„VIČI-Aisčių“ ekipos legionierė iš Latvijos Aija Putnina prie pergalės prisidėjo pelnydama 13 taškų
„VIČI-Aisčių“ ekipos legionierė iš Latvijos Aija Putnina prie pergalės prisidėjo pelnydama 13 taškų
Nuotr. Augustas Didžgalvis
Daugkartinė Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) čempionė Kauno „VIČI-Aisčių“ komanda šiandien sieks jau tryliktojo nugalėtojų titulo paeiliui. 

Baltarusijos Lydos mieste startavusiame BWBL finalo ketverto turnyre Manto Šerniaus auklėtinės pusfinalyje po permainingos ir atkaklios kovos 83:72 (29:21, 26:17, 15:12, 21:14) nugalėjo Gardino „Olimpia“. 

Prasidėjus lemiamam ketvirčiui baltarusės pirmavo 64:62, tačiau spurtą 13:2 surengusios „VIČI-Aistės“ atitrūko ir susikrovė pergalingą pranašumą. Prie svarbiausio rungtynių spurto net 10 taškų prisidėjo Milda Sauliūtė. 

BWBL finale „VIČI-Aistės“ kausis su Minsko „Horizont“ ekipa, kuri kitame pusfinalyje 61:57 (13:9, 20:12, 15:21, 13:15) patiesė „Minsk 2006“ komandą.

„VIČI-Aistės“: Milda Sauliūtė 14, Aija Putnina 13 (7 atk. kam.), Amanda Kemežys 12, Courtnay Pilypaitis 11, Lina Pikčiutė 10.

„Olimpia“: Katsiarina Kašlei 18, Marija Popova 13, Viktorija Šmatova 13 taškų.

Aleksandras Šimkaviakas („Olimpia“ ekipos vyr. treneris): „VIČI-Aisčių“ komanda turi didelę tarptautinių rungtynių patirtį, žaidžia Eurolygoje, yra puikiai sukomplektuota, gerai pasiruošusi fiziškai ir
turi 11 visiškai lygių krepšininkių, todėl šios komandos treneriams lengva vadovauti rungtynėms. Mūsų komandos situacija yra kitokia - tenka kovoti naudojant vos 6-7 krepšininkes. Būtent tai darėme pirmoje rungtynių pusėje. 

Joms pavargus, ėmėme nusileisti greičiu ir atsilikome. Jei pažiūrėtume į statistikos protokolą, esu tikras, kad startinis penketukas varžovėms nenusileido. Tenka pasveikinti „VIČI-Aistes“. Nors ir norėjosi pateikti sensaciją, rungtynių rezultatas yra dėsningas“.

Mantas Šernius („VIČI-Aisčių“ komandos vyr. treneris): „Visada nėra lengva sužaisti dvi geras rungtynes iš eiles. Varžovės ypač agresyviai žaidė puldamos, šiandien buvo jų diena: pataikė daug metimų, kurių
mes pirmoje rungtynių dalyje negalėjome sustabdyti, nes gynėmės neagresyviai. Džiaugiuosi, kad antroje rungtynių dalyje ir tapome agresyvesnės, privertėme varžoves daryti nepalankius sprendimus ir išlaikėme tempą ketvirtajame kėlinuke. Tuomet pajutome, kad turime daugiau jėgų ir pabaigėme rungtynes pergale. Milda yra labai patyrusi žaidėja, todėl, nepaisant prasčiau sužaistos pirmos rungtynių pusės,
ketvirtajame kėlinyje pataikė labai svarbius metimus“.
Komentarai:
Valio
SVEIKINAME!!!
2012-04-21
+3
Atsakyti
Anonimas
O ka siulai is vici imt Sauliute iseina motinystes atostogu,kuktiene atsisake,o legionieriu kaip zinia negalima.Taip kad ir nebera ka.
2012-04-21
+3
Atsakyti
jo
Juokingiausia kad is vici i lietuvos mot rinktine ima tik dvi zaidejas ....
2012-04-21
-6
Atsakyti
:)
Nu va, o kažkas sakė, kad VICI kapiec, o gavosi viskas atvirkščiai. Vienu žodžiu-ŠAUNUOLĖS!!!
2012-04-21
-3
Atsakyti
jo
VICI jau katik tapo CEMPIONEM.PUIKU.
2012-04-21
-1
Atsakyti
remis
Koks fotografas tokios ir nuotraukos.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-04-21
+6
Atsakyti
brrr
Su kuom sitas nuotrakas dare??? Kazkokios keistos , nesuprantu..
2012-04-21
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.