Didžiausias LKL galvos skausmas kitam sezonui – įtikti grandų tvarkaraščiui

2012-05-17 10:49
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas

LKL generalinis direktorius Linas Gilys tvirtino, kad naujos arenos per dvejus metus neradusio „Palangos“ klubo likimą spręs lygos valdyba
LKL generalinis direktorius Linas Gilys tvirtino, kad naujos arenos per dvejus metus neradusio „Palangos“ klubo likimą spręs lygos valdyba
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Eksperimentinis šio sezono Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio modelis gali būti naudojamas ir kitąmet. Dvejų rungtynių serija įnešė daugiau intrigos, todėl LKL vadovai svarstys galimybę tokį pat pusfinalio formatą palikti vėlesniems sezonams.

Nors aiškios visos 12 kitą sezoną lygoje rungtyniausiančių ekipų, pagrindinis ir sudėtingiausias klausimas – suderinti tvarkaraštį taip, kad jis nebūtų pernelyg įtemptas keliuose čempionatuose kovosiantiems Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubams.

Šalies grandai kitą sezoną netgi gali LKL rungtynes žaisti tik išvykose – tai viena iš galimybių, kuris siūloma kaip galimas problemos sprendimo būdas. Galutinį sprendimą dėl varžybų modelio priims LKL valdyba, kurią sudaro klubai.

Apie kito sezono LKL kontūrus „BasketNews.lt“ kalbėjosi su LKL generaliniu direktoriumi Linu Giliu.

– Linai, ar aiškėja situacija dėl kitų metų LKL vaidmens skirstant Eurolygos licencijas? – „BasketNews.lt“ paklausė Gilio.
– Kol kas Eurolygos pozicija yra tokia, kad kelialapių dalyba vyks per nacionalinius čempionatus. Pagrindinė problema iškils dėl tvarkaraščių derinimo. Viskas atsiremia į komandų užimtumą kitose lygose ir labai sunku kažką prognozuoti. Pavyzdžiui, jeigu kitais metais komanda patenka į Eurolygos „Top 16“, jai teks žaisti 14 papildomų rungtynių, o jei nepateks – jaus mačų trūkumą. Ką ji veiks, jeigu nežais Eurolygoje? Suderinti šiuos klausimus tikrai sudėtinga.

– Teko girdėti, kad kitą sezoną Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ LKL rungtynes gali žaisti tik išvykose. Kiek tai realu?
– Girdėjome ir mes, kad tokių pageidavimų gali rastis, bet tokius dalykus reikia derinti ir su Lietuvos krepšinio federacija (LKF), ir svarstyti LKL valdyboje.

Žvelgiant iš administracijos pozicijų, toks variantas mūsų netenkintų. Įsineštų daug painiavos ir taškų skaičiavimo sistemoje. Bet iš kitos pusės, jeigu dauguma klubų tam pritartų, lyga negalėtų nieko pakeisti.

– Buvo kalbėta ir apie galimybę, kad nuo kito sezono Lietuvos klubų tarpusavio rezultatai Baltijos krepšinio lygoje būtų įtraukiami į LKL turnyrinę lentelę. Ar įmanomas toks variantas?
– Mes nesvarstėme tokios galimybės. Tai priklausys nuo Baltijos lygos ateities ir šių varžybų modelio. Šiuos klausimus reikia derinti ir žiūrėti, kiek mūsų klubai – „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ – turės rungtynių VTB Vieiningoje lygoje.

– Šiemet žadėta, kad LKL pereinamoji serija su stipriausia NKL komanda vyks paskutinį kartą, o nuo kito sezono silpniausia LKL komanda automatiškai iškris į žemesnę lygą. Ar šie planai bus įgyvendinti?
– Taip turėtų būti. Šis klausimas dar galutinai neaptartas su LKF, tačiau nuo kito sezono turėtų įsigalioti automatinis perėjimas. Viena iš pagrindinių sąlygų, kad klubas, laimėjęs NKL čempionatą, turėtų areną, tenkinančią LKL reikalavimus. O tokių klubų tikrai nėra daug.

