Teisėją apšaukęs ir nežymiai stumtelėjęs Rajonas Rondo privalės praleisti antrąsias serijos rungtynes su Atlantos „Hawks“ klubu
Teisėją apšaukęs ir nežymiai stumtelėjęs Rajonas Rondo privalės praleisti antrąsias serijos rungtynes su Atlantos „Hawks“ klubu
Nuotr. AP – Scanpix
Per pirmąsias NBA Rytų konferencijos ketvirtfinalio serijos rungtynes teisėją nežymiai stumtelėjęs Bostono „Celtics“ komandos gynėjas Rajonas Rondo susilaukė papildomų sankcijų. 

NBA drausmės komisija „už kontaktą su rungtynių teisėju“ nusprendė 26 metų 185 cm ūgio įžaidėją suspenduoti vienam mačui. Rondo savo ekipai negalės padėti šią naktį vyksiančiose antrosiose serijos rungtynėse su Atlantos „Hawks“ komanda. 

Rondo į incidentą įsivėlė baigiantis pirmajam serijos mačui. Iki jo pabaigos likus žaisti 41 sekundę dėl kamuolio kovoję krepšininkai sukrito į krūvą, o arbitrai užuot skyrę ginčo kamuolį įžvelgė Bostono ekipos pražangą. Tokiu sprendimu nepatenkintas „Celtics“ gynėjas užsipuolė vieną arbitrą ir, rodos, neišlaikęs pusiausvyros nežymiai jį stumtelėjo. 

Už kalbas krepšininkui buvo skirta techninė pražanga, o už arbitro stumtelėjimą – diskvalifikacinė. Pagal NBA taisykles, krepšininkai negali prisiliesti prie rungtynių teisėjų, o pažeidus šią taisyklę, šie gali išvyti prasižengėlį iš aikštės. 

Rondo po incidento aiškinosi arbitrą stumtelėjęs netyčia, tačiau gynėjo nuo papildomų sankcijų tai neišgelbėjo. 

„Esame nusivylę lygos sprendimu suspenduoti Rondo. Jis yra labai naudingas mūsų komandai ir svarbi jos sėkmės dalis. Tačiau mes priimame šią bausmę ir tikimės, kad tai bus pamoka kitiems krepšininkams“, – NBA sprendimo nesiryžo kritikuoti „Celtics“ strategas Docas Riversas. Jo auklėtiniai pirmąjį serijos mačą pralaimėjo 74:83.

Per pirmąsias ketvirtfinalio serijos rungtynes Rondo į „Hawks“ krepšį įmetė 20 taškų, atkovojo ir perėmė po 4 kamuolius bei atliko 11 rezultatyvių perdavimų. 

Rungtynių epizodas, kuomet Rondo stumtelėjo teisėją:


Rodyti komentarus
Atrinkti (1) Visi (8)
AA...
Nu negrazei pasielge Rondo..
2012-05-01
-1
Atsakyti
bc
nieks cia neteisinga,neturejo but diskwalisikuotas uz teisejo prilietima,o be rondo celtics bus tikrai sunku laimet sianakt

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-05-01
+1
Atsakyti
Mažai gavo, labai mažai.
2012-05-01
-1
Atsakyti
Pala, o tai kodel pinigines baudos nedave?
2012-05-01
-2
Atsakyti
CaBoomĮdomu, kodėl Sternas neskyrė piniginės baudos už tyčinį teisėjo traumavimą. :D


„Neatsitrenkiau į jį specialiai, tačiau atrodo, kad taip atsitiko“, – komentavo Rondo.

Tai nebuvo tycinis stumtelejimas. Norejo Rondo nuleisti gara savo emocijoms ir netycia atsitrenke per arti atsistojes.
2012-05-01
Atsakyti
Įdomu, kodėl Sternas neskyrė piniginės baudos už tyčinį teisėjo traumavimą. :D
2012-05-01
Atsakyti
....
Viskas teisinga manyciau :)
2012-05-01
-1
Atsakyti
Anonimas
Viska daro itampa

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-05-01
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Vardas:      
  Liko simbolių:     Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.