NBA legenda Larry Birdas tapo pirmuoju žmogumi NBA istorijoje, iškovojusiu geriausio sezono krepšininko, metų trenerio ir metų vadovo apdovanojimus
NBA legenda Larry Birdas tapo pirmuoju žmogumi NBA istorijoje, iškovojusiu geriausio sezono krepšininko, metų trenerio ir metų vadovo apdovanojimus
Nuotr. Reuters-Scanpix
Indianos „Pacers“ klubo prezidentas Larry Birdas pripažintas Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) metų vadovu. Legendinis krepšininkas tapo pirmuoju žmogumi per visą NBA istoriją, laimėjusiu naudingiausio žaidėjo (MVP), metų trenerio bei metų vadovo apdovanojimus.

„Pacers“ prezidentas Birdas prieš sezoną komandos vyriausiuoju treneriu paskyrė Franką Vogelį, kuris prieš tai ėjo laikinojo trenerio pareigas. Taip pat prieš sezoną buvo pasirašyta sutartis su dukart visų žvaigždžių rungtynių dalyviu puolėju Davidu Westu, o sezono eigoje po mainų į Indianos klubą persikėlė patyręs brazilas Leandro Barbosa

Legendinio krepšininko sumanumas pravertė ir per pastarąsias naujokų biržas, kadangi komandą papildė perspektyvūs krepšininkai – centro puolėjas Roy Hibbertas, gynėjas George'as Hillas bei puolėjas Tyleris Hansbroughas.

„Tai garbė Indianos „Pacers“ klubui, o ne apdovanojimas Birdui, - apie save trečiuoju asmeniu kalbėjo komandos prezidentas. – Kiekvienas klubo narys įdėjo labai daug sunkaus darbo ir kantrybės tam, jog ši komanda tiek aikštelėje, tiek už jos ribų, pasiektų tokį lygį. Ekipos fanai turi kuo didžiuotis. Visada tikiu komanda ir viliuosi, kad krepšininkai pateisins į juos dėtus lūkesčius. Šį sezoną mes matome, kad tiek ekipos krepšininkai, tiek treneriai puikiai išpildo viską, ko iš jų yra reikalaujama.“

„Pacers“ šį sezoną iškovojo 42 pergales bei patyrė 24 pralaimėjimus ir kiek netikėtai užėmė trečią vietą rytų konferencijoje. Tuo tarpu visoje NBA pagal pergalių ir pralaimėjimų santykį „Pacers“ pelnė aukštą penktąją vietą.

Šiuo metu „Pacers“ rytų konferencijos pusfinalyje kovoja su Majamio „Heat“ ekipa ir serijos rezultatas kol kas yra lygus – 1-1.

Antras geriausio metų vadovo rinkimuose liko San Antonijaus „Spurs“ komandos generalinis direktorius R.C.Bufordas, o trečias – Los Andželo „Clippers“ komandos vadovas Neilas Olshey.
Komentarai:
Lr
O kodėl ne Jordanas?
2012-05-18
-10
Atsakyti
mde
Nu bird'as visada ishskyre izvalgumu, bet kad tokiame lygyje galetu vadovauti visam komandos kurybiniam bei gamybiniam procese tai is itkro nesitikejau. Atrodytu, kad Jordan'as turetu buti bent jau PANASAUS LYGIO, bet atkreipiant demesi i BOBCATS bei WIZARDS pasiekimus jo valdymo laikais, sakyciau, kad cia pagal zaidejo lygi nepaprognozuosi:) bet anyway, pagarba bird'ui jis is tikro prikele pacers ir nors ir neesu ju fanas, bet man tikrai imponuoja tiek pati komanda tiek ju zaidimas. Teisybes delei reiketu pamineti kad George'as Hill'as yra ne PACERS saukimas, o San Antonio Spurs:) kur jis ir pradejo savo NBA karjera, pridejus tai, kad jis buvo pakviestas ganetinai zemai, o Pacers gretose atsidure tapes F/A. Tad vat:)
2012-05-17
+4
Atsakyti
o po sio sezono sake,kad paliks pacers. O gaila.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-05-17
-2
Atsakyti
va ka reiskia aistra krepsiniui.. Neisblesta net ir treciam gyvenimo etapui einant..
2012-05-17
-6
Atsakyti
Krepšinio talentas visomis prasmėmis, tiek aikštėje buvo, o dabar ir už jos ribų (: Pacers per kelis metus tiesiog kardinaliai pasikeitė , vadovybė tikrai atliko puikų darbą (:
2012-05-17
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.