome, priekaištų visada galima surasti. Niekada nebūna tokių rungtynių, kur viskas būtų nuostabiai sužaista ir viskas idealiai padaryta. Klaidų visą laiką atsiranda ir jas reikia taisyti.

Mindaugas Kuzminskas yra patyręs mikrotraumą, tačiau jau kitą savaitę turėtų pradėti dirbti. Žaisti su „Lietuvos rytu“ jis jau turėtų būti pasiruošęs.

Robertas Giedraitis („Juventus“ vyr. treneris): „Pirmajame kėlinyje neapsigynėme, leidome žalgiriečiams surengti kelias geras atkarpas. Vėliau iš tokios duobės buvo labai sunku išlipti. Ketvirtajame kėlinyje neblogai skirstėmė vienas kitam kamuolius, tačiau įmesti nesugebėjome. „Žalgiris“ yra Eurolygos komanda, kuri už kiekvieną klaidą ir prarastą kamuolį baudžia. Buvo pavykę priartėti iki 5 taškų, bet šansu to nepavadinčiau. Šansas yra tada, kai žaidi lygiai iki pat galo, o dabar pralaimėjome daugiau nei 20 taškų.

Negaliu sakyti, kad esu patenkintas šiomis rungtynėmis, bet keliais atskirais epizodais tikrai atrodėme neblogai. Tokios rungtynės mums yra naudingos. Kovoti su stipresniais visada yra maloniau, nes nereikia net nusiteikinėti. Vis dėlto „Žalgiris“ yra elitas.“

Komentarai:
mantux88Artimi komandai šaltiniai teigia, kad Sonny Weems'as rimtai svarsto galimybę kitą sezoną likti Kauno ekipoje. Tiesa amerikietis, kelia tam tikras sąlygas komandos vadovams ir nežinia kaip baigsis derybos! Rytoj, pirmadienį, "Žalgirio radijas" bendraus su klubo generaliniu direktoriumi ir pabandys sužinoti daugiau apie šią situaciją ;)


rimtai tu cia ar pjauni?
2012-04-01
-8
Atsakyti
Artimi komandai šaltiniai teigia, kad Sonny Weems'as rimtai svarsto galimybę kitą sezoną likti Kauno ekipoje. Tiesa amerikietis, kelia tam tikras sąlygas komandos vadovams ir nežinia kaip baigsis derybos! Rytoj, pirmadienį, "Žalgirio radijas" bendraus su klubo generaliniu direktoriumi ir pabandys sužinoti daugiau apie šią situaciją ;)
2012-04-01
-2
Atsakyti
Saunuoliai Kaunieciai , sveikinimai is Druskininku :D
2012-04-01
+5
Atsakyti
Wilno_nasharredasNepasiseke Zalgiriui,Rytas bus supykes nejuokais!Reiks reablituotis pries gerbejus!O zaidejai turetu susimastyti,kad visi varzovai lygus,kol nenuaidejo svilpukas!Visi matem,kai siknos pradejo degt ijunge aukstesne pavara!Pritruko laiko!Gavo spyri i sikna!Kad tik padetu tas spyris!pries kokius gerbejus DDDD is kur tie gerbejai , keli cia rasinejantis idiotai ir nuogu isgamu gauja uzdyka ileista i sale cia gerbejai!? Baigiam zmones DDDD


Taikliai pastebeta,graudus vaizdas ziurint i raudonos padlos gerbejus ir ju kieki rungtynese,grupele nuogu ligoniu ir tiek.....
2012-04-01
+7
Atsakyti
su pergale zalgiri ir istikimiausius jo fanus :))) ir aisku visus su ryto pazeminimu saunuoliai kedainiai visada mylejau myliu ir panasu kad mylesiu si miesta gerbiu jus noreciau kad su zalgiriu zaistumet lkl finale nors manau zalgirio varzovas bus rudupis :)))
2012-03-31
+1
Atsakyti
usasgal is dalies ir gerai, kad zalgeris jau baige kovas europoje, maziau gedos lietuvai :) na o rytas tai saunoliai garsina lietuvos varda europoje


pries taip garsindami varda europoje, lietuvoje gedos nedarykit.
2012-03-31
-15
Atsakyti
usasgal is dalies ir gerai, kad zalgeris jau baige kovas europoje, maziau gedos lietuvai :) na o rytas tai saunoliai garsina lietuvos varda europoje


Matau jus net vietiniam fronte "pasigarsinot", teisingiau "pasigaidinot" :)
2012-03-31
Atsakyti
madmaan19gaga99madmaanGonifKėdainiai“ sukūrė LKL sensaciją - įkrėtė „Lietuvos rytui“ 86:84lrytas.lt net idejo straipsni, pasiepia net savo komandele, o cia net straipsnio nededa. o ryto fanam px kad pralose :D gedinga komanda kaip ir fanaiO kodel mes turim tragedija matyt? :D Kad nieko nelemiancis rungtynes pralosem? Svarbiausios rungtynes buvo vakar, pries rudpui.O zinai kokie fanai yra gedingi? Tie, kurie sava komanda nusvilpia. O tokie yra zalfaniai. :)Ai turbut tie fanai kurie i rungtynes neina, ir visokius ledynmecius skelbia?Kokie dar ledynemcius? :DDD


Ai dar nesenai tevai pradejo leisti tave prie televizoriaus, nu paklasuk savo komandos myletoju koki ten jie ledynmeti dare.
2012-03-31
-8
Atsakyti
imeskit fotkes su Sonniu
2012-03-31
+10
Atsakyti
Usas_O kuzia žais ketvirtadienį ?


zais :), komaniugas spardys kai reikala
2012-03-31
+12
Atsakyti
Su pergale visus zalgirio bei kedainiu fanus!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-03-31
+10
Atsakyti
O kuzia žais ketvirtadienį ?
2012-03-31
-4
Atsakyti
19gaga99madmaanGonifKėdainiai“ sukūrė LKL sensaciją - įkrėtė „Lietuvos rytui“ 86:84lrytas.lt net idejo straipsni, pasiepia net savo komandele, o cia net straipsnio nededa. o ryto fanam px kad pralose :D gedinga komanda kaip ir fanaiO kodel mes turim tragedija matyt? :D Kad nieko nelemiancis rungtynes pralosem? Svarbiausios rungtynes buvo vakar, pries rudpui.O zinai kokie fanai yra gedingi? Tie, kurie sava komanda nusvilpia. O tokie yra zalfaniai. :)Ai turbut tie fanai kurie i rungtynes neina, ir visokius ledynmecius skelbia?


