Argentinietis Manu Ginobili bando įveikti „Thunder“ krepšininkų gynybą Nuotr.: Reuters–Scanpix
Russello Westbrooko dažnai nesulaikė ir gausios „Spurs“ krepšininkų pajėgos Nuotr.: Reuters–Scanpix
„Spurs“ klubo sirgaliai vis dar tikisi mylimos komandos pergalės Nuotr.: AFP–Scanpix
„Thunder“ žvaigždė Kevinas Durantas jau užuodžia pergalę Nuotr.: Reuters–Scanpix
Russellas Westbrookas ir Kendrickas Perkinsas sveikina vienas kitą su artėjančia pergale Nuotr.: AP–Scanpix
Argentinietis Manu Ginobili bando įveikti „Thunder“ krepšininkų gynybą Nuotr.: Reuters–Scanpix
Russello Westbrooko dažnai nesulaikė ir gausios „Spurs“ krepšininkų pajėgos Nuotr.: Reuters–Scanpix
„Spurs“ klubo sirgaliai vis dar tikisi mylimos komandos pergalės Nuotr.: AFP–Scanpix
„Thunder“ žvaigždė Kevinas Durantas jau užuodžia pergalę Nuotr.: Reuters–Scanpix
Russellas Westbrookas ir Kendrickas Perkinsas sveikina vienas kitą su artėjančia pergale Nuotr.: AP–Scanpix

Kaip greitai viskas gali pasikeisti. Pralaimėjusi pirmąsias dvejas NBA Vakarų konferencijos finalo serijos rungtynes, Oklahomos „Thunder“ buvo pakeliui į atostogas. Dabar juos nuo NBA superfinalo skiria vos viena pergalė.

Penktosiose Vakarų finalo serijos rungtynėse „Thunder“ išvykoje 108:103 (26:21, 26:23, 29:28, 27:31) nugalėjo San Antonijaus „Spurs“ ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja 3-2.

„Spurs“ iškovojo dvidešimtą pergalę iš eilės, kai praėjusią savaitę namie abu kartus įtikinamai nugalėjo „Thunder“. Tačiau Oklahomoje šeimininkai seriją išlygino, o grįžę į Teksasą perėmė iniciatyvą.

„Thunder“ pirmavo 101:88, tačiau spurtavę 11:0, San Antonijaus krepšininkai priartėjo iki 99:101.

Likus žaisti 50 sekundžių Timas Duncanas vėl priartino savo ekipą iki dviejų taškų (101:103), tačiau kitoje atakoje Jamesas Hardenas pataikė įspūdingą tritaškį per varžovo rankas ir padidino skirtumą iki 5 taškų.

„Kamuolys turėjo atitekti Kevinui Durantui, tačiau atakos laikui tiksint į pabaigą, mačiau, kad turėsiu mesti pats, – svarbų tritaškį prisiminė Hardenas. – Kawhi Leonardas gerai gynėsi, tačiau aš esu užtikrintas savo metimais ir neklydau.“

„Spurs“ atsakė dviem greitais taškais, o netrukus ir perėmė kamuolį. Svarbiausias mačo metimas buvo pateikėtas Emanueliui Ginobili, tačiau iki tol 34 taškus pelnęs gynėjas nepataikė iš toli, o Durantas baudų metimais įtvirtino pergalę.

„Mes tiesiog žaidžiame kietai. „Spurs“ yra neįtikėtina komanda, kuri priverčia mus stengtis iš visų jėgų kiekvienoje situacijoje. Po dvejų pirmųjų rungtynių supratome, kad turime žaisti kiečiau“, – aiškino Durantas.

Šeštosios serijos rungtynės naktį iš ketvirtadienio į penktadienį bus žaidžiamos Oklahomoje.

„Spurs“: Emanuelis Ginobili 34 (7 rez. perd.), Tony Parkeris 20, Timas Duncanas 18 (12 atk. kam.), Stephenas Jacksonas 13.

„Thunder“: Kevinas Durantas 27, Russellas Westbrookas 23 (12 rez. perd.), Jamesas Hardenas 20.