– Ar „Palangos“ klubas kitą sezoną pradės naujoje arenoje? Jos statybos jau vyksta?
– Per artimiausią posėdį bandysime gauti informaciją ir aiškintis. Teko girdėti, kad lyg ir kažkas pajudėjo, tačiau jokios rimtesnės informacijos neturime.

– Jeigu „Palanga“ ir toliau rungtyniaus Klaipėdos „Neptūno“ salėje, ar tai tenkins lygą?
– Tai bus atskiras valdybos sprendimas. Jiems buvo duotas pereinamasis laikotarpis per dvejus metus spręsti arenos klausimą. Aiškinsimės, kiek šis klausimas pajudėjo ir ar apskritai sprendžiamas. Valdybą priims sprendimą, ar leisti „Palangai“ dalyvauti čempionate, ar ne.

– Kokia situacija su kitais probleminiais miestais?
– Kėdainiuose jau yra parinkta statybos vieta, ir, kiek teko girdėti, būsimos arenos pamatuose jau įmūryta kapsulė. Ten judama į priekį ir per metus ar netgi greičiau turėtų būti pastatyta arena. „Sakalų“ salė renovuojama, o visos kitos ekipos turi arenas, tenkinančias LKL reikalavimus.

– Šiemet baigėsi devynioliktas LKL sezonas, o kitąmet laukia dvidešimtasis. Ko tikitės iš jubiliejinio sezono?
– Tikimės siurprizų. Ir šiemet jų buvo nemažai. Pakeistas pusfinalio formatas įnešė daugiau intrigos. Grandams teko rimtai paprakaituoti, kad patektų į finalą, ir arenos lūžo nuo žiūrovų. Tiek daug žiūrovų „Lietuvos ryto“ arenoje kaip šiemet, per pusfinalį su „Šiauliais“, dar niekada nebuvo. Jeigu žiūrovams toks formatas įdomesnis ir įneša sportinę intrigą, kodėl apie tai nepagalvoti? 

Tikimės, kad kitas sezonas tikrai bus ne silpnesnis nei šis. Klubai statosi arenas, komandos stiprėja, varžybų lygis auga, todėl tikimės, kad čempionatas bus atkaklus.

Komentarai:
TAIGIJums buvo tik vienas prioritetas,tai lievas rytas,o daugiau tai....? Kodel nepadedate Alytui,kuris turi puikia sale,o zaidzia kazkokia Palanga ,kuri jau du metus uzima paskutine vieta ir turejo buti perkelta i NKL,kada baigsis LKL ta betvarke ir nesirupinimas LKL lygio kelimu ,komandu reikalais ir baisu ,tendencingu teisejavimu,cia jau labai opi tema,ko klubai bijo,kad nekelia sio klausimo......


Iš pat pradžių visi rėkė, kad užteks visokius Perlus , Juventus ir pan. kelt į LKL komerciniu keliu, visi norėjo sportinio prinicipo.. O kai Palanga čia atsirado sportiniu principu, visi ją nori išmesti komerciniu principu.. Kad ir kokia ta Palanga silpna, ji čia vietos nusipelnė. Ir neabejoju kitąmet jie iškris, nes nebebus pereinamosios serijos su NKL čempionu, ir tikėkimės, kad jis turės LKL atitinkančią areną.

O į tą patį Alytų kažkaip nuojauta kužda, kad šiemet keliaus Baltų ekipa.
2012-05-18
+2
Atsakyti
TAIGI
Jums buvo tik vienas prioritetas,tai lievas rytas,o daugiau tai....? Kodel nepadedate Alytui,kuris turi puikia sale,o zaidzia kazkokia Palanga ,kuri jau du metus uzima paskutine vieta ir turejo buti perkelta i NKL,kada baigsis LKL ta betvarke ir nesirupinimas LKL lygio kelimu ,komandu reikalais ir baisu ,tendencingu teisejavimu,cia jau labai opi tema,ko klubai bijo,kad nekelia sio klausimo......
2012-05-18
-1
Atsakyti
Grandams prioritetai turi būti LKL ir ULEB! Todėl LKL tvarkaraštį derinti reikia TIK pagal ULEB'ą. O jeigu grandai atsisakytų žaisti reguliariam sezone ar kažkas panašaus tai, nepykit, bet pats nušvilpsiu šias komandas. Ir vapše, duokit man pavyzdį kur grandams būtų įskaitytos visos pergalės namie ir liktų tik žaisti išvykose.. NĖSĄMONĖ !!! Bet už tokią nesąmonę balsuotų Žalgiris, Baltai, Rūdupis, Panevėžys, Rytas, Pasvalys... jau pusę klubų.. Dar kokį antrarūšį žaidėją paskolinkit Palangai tai dar ir ta prisijungs..
2012-05-17
+2
Atsakyti
marius
kodėl žlugdomas alytaus krepšinis ir nauja arena?
2012-05-17
-3
Atsakyti
nu ka kitam sezone zal bus ruskiu komanda turekit
tritaskis.lt/straipsnis/v-romanovas-neatsisakytu-parduoti-50-proc-zalgirio-akciju-9183

