Silpniausia Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komanda Kauno „Atletas“ šį sezoną gali jaustis rami. Dėl vietos elitinėje šalies lygoje kauniečiams nereikės kautis su Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybių nugalėtojais.

Taip nusprendė LKL valdyba, nors šios lygos nuostatuose įrašyta, jog paskutinę vietą užėmęs klubas turi žaisti pereinamąsias rungtynes su stipriausia NKL komanda.

LKL atstovus sugraudino „Atleto“ klubo vadovų verkšlenimai, kad šiai komandai reikia maždaug mėnesį laukti, kol paaiškės NKL čempionato nugalėtojas.

LKL valdybos sprendimas pribloškė NKL prezidentą Arvydą Jaką, buvusį LKL vadovą, legendinį krepšininką Šarūną Marčiulionį, buvusį Kauno „Žalgirio“ krepšininką Mindaugą Arlauską.

Jakas: „Man nesuprantamas LKL valdybos sprendimas. Labai blogai, kad naikinamas sportinis principas. Taip daroma žala Lietuvos krepšiniui. Maniau, su LKL rasime bendrą kalbą. Žinau, kad Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas pasisako už peržaidimą. Manau, federacija turėtų dar pareikšti nuomonę tuo klausimu.

„Atleto“ vadovai juk žinojo NKL tvarkaraštį ir dabar turi laiko pasirengti pereinamosioms rungtynėms. Natūralu, kad mūsų čempionatas trunka ilgiau, nes NKL žaidžia daugiau komandų nei LKL.

Kita vertus, jei paskutinė LKL komanda vengia akistatos su mūsų čempionais, pripažįstama, jog NKL yra stipri lyga. Neabejoju, kad 3-4 pajėgiausi NKL klubai galėtų kaip lygūs su lygiais kovoti su apatinėmis LKL komandomis“.

Marčiulionis: „LKL valdyba, šį sezoną panaikinusi sportinį perėjimo iš vienos lygos į kitą principą, pati to nenorėdama pripažino NKL stiprybę ir nusilenkė šiai lygai. Gal LKL klubai baiminasi NKL ekipų? Nesuprantu logikos ingoruoti peržaidimą. Juk LKL nėra Uždaroji akcinė bendrovė. Būtina ieškoti kompromiso.

NKL vadovai padarė didžiulį darbą populiarindami lygą. Nacionalinėje lygoje žaidžia daug jaunų talentingų krepšininkų. Tarkim, Mantas Kalnietis iš NKL pirmenybių sėkmingai įsitraukė net į Eurolygos varžybas“.

Mindaugas Arlauskas: „Neabejoju, kad Lietuvos lygose turi galioti sportinis perėjimo principas. Tik tada komandoms atsiranda papildomas stimulas pasitempti norint pakilti į aukštesnę lygą ar neiškristi į žemesnę.

Į šį reikalą turėtų įsikišti ir federacijos vadovai. Manau, prieš sezoną LKL ir NKL vadovai turi detaliai aptarti peržaidimo klausimą ir tai įteisinti dokumentais“.

Komentarai:
nu cia tai pyyyyyyyyyyyp! kovoja visa sezona ir pabaigoj pasako kad ne bus zaidziama del patekimo . krc nesamone......
2006-04-27
+2
Atsakyti
Jei surinks stojamaji mokesti NKL komanda tai ja ir be varzybu su Atletu priims, nes siuo metu LKL nuostata yra kad 8 komandos per mazai, ju nuomone turi but 9 arba 10 komandu. Uz tai kitam sezone sugryzt i LKL ruosiasi Marijampoles klubas
2006-04-27
-2
Atsakyti
perzaidimas geras dalykas, nereiketu jo naikint...
2006-04-27
+3
Atsakyti
to Vilmis: o tu nebūk tuom tikras kad nesurinktų, juk reikia atsiminti jog jei atsirastų galimybė žaisti LKL tai ir remėjų gerų atsirastų
2006-04-27
Atsakyti
Perzaidimo jau preitam sezone nebuvo. Issigando LKL savo prestiza sumenkint bet taip dar labiau sumenkino. Siemet irgi nebus bet nezinau ko Atletas taip bijo vistiek NKL komanda nesurinktu startinio mokescio kad patektu i LKL
2006-04-27
+2
Atsakyti
LKL ir Atleto loxuciai bijo, kad Atletas gaus nuo NKL cempionu, iskris i NKL, o kitais metais uzims paskutine vieta NKL, ir iskris i Lietuvos Krepsinio Ž lygą-xexe, o tada jau isnyx didzio Atleto vardas is LT krepsinio padanges...
o jei rimtai, tai ziariai abidna del tokiu mazu maziausiai nesaziningu sprendimu
2006-04-27
-7
Atsakyti
blin triohalos krc kazkoke lieva varke susuko... lopai..... geriau vietoi atleto imestu i LKL LAIVITE is klp o td zjb butu!!!
2006-04-27
+5
Atsakyti
Visiška nesąmonė! Atletas jau daug metų LKL užima paskutinią vietą ir yra visiškas autsaideris. Čia jau jų problemos kad jie neturi pinigų laukimui kol pasibaigs NKL. Jeigu neturi - tegu eina į NKL ten užteks...bijo Atletas gauti paprasčiausiai.
2006-04-27
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.