Vaizdo reportažas: 

Komentarai:
OKC THE BEST OF THE BEST
Spursai PADRYTIIIII !!!
2012-06-06
+5
Atsakyti
ardas
na ka Heat -ties praraja, pasikrove malku ir namie!
2012-06-06
-3
Atsakyti
kazkaip nebematau spursu fanu ar is spursu pavirto i thunderius :DDD nes kai spursai laiminejo tai visi uz spursus ejo niekas nerase apie thunderius kad laimes, o dabar jau visi thunderiai ciuju puse dviveidziu cia yra :))) gal dar kas nors prisimine kai mane is suns dienas sudejo, kai buvo 2-0 as sakiau kad thunderiai suvarys juos savo namuose ir po to jau nebeleis spursai atsigriebti, tai visi lojo kad kamn reiketu wnba ziureti, kur dabar tie sustru morku prisivalge, kur??? patys vaikai apie krepsi nieko nenusimano ir paskui kai gauna abloma, sedi apsisike lodoriai :D sakiau bus thunder-heat finalas, reiskias taip ir bus =]
2012-06-05
-7
Atsakyti
DafuQ
Prognoze:

OKC pralos finale miamiui, o poto ismainys durniuka ir Perkinsa D12, bei pasirasys sutarti su senuku pg, kuris ziedu nori.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-06-05
-7
Atsakyti
laukiantis bostono pergalės
tikisi Rondo sužibėjimo. kaip ir tada, kaip įmetė 44 ir asistų 10 padarė, Ray Ray, vis atsigaunančio ir daugiau ir daugiau įmetančio taškų, sužvėrėjusio KG, kas antrose metančiu virš 50proc taiklumu, o šiąnakt kaip tik tas kartas, kai turi krist, ir kad ir kaip bebūtų sunku Pierce'ui, bet išmok ginti Bronių kokybiškiau, kad gale tavęs irgi dažnai reikia aikštėj, o ne ant suolo, su 6iom pražangom. tegu jie visi po 20pts surenka, o LBJ su Wade 40+30, ir Bos laimi 101:99
2012-06-05
+2
Atsakyti
Anonimas
33/73 seip pataikymas dar px. ciut ciut maziau nei 45 procentai, tai jau px.

va kai kobe brickina su 30 percent fg tai va cia nieko gero jau.
2012-06-05
+4
Atsakyti
Anonimas
o tai ka tipo labai jau paeme la denveri? :D

butu likes nene butu tie tavo la sunesti 4-2 jau pirmame rounde.
2012-06-05
+2
Atsakyti
abc
durant yra snaiperis,jau galima ir prasciau gintis,taciau vakar,viename epizode,kai atrode,kad spurs zaidejas imes du taskus is po krepsio,durant ismuse kamuoli,kuris liete spurs zaidejo rankas.tagi,durant sugeba,reikalui esant,ir deramai apsiginti,o tai,kad jis snaiperis,tai negincytinas dalykas.ibaka stiprus blokuojant kamuolius(taciau jei zaistu europoje,nieko gero nebutu,ibaka tinka tik nba zaidime),sefolosha atlieka juodaji darba gynyboje,perkins turi daug patirties,taip pat gerai darbuojasi gynyboje,harden - ivairiapusis zaidejas,turintis labai taiklia ranka,saltu nervu krepsininkas(kale vakar tritaski toki,kad visi apstulbo,beje,kuris ir nuleme rungtyniu baigti),westbrook - ne komandinio tipo zaidejas,nezinia ar jis jiks klube,ar ne.oklahoma jei turetu stipru centra,tai jau esancia sunkiai sustabdoma komanda,butu dar sunkiau sutramdyti.pernai oklahoma buvostipri,siemet dar labiau pasitikinti savimi,geras jaunas treneris,draugiska visa komanda,puiki atmosfera,ir artejantys nba cempionu ziedai.o miami heat tik kaip klounai garseja,jei miami susitiks su oklahoma bus idomu paziureti,kaip oklahoma tvarkys miami.verkslens nuo kiekvieno prisilietimo tiek wade,tiek lebronius,tiek sugrizes bosh.greiciausiai,siu metu nba finalas bus boston-oklahoma.laimeti,daugiau sansu turetu oklahoma.
2012-06-05
+17
Atsakyti
Karolis_EkspertasTDaYGrynai spursų collapse'as.Westbrookas jackino 24is metimus, kai durantas 19, tokia situacija spursai dar prieš kelias būtų maximaliai pasinaudoję ir sutriuškinę spursus.Manau, kad čia fisherio motyvacijos padėjo, kitokio logiškesnio paaiškinimo tokiam pasikeitime thunder žaidimo, kaip diena ir naktis, nėra.Bravo šiaip, galės OKC heat'us nunešt :Dblyn tu klounas ,viena diena sakai spursai i finala eis ir 2-2 baika,kita diena kad jau thunders zais su heatais,tai gal ryt vapse nusvaigsi ir sakysi kad lakers su kobe priesaki laimes cempionu titula 2012?