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-05-17
+4
Atsakyti
ka sitas asilas cia veblena??? jis tik skaiciukus skaiciuot moka. Jam pinigai, pinigai ir dar karta pinigai, o minciu generuot nesugeba. Ar bus kas nors daroma del Alytaus, kur arena yra? Ar gris kase i TV? Ar ka nors sugebesit idomaus sukurt?? Liurbiu liurbis istas tipelis.
2012-05-17
+19
Atsakyti
jai kaip tu sakai tai ir patikima informacija is pirmu lupu tai cia nieko nekeicia lkl'e tik dar viena romkos komanda kitame mieste
2012-05-17
-5
Atsakyti
fanas
Alytus ateinanti sezona ir gris i LKL, nes Baltu komandos nebeliks. Kaunui neapsimoka tureti dvi komandas LKL, nes nepritraukia ziurovu ir remeju, viska sugeria Zalgiris. Baltu zaidejai ateina i Alytu ir Panevezi, kuris ateinanti sezona bus kaip niekad stiprus. Patikima informacija is pirmu lupu.
2012-05-17
-2
Atsakyti
vienintele galimibe grazint kasi i alytu mano nuomone perkelt baltus i alytu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-05-17
+5
Atsakyti
SPECAS
Zalgiris su Lietryciu nesa mieles is LKL reguliarojo sezno, abu uztikrintai po karta gavo malku nuo Siauliu ir Prienu, ir TIK su teiseju pagalba isgimde pergales LKL pusfinaliuose. Abu taip vadinami ''grandai'' jaucia didejancia konkurecija stiprejancioje LKL lygoje, del to plaunas i ruskyno lyga.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-05-17
+5
Atsakyti
ASThttp://www.15min.lt/naujiena/sportas/kre...


Nu va, zalgeris rusu klubu taps.

O si tema tai visiskai beprasme, nei tu grandu lietuvoje like, nei ta galvos skausma kelia tie sudtvarkarasciai. Tokias nesamones kalba, kad apsimesti jog dirba, ne tik pinigus gauna.
2012-05-17
+3
Atsakyti
Hm,kokie "ypatingai sudetingi" galvos skausmai musu vadovams,tvarkarascio sustatatymas padlaiziaujant grandams...O jeigu zaidejai los totalizatoriuje ir statys pries savo komanda,ar jie bus baudziami ar tik bus papleksnoti per uzpakaliukus(Naglio atvejis),tiesa ar bus ivestas sportinis principas del rotacijos LKL-NKL ar vel darys kokia kvaila serija?Ar nebus priiminejami penkiu minuciu sprendimai del finalo serijos,nes mat taip rinktinei bus geriau?Aplamai ar is LKL dings dukterines komandeles kurios draudziamos del visiems suprantamu priezasciu(sportinis principas,varzovu traumavimas,pasidavimai didziajam broliui)kitose PROFESIONALIOSE lygose?Butu idomu isgirsti...
2012-05-17
+4
Atsakyti
Buratinklubis - grandas ??? Oi nejuokaukit.
2012-05-17
+6
Atsakyti
to Juras
Debila,tavo 'legenda' tik LKL'e gali zaisti,nes kitur nuo visu gauna.
2012-05-17
-4
Atsakyti
Kokias cia NESAMONES pezat? Kokiam dar tvarkarasciui??? Jus geriau galvokit kaip zmones i tribunas sugrazint, kaip grazinti trancliaticas per tv, kaip grazinti krepsini i alytu, marijampole, kaip ir toliau kelti krepsinio lygi Lietuvoj, PO VELNIU, bent jau padoru lkl internetini puslapi sukurkit veltedziai jus, ne kaip dabartini - penktoku lygio!!!

