NBA atkrinatmosios varžybos pasiekė savo kulminaciją. Dėl Vakarų konferencijos nugalėtojų titulo susigrums San Antonijaus „Spurs“ ir Oklahomos „Thunder“. Apžvelgiame varžovų perspektyvas ir pateikiame „TonyBet“ bukmekerių nustatytus koeficientus.  

San Antonijaus „Spurs“ – 1,46; Oklahomos „Thunder“ – 3,20.

„Spurs“ dvyliktoji komanda NBA istorijoje, kuri pradėjo atkrintamąsias varžybas sausu rezultatu 8-0, o jų galybę savo kailiu pajuto Jutos „Jazz“ ir Los Andželo „Clippers“ ekipos. „Spurs“ paskutinį sykį pralaimėjo šių metų balandžio 11 dieną ir laimėjo jau 18 rungtynių iš eilės. Beje, neverta pamiršti, kad šį sezoną San Antonijuje pavyko laimėti vos penkioms komandoms. Greggas Popovichius, geriausias NBA treneris, trokšta dar kartą užmirštos dinastijos komandą nuvesti iki pat viršūnės. Veteranams Timui Duncanui, Tony Parkeriui ir Emanueliui Ginobiliui tai viena paskutiniųjų galimybių prieš karjeros saulėlydį, sutviskėti visu gražumu.

Pernai metų nugalėtojai Dalaso „Mavericks“ beviltiškai pralaimėjo prieš „Thunder“ per ketverias rungtynes, o po to buvo Los Andželo „Lakers“ krepšininkų eilė, kurie atrodė tarsi komanda, pirmą kartą patekusi į tokio lygio varžybas ir buvo sumušta per penkis susitikimus. Preciziškai tikslus rezultatyviausio NBA sezono krepšininko Kevino Duranto žaidimas lemiamomis varžybų akimirkomis varo į neviltį visas ekipas. Jamesas Hardenas – geriausias šeštasis NBA žaidėjas, net ir po lengvo nokdauno sezono pabaigoje nesiliauja pakilęs nuo suolo draskyti varžovų gynybos. 

Be abejonės, ilgesnis „Spurs“ suolelis gali būti svarus koziris šios poros kovose, tačiau nejaugi kas nors tiki, kad jauni ir alkani „Thunder“ lyderiai pritrūks kvapo, atsidūrę taip arti išsvajoto trofėjaus? Matyt, svarbiausias faktorius šioje serijoje gali būti namų aikštelės pranašumas, nes savų žiūrovų akivaizdoje abi komandos žaidžia labai sėkmingai.

Komentarai:
dandas
as uz thunder.nes jau atsibodo senuku spurs ,lakers ,celtic era.
2012-05-24
+6
Atsakyti
jordanis
visi nori laimeti tuos ziedus, nesvarbu ar jau turi ar nea, bet patirti euforija nori kiekvienas =]tikrai diomi kova bus bet manau jaunimas laimes =] senimas jau gali pailseti siais metais, nezinau kas sustabdys duranta net neprimetu visi per mazi pries ji, o jis svarbiausiais momentai beveik kaip jordanas =] tarp westbrooko ir parkerio bus lygi kova jinobilis su hardenu kariaus ir abu geri duncunas su ibaka irgi idomi kova nes ibaka staigus labai =]] ziauriai noriu kad thunderai laimetu :)
2012-05-24
+3
Atsakyti
Anonimas
To as. Jei nežinai kodėl tai kuom remiesi kad okc nori labiau laimėt? Nemanau kad spurs nori mažiau laimėt, jau arti finalas, ir jie viska padarys kad dar karta žaistu finale.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-05-24
+1
Atsakyti
Anonimas
Lai niekam nebūna traumų ir telaimi stipriausias :)
2012-05-24
Atsakyti
as
Aš nžn kodėl, bet irgi už OKC, kodėl sakau nežinau kodėl, bet žinau, jie tiesiog labiau nori laimėt :)
2012-05-24
Atsakyti
Anonimas
To mirka, apie trenerius stipriai nusišnekėjai, ir apskritai tavo mastymo logika kaip kokio atsilikėlio.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-05-24
+3
Atsakyti
MIRKA3
Manau pagal ziedu skaiciu negalima sakyt, kad va tas turi tiek, tai yra geresnis. Man pvz. Dokas yra puikus treneris, niekuo nenusileidziantis Popui, nors ziedu kiekybe negali didziuotis. tarkim tas pats Philas nera toks ir kosmosas. Kai paziuri kokius zaidejus turejo, tai nesistebiu as tuo kiekiu ziedu. Sako va atejo i LA ir is karto ziedai. Isejo ir neber... O as pasakysiu - atejo tada kai komanda buvo surinkta ir subrendus pergalems, o isejo tada kai ta komanda susidroze. Bulls tas pats. Vyrukas mokejo isnaudoti ka turi, tuoj jis geras. Bet nera jis kazkoks stebuklas. Popas irgi ne su meslu dirba, taip kad tas pasiekimas nera jau kazkuo labai issiskiriantis. Komanda surenka ne treneris. Philas ar Popas butu gave i nagus kokius Jazz, Pacers, Knicks - beja Knicks baisiai reik trenerio, tik nei vienas nenori.

