Nugalėtojų treneris Arūnas Visockas – ant auklėtinių rankų
Nugalėtojų treneris Arūnas Visockas – ant auklėtinių rankų
Nuotr. mkl.lt
Šį savaitgalį toliau tęsiasi „Manijos Moksleivių krepšinio lygos“ finalo ketvertai. Vilniuje kovėsi keturios geriausios Jaunių (gim. 1994 m.) vaikinų A krepšinio čempionato „Manija“ komandos. 

Aukso medalius iškovojo Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centro I komanda, kuri nepaliko vilčių visiems savo varžovams. „Saboniukai“ apgynė prieš metus iškovotą titulą. 

Finale A.Sabonio KC krepšininkai 84:71 (28:19, 17:12, 23:20, 16:20) nugalėjo Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos „Schuco” krepšininkus.

Kauniečiai nuo pat rungtynių pradžios šovė į priekį ir didžiąją rungtynių dalį kontroliavo situaciją. Po dviejų kėlinių „saboniukai“ pirmavo keturiolikos taškų skirtumu, o trečiajame savo pranašumą padidino iki 24. Nors trečio kėlinio pabaigoje vilniečiai sumažino atsilikimą iki dvylikos taškų, tačiau Justo Tamulio ir Tomo Dimšos tritaškiai sunaikino intrigą. Ketvirtasis kėlinys buvo daugiau formalumas ir A.Sabonio KC krepšininkai užtikrintai tapo čempionais.

„Prieš rungtynes buvo nerimo, paskutinį kartą prieš „marčiulioniukus“ buvome laimėję lengvai, todėl mėginau nuteikti savo vyrus kovai, - teigė A.Sabonio krepšinio centro treneris Arūnas Visockas. – Žinojome, kad nebus lengva. Tai vistiek finalas ir žaidžiama veinerios rungtynės. Atrodo, pavyko. Iškovojome užtikrintą pergalę ir tik rungtynių pabaigoje vilniečiai sumažino skirtumą. Svarbu buvo su šia komanda sėkmingai viską pabaigti, juk paskutinis čempionatas. Man lyg akmuo nuo krūtinės nusirito. Daugiau Moksleivių krepšinio lygoje tikrai nepralaimėsime”.

Nugalėtojų gretose po 18 taškų surinko Dimša ir Simas Raupys. 15 pridėjo Lukas Lekavičius, 11 – Rokas Gustys.

„Marčiulioniukų“ gretose pasižymėjo Paulius Naraškevičius, kuris pelnė 23 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. 17 taškų įmetė Jokūbas Gintvainis, 15 – Denisas Krestininas.

„Nusileidome varžovams kovingumu ir noru laimėti, - po mačo teigė „marčiulioniukų“ treneris Rolandas Penikas. – Nesuprantu, kas galėjo nutikti mano komandai. Mūsų suoliukas trumpas, gal pagrindiniai žaidėjai bandė pasitaupyti, jog išsaugotų jėgų visoms rungtynės. Manau, pagrindinė priežastis pschologija. Gal žaidėjus veikė tai, kad mes prieš tą pačią komandą jau esame pralaimėję kelis finalus”.

Rungtynėse dėl trečiosios vietos didesnės intrigos taip pat nebuvo. Metais jaunesni septyniolikmečiai Š.Marčiulionio KA YIT komandos žaidėjai 81:59 nugalėjo aštuoniolikmečius Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos atstovus.

Nugalėtojų gretose Edvinas Šeškus pelnė 28 taškus. 13 pridėjo Benas Vaitulionis, 11 – Gediminas Žalalis.

Klaipėdiečių gretose Donatas Tarolis surinko 20 taškų.

Pirmąją dieną pusfinaliuose A.Sabonio KC komanda 113:84 sutriuškino klaipėdiečius, o Š.Marčiulionio akademijos derbyje 91:61 pergalę švenė „Schuco“ ekipa.

Į naudingiausių žaidėjų penketą pateko Dimša ir Marius Grigonis iš .Sabonio krepšinio centro, marčiulioniukai Šeškus ir Naraškevičius bei klaipėdietis Tarolis.

Komentarai:
e
Nugalėtojų gretose po 18 taškų surinko T.Dimša ir Simas Raupys. 15 pridėjo Justas Tamulis, 11 – Rokas Gustys.
2012-04-30
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.