O dabar jums didziausia problema tvarkarastis, kas turetu buti tik paskutinis potepis! Visa tai ir atspindi lkl darba - jis beviltiskas, tiksliau jo isvis niekas nedirba! APGAILETINA!
2012-05-17
+18
Atsakyti
Laimonas
Mano nuomone jei imanoma ,cempiona pradeti 2 ar 3 sav. anksciau ,vistiek Rytui ir Zalgiriui ,kaip ir reiktu pasiruosimo ,zaisti su tai lkl ar kitom komandom ,o kodel nepradeti pasiruosimo iskart ,gautusi ir komanda ruosiasi ir rungtyniu skaicius mazetu ,iki svarbiausiu runtyniu butu galmai vos ne visas pirmo rato rungtynes suzaisti, zaisdami 2 ar tris 3 rungtynes per savaite ,manyciau dvipuse nauda ir pasiruosimas ir iskaitiniai taskai ,negu veltui zaiti pasiruosimo runtynes .Aisku LR ir Zalgiris tarpusavyje tik veliau pradetu kovas ,o del kitu komandu nemanau ,kad tiek Zalgiris bus pasiruoses nei kitos Komandos visdelto sezona pradzia, ir manyciau neturetu buti dideliu siurprizu ,kad paskiau kaltinti pasiruosimo stygiu ,o gal nuo to tik geriau ,gal siektiek intrigos net ipustu .tai trumpai reziumuojant ,tai kam zaisti tada bereiksmes pasirengimo runtynes jei galima ...Na galima butu ir suzaisti vienas kontrolines ,o paskiau i kovas ,tai manyciau butu naudinga...Dar viena Cempionatas turetu baigis veliausiai iki geguzes 20.mano nuomone ir rinktines zaidejai pailsetu ilgiau ir manau nuo geguzes kai pradeda orai susilti po truputuka blesta susidomejimas runtynemis nebent jau svarbios ir geros komandos zaidzia ,vistiek sezono metu daugiau domies tiek Zalgiriu ar LR ar palanga ar sakalai ,o kai arai syla visa laika viskas i sali nuslenka ir lauki tu tik svarbiu itemptu runtyniu.Ir nesuprantu as tu cempionatu kur dabar prasideda ankrintamosios ,Italija ,Ispanija ,kitos truputi sutrumpino del olimpijados ,Italijoi tiek Ispanijoi manyciau jau galejo prasidet ar ipuset pusfinaliai ,tiek istesti manyciau vistiek no tokio ilgo sezono pradeda kazkuris procentas zmoniu atbutkti nuo krepsinio ,tam tikrai nepadeda sylantis oras ,ir rinktiniu kandidatams tai ne i nauda ,darkim jei zaidi finale ,tai kiek laiko turi atsigaut ?ar uztenka ,todel manyciau vyresnio amziaus zaisti jau sunkoka priimti sprendima ar zaisti uz rinktine .Net NBa jau i antra puse ritasi cempionatas ,na cia tu saliu problemos ar tai pliusai ,cia ne man gal... O del LT isakiau savo nuomone ...gal vertetu kazkiek atkreipti demesi ...arba patobulinti mano minti ,tai va norejau issakyti savo nuomone ,
2012-05-17
+2
Atsakyti
Juras
O kodel "Makulatura" yra grandas? Zaidzia antrarusej europos taurej. O LKL pralaimi Rudupiui ir Pasvaliui...
2012-05-17
+4
Atsakyti
aha
Lietkabeli - pavaryk !!!
2012-05-17
+5
Atsakyti
Anonimas
kiekvienais metais sako, kad auga, paaugom, patobulejom... tik niekaip nesuprantu, kodel per 20 metu taip ir neuzaugo iki NBA ar ACB.
2012-05-17
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.