Del to kas laimes - na nei vienas nezinom. As manau taip, kiti mato kitaip, o laimes kas bus stipresni.
2012-05-24
+2
Atsakyti
Spree
Aplamai jus cia visi vejai, snekat apie tuos krepsininkus, jie yra niekas be gero trenerio. Paziurekit i pavardes, kas per paskutius 20m laimejo cempionatus Jacksonas 11, Popas 4, Brown 1, Riley 1 ir tt viokie sudeliai kaip Brooks dar nieko jam nesviecia....
2012-05-24
+2
Atsakyti
Spree
Nepamirskit Popo, siuo metu jam lygiu nera!!! Jis sprendzia visas problemas:)
2012-05-24
+2
Atsakyti
to mirka3
uooj persudai tai smarkiai, vaikine. Spurs tebunie leti, bet tai kaip jie cia rezultatyviausia NBA komanda? Juk poziciniu zaidimu nesuversi daugiausiai :)) Apskritai, kas cia per nusistatymas, kad vyresnis, tai jau ir letesnis, Parkeris dar dabar yra vienas greiciausiu NBA. Ibaka su Westbricku yra begalviai, pries gera puoleja atsidures Ibaka nebezino, ka daryt, o is pono "as darau prazangas kiekvienoje situacijoje, kai nespeju" Perkinso bus dar mazesne nauda. Westbrickas pries menka NBA zona subyres, kaip kad byrejo pries Mavs praeitais metais, o Durantas, kad ir vers tuos savo taskus, bet bus kiek dusinamas, nes jau nebe naujiena, kad K.Leonard yra puikus defenderis ir turi auksta IQ krepsinyje. Taigi, sioje serijoje viskas nuo suolo ir namu priklausys, o siai dienai suolas ir namai yra Spurs puseja, tad prognozuociau 4-2 Spurs naudai.
2012-05-24
-3
Atsakyti
Anonimas
To mirka, nu tu ir kiauras, sako kad bulls turėjo žaist finale :-D kokia čia komanda jei užtenka vienam lyderiu iškrist ir buvo sutrypti 76ers. Spurs nelygink su lakers ar mavericks, spurs akivaizdžiai stipresni, nebutu niekaip jie tos 1 vietos paėme vakaruose jei butu kitaip, juokas ima iš tokiu ekspertu kaip tu :-D stumi ant clipers kad jie reklamu aukos, o tie patys okc yra keliami i viršu tik žurnaliugu dėka, tokie patys kaip clipers reklamu aukos, išvis jei ne durantas tai niekam neidomi butu okc. Man patinka spurs, jie ramiai, bet užtikrintai kaip visada žygiuoja prie savo dar vieno laimėto nba. Sakai kad lakers priekis labai galingas? Tai kad be bainumo daugiau nieko jie neturi, gasolis kai ateina rimtos kovos tampa apgailėtinu, artestas primena tik savo šešėli, žodžiu okc gavo manau netgi lengvesnius varžvovus nei spurs. Prieš dalasa išvis kelias rungtynes laimėjo tik paskutiniu metimu dėka, kaip ir prieš lakers vienas rungtynes per fuksa laimėjo kai pataikė 3 durantas. Ir kofas viska pasako, kad okc šansu neturi.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-05-24
-1
Atsakyti
Swarbu
