Lietuvos krepšinio 90-metį krepšinio turnyru Anglijoje pažymėję šioje šalyje studijuojantys tautiečiai viliasi, kad ateityje varžybos taps gražia tradicija.

Į Anglijos viduryje esantį Notingemo miestą suplūdusius tautiečius šeimininkai krepšinio aikštelėje pasitiko ne itin svetingai – jie laimėjo visas penkerias žaistas rungtynes ir iškovojo Lietuvos krepšinio federacijos įsteigtą čempionų taurę.

Finale Notingemo universiteto lietuvių studentų komanda po permainingos ir atkaklios kovos 22:20 palaužė Bredfordo universiteto ekipą. Savo favoritus palaikė ir grupelė gretimoje aikštelėje krepšinį žaidusių vietnamiečių. Prasidėjus finalo mačui jie nutraukė pratybas ir visą dėmesį skyrė Lietuvos studentų rungtynėms. Trečiąją vietą turnyre iškovojo Šefildo universitete studijuojantys tautiečiai.

Kur kas svetingesni šeimininkai buvo vakarinėje krepšinio šventės dalyje. Visi varžybų dalyviai iš 45 kilogramų bulvių iškepė milžinišką plokštainį bei dalyvavo protų mūšio žaidime, o iš kitų miestų atvykusius lietuvius savo namuose apnakvyndino turnyro rengėjai.

„Pasibaigus turnyrui sulaukėme daugybės teigiamų atsiliepimų, todėl pirmasis blynas tikrai nebuvo prisvilęs. Džiaugiamės, kad krepšinis padėjo suvienyti ir į Notingemą priviliojo tokią gausybę visoje Anglijoje studijuojančių tautiečių. Visi jie smagiai praleido laiką bei praplėtė akiratį, tuo pačiu metu puoselėdami lietuviškas tradicijas. Viliamės, kad Anglijos lietuvių studentų krepšinio turnyras ateityje taps tradiciniu renginiu“, – teigė vienas varžybų organizatorių, Notingemo lietuvių bendruomenės prezidentas Julius Narkus.

Jau rytoj Kaune įvyks ddar vienas Lietuvos krepšinio 90-mečiui pažymėti skirtas renginys. Krepšinio mėgėjai legendinėje Sporto halėje susikaus 3x3 turnyre. Varžybų pradžia — 9 val. Turnyro prizininkų laukia bilietai į 2012 metų pasaulio vaikinų jaunių (iki 17 metų) čempionatą ir kelionė į Madonos koncertą Varšuvoje.

Turnyro Anglijoje pradėtas Lietuvos krepšinio 90-mečiui paminėti skirtų renginių maratonas vyks visus 2012-uosius. Pagrindinis jo akcentas jau balandžio 22-ąją bus padėtas Kauno sporto halėje. Per įspūdingą jubiliejaus paminėjimo renginį netrūks užsienio svečių sveikinimų, istorinių vaizdų ir įdomių pasirodymų. Krepšinio gerbėjau dabar už simbolinę kainą gali įsigyti bilietus į šią šventę. Bilietais prekiauja „Tiketa“.

Pirmosios oficialios krepšinio rungtynės Lietuvoje buvo sužaistos 1922-ųjų balandžio 23 dieną Kaune. Per jas susitiko laikinosios sostinės rinktinė ir Lietuvos fizinio lavinimosi sąjungos (LFLS) komanda. Istorinį mačą rezultatu 8:6 laimėjo LFLS ekipa. 1922-ųjų balandžio 23-ioji laikoma oficialia Lietuvos krepšinio gimimo diena.
Komentarai:
kamuolys
Grazu kad tokie renginiai vyksta ir populiarinamas krepsinis. Kitos sporto sakos galetu paimt pavyzdy o ne verkti kad nera pinigu ir grupes nesusirenka.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-04-13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.