Kokie dar ledynemcius? :DDD
2012-03-31
+2
Atsakyti
whitemanManau rungtyniu baigtis buvo visiems aiski, taciau vistiek noriu pasveikinti zaidejus ir sirgalius su pergale. Labai nustebino ryto nesekme, tikiuosi rungtynese su zalgiriu bus nusiteike 120% ir isvysime puikia dvikova.


Abejoju ar jiems 150% padetu.
2012-03-31
+2
Atsakyti
VG319gaga99VG3Visada ateinu paskaityti žalfanių perliukų... ;DDD LR pralaimėjo prieš Kėdainius, "tragedija", KŽ pralaimėjo Prienams, "teisėjų klaida"... ;DDD P.S. JŪS APSISPRESKIT AR NORITE, KAD LKL BŪTŲ STIPRI LYGA IR BET KAS LAIMĖTŲ PRIEŠ BET KĄ AR, KAD NEPSIMOKĖTŲ ŽIŪRĖTI RUNGTYNIŲ, NES JAU AIŠKU, KAS LAIMĖS?Tavo ziniai Zalgiri ir taip visi ziuri, pasiziurek i rungtyniu lankomuma, apie ka raudonajam projekteliui tik pasvajot...Čia ne apie lankomumą eina kalba, o apie TV tranclecijas. (Kuo stipresnė lyga būtų, tou tranclecijų daugiau, o ne į savaitę vienas rungtynes parodo ir viskas "krepšinio šalis vadinasi")


Ka?
2012-03-31
+10
Atsakyti
Manau rungtyniu baigtis buvo visiems aiski, taciau vistiek noriu pasveikinti zaidejus ir sirgalius su pergale. Labai nustebino ryto nesekme, tikiuosi rungtynese su zalgiriu bus nusiteike 120% ir isvysime puikia dvikova.
2012-03-31
-2
Atsakyti
VG3
19gaga99VG3Visada ateinu paskaityti žalfanių perliukų... ;DDD LR pralaimėjo prieš Kėdainius, "tragedija", KŽ pralaimėjo Prienams, "teisėjų klaida"... ;DDD P.S. JŪS APSISPRESKIT AR NORITE, KAD LKL BŪTŲ STIPRI LYGA IR BET KAS LAIMĖTŲ PRIEŠ BET KĄ AR, KAD NEPSIMOKĖTŲ ŽIŪRĖTI RUNGTYNIŲ, NES JAU AIŠKU, KAS LAIMĖS?Tavo ziniai Zalgiri ir taip visi ziuri, pasiziurek i rungtyniu lankomuma, apie ka raudonajam projekteliui tik pasvajot...


Čia ne apie lankomumą eina kalba, o apie TV tranclecijas. (Kuo stipresnė lyga būtų, tou tranclecijų daugiau, o ne į savaitę vienas rungtynes parodo ir viskas "krepšinio šalis vadinasi")
2012-03-31
+16
Atsakyti
Sitas isstyciojimas buvo planuotas, neveltui net per musu laikrascio tv nebuvo transliuojama, mes gi nenorim eilini syki gave spjuvi i snuki rodytis pries visa Lietuva, neveltui mes nors ir zaidziam atlieku taureje, bet mes stengiames kad tik Lietuva nematytu musu eilinio pralaimejimo nes ir taip jau uztenku issityciojimu is visos Lietuvos krepsinio fanu.
2012-03-31
-13
Atsakyti
madmaanGonifKėdainiai“ sukūrė LKL sensaciją - įkrėtė „Lietuvos rytui“ 86:84lrytas.lt net idejo straipsni, pasiepia net savo komandele, o cia net straipsnio nededa. o ryto fanam px kad pralose :D gedinga komanda kaip ir fanaiO kodel mes turim tragedija matyt? :D Kad nieko nelemiancis rungtynes pralosem? Svarbiausios rungtynes buvo vakar, pries rudpui.O zinai kokie fanai yra gedingi? Tie, kurie sava komanda nusvilpia. O tokie yra zalfaniai. :)


Ai turbut tie fanai kurie i rungtynes neina, ir visokius ledynmecius skelbia?
2012-03-31
+8
Atsakyti
G1edriusGalatasarayCreativusasRytui nusispaut i ta lkla. dabar visas ryto demesys yra nukreiptas - europa ir final4. zalfaniai dar zinot ka reiskia zaisti europoje?žino žino, jiem gi svarbu krautis iš kartos į kartąJus jau tai gerai zinot kaip Lietuvos komandos is jusu pradejo tyciotis viena po kitos.Jo, jug LKL nesvarbu, rytas juk i eurolyga nenori, jiems gerai ir tarp europos siuksliu kapotis. LKL 1 vieta juk nieko neverta :D


Dar vienas debilas. :D Ar tu sugebi suprast, jog rytas jau buvo uzsitikrine 2 vieta lenteleje?? Ar tavo 12amecio smegeneles tiek neismasto?
2012-03-31
-8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.