Rodys konf.finalus per nbatv,nors kelias rungtynes?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-05-24
-1
Atsakyti
MIRKA3
Isvis manau kad siais metais finalas turejo but OKC vs Bulls ir bb zino kurie geresni.
2012-05-24
Atsakyti
MIRKA3 > anonimas
Taip taip. LA irgi kai sakiau kad pries OKC neturi vilciu, tai buvau durnium vadinamas. O be epitetu vardinimo tai argumentu apciuopiamu kaip ir nerasta. RS visos komandos, kurios turi lygesne sudeti su pakeitimais, galejo geresni rez. pasiekt. Tarkim Bulls - na jie nera tokie geri, koks RS rezultatas. Juos mazdaug prilyginciau OKC. Tuo tarpu LA, Heat - akivaizdziai keliu zmoniu komandos, tai visa sezona atidrost auksciausiam lygyje be sansu. Celtics PO visad atsigauna, nes senuku pilna, o pakeitimo rimto kaip ir neperdaugiausiai (lyginant su SPURS). Tie patys OKC neturi didelio labai suoliuko, todel RS negali ardytis is paskutinio. Pries vienus laimi, pries kitus ne, taciau tai dar neparodo ju galimybiu. O SPURS turedami lygia sudeti, gali visa sezona varyt. Bet per PO visu i aikste neisleisi, zaidzia 5x5. Yra toks posakis, kad per svarbiausias rungtynes, kai reik isspaust max., optimalus zaideju skaicius yra 6-8, o ne 12. Duncan siautejo pries Clippers - ot tai pasiekimas, siautejo pries reklamcikus. Clippers isvis ne komanda, balaganas susibeges. OKC po krepsiu turi vyruku, pries kuriuos net LA turedami galingiausia priekine linija buvo bejegiai (puolime). Kas deng Duranta? Niekas. Ijungs biciukas auksciausia pavara ir gaidins kiek tik sirdis geis. Westbrukas - sekmes dengiant durniu, kuris laksto kaip suva. Kas ji suvaikys? Gal senukas Parkeris? Be sansu. O gal senukas Manu? Na irgi ne. Tai kas? Kai zaide pries LA, tai as net nebepamenu kas ji dengdavo, nes eidavo kaip per tuscia vieta :DDD
2012-05-24
-1
Atsakyti
Na spursai tikrai nera leti jeigu dabar Parkeris vienas is greiciausiu PG...
2012-05-24
-7
Atsakyti
Lukas
A taip a taip aišku kad thunder išrukys tuos senius užuojauta spurs faniukams :)
2012-05-24
-1
Atsakyti
spurs ims serija kaip diena aisku izagins tuos jaunelius pro visas angas
2012-05-24
-19
Atsakyti
Bc
Kažkodel neisiwaizduoju kaip spurs galetu laimet serija prieš okc,nzn kodel bet neisiwaizduoju

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-05-24
+4
Atsakyti
nu 10 litu nebus gaila uz Thunder jei ir pralaimes :D
2012-05-24
Atsakyti
AnonimasKodėl Parkeris 29 metų yra veteranas aš nežinau :D


11 metų NBA pražaidęs vien tai jau sako apie jo patirtį.jis priklauso tai timmy D,Ginobili chebrai,kuri jau antra desimtmeti zaidzia kartu.
2012-05-24
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.