Wow, turbūt labai prastai suprantu krepšinį :O Kaip ir dauguma pasaulio analitikų, kurie matė nerealų spursų žaidimą dvi pirmas rungtynes.

Tai ble jeigu mano spėjimas nesueina tai tipo kažką reiškia mano krepšinio supratimui? :DD

Barkley turbūt visiškai nesupranta krepšinio, nes sakė, kad Denveris LAL pasiims šiemet.
2012-06-05
+10
Atsakyti
Mantas
Vienitelis zmogus kuris gali sutrugdyti laimet game 6 yra westbrokas su savo nesamoningu zaidimu.. as net nesuprantu kaip jis cia tuos assistus surenka vienas nesamoningai losdamas
2012-06-05
-7
Atsakyti
TDaYGrynai spursų collapse'as.Westbrookas jackino 24is metimus, kai durantas 19, tokia situacija spursai dar prieš kelias būtų maximaliai pasinaudoję ir sutriuškinę spursus.Manau, kad čia fisherio motyvacijos padėjo, kitokio logiškesnio paaiškinimo tokiam pasikeitime thunder žaidimo, kaip diena ir naktis, nėra.Bravo šiaip, galės OKC heat'us nunešt :D


blyn tu klounas ,viena diena sakai spursai i finala eis ir 2-2 baika,kita diena kad jau thunders zais su heatais,tai gal ryt vapse nusvaigsi ir sakysi kad lakers su kobe priesaki laimes cempionu titula 2012?
2012-06-05
+5
Atsakyti
beje kur galima rungtynes pamatyti gal kas zinote?
2012-06-05
-2
Atsakyti
nu ka malaciau thunder as juos labai norejau matyti nba super finale, tikiuosi taip ir bus
2012-06-05
+3
Atsakyti
Nėrkonori
Westbrook mest lauk po šio sezono. Ibaka ir Sefo tiek pat gauna kartu sudėjus kiek jis, o darbo atlieka tikrai geriau nei Rusas. ypač matant, kad Serge jau antrą sezoną pirmas visoj lygoj pagal ttl blks o per šias PO buvo tik vienos rungtynės per kurias jis blokavo tik vieną metimą. per kitas 13 jis blokavo bent 2 mažiausiai. Sefo darbas toks, kad statsuose nepamatysi, turint omeny gynybą. Rusas? 33/73 pataikymas su SAS.
2012-06-05
+6
Atsakyti
James Harden Fanai
labai dziaugiuosi,kad harden pradejo rodyti nuostabu zaidima !! Jis siamet padare didziule pazanga :)

Pirmyk OKC !!
2012-06-05
+27
Atsakyti
nico
su pergale visus thunder fanus. Tikiuos jie laimės žiedus, to ir linkiu jiems

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-06-05
-16
Atsakyti
Volgininkas  ⭐ 
ibakos ir hardeno pasilikimo klausimas spresis kita vasara, tai kad teoriskai gali back to back titles laimet okc. ir siaip manau turint toki gm kaip sam presti, visko gali but, kad abu sugebes palikt.
2012-06-05
-2
Atsakyti
mikas
marelle (0)

jomajoGaila Timocio man labiausiai,norejos kd laimetu jis savo 5 zieda,beta trodo atejo Durantas i sosta ir cia uzsibus itariu ilgai ir nuobodziai...jam rtik 23metai dieve mano o dabar jau nebeaisku katars geresnis Duranta ar james...

nejuokink,James yra visapusiskas zaidejas galintis zaisti visose pozicijose,gerai gintis,perimti,blokuoti ir gerai pulti,o Durant yra snaiperis,kuris meta fantastiskai,bet gynybos tai pagirt negaliu,o ypac lygynt su James,OKC gera jauna komanda,idomu ar sugebes jie islaikyt sudeti,nes nauji kontraktai Ibakai,Harden ,Durant,Westbrook bus kelis kart didesni

---------------------------------------------------------------------------------------------

Durant ir Westbrookas jau turi max kontraktus.
2012-06-05
+19
Atsakyti
Sakiau,kad Laimes.
2012-06-05
+4
Atsakyti
geros rungtynes buvo,itampa iki pat pabaigos ir 1.30 minutes kai liko tai galejo pasisukt i bet kuria puse,o Hardeno tritaskis tai saltu nervu zmogaus tokiu lemiamu momentu,Spurs nesiklijavo zaidimas kai Parkeris vadovavo,kai leido Ginobili izaidinet daug daugiau problemu sudare.Labai patiko OKC atsarginiu iejimas ir isijungimas,ko nebuvo Spurs,nei Green,nei Neal,nei Splitter nei Blair nieko gero neparode.
2012-06-05
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.