Pusantrų metų nerungtyniavęs Ovidijus Galdikas artimiausiu metu turėtų sudaryti kontraktą su Kauno „Žalgirio“ klubu
Pusantrų metų nerungtyniavęs Ovidijus Galdikas artimiausiu metu turėtų sudaryti kontraktą su Kauno „Žalgirio“ klubu
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Kauno „Žalgiris“ artimiausiu metu turėtų sudaryti sutartį su 23 metų 217 cm ūgio milžinu Ovidijumi Galdiku. „BasketNews.lt“ šaltinių duomenimis, šiomis dienomis baigiamos derinti paskutinės kontrakto detalės.

Tiesa, krepšininkas nerungtyniautų „Žalgiryje“, o būtų skolinamas kitai komandai.

Rugsėjį 24-ąjį gimtadienį švęsiantis Galdikas paskutinius pusantrų metų nežaidė dėl traumų. Baigiantis pasveikti aukštaūgis pastaruoju metu jau žaidė mėgėjų lygose. 

Rungtyniaudamas „Laikinosios sostinės“ turnyre Kaune, gegužę Galdikas per trejas rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 23,7 taško ir atkovodavo po 10,3 kamuolio.

Tuo tarpu „Kauno dienos“ Didžiojoje taurėje Galdikas per ketverias rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 17,5 taško ir atkovodavo po 11,5 kamuolio.

Sezono pabaigoje rengiamos „Laikinosios sostinės“ ir „Kauno dienos“ taurės yra pajėgiausios Kaune, kadangi jose nedraudžiama rungtyniauti profesionalams. Galdikas varžėsi su tokiais krepšininkais kaip Egidijus Dimša, Vitalijus Stanevičius, Saulius Kulvietis ir kitais.

Aukštas jaunuolis į „Žalgirio“ akiratį buvo patekęs dar prieš septynerius metus. Tuomet jis metus individualiai dirbo su fizinio parengimo treneriu Aleksandru Kosausku, o 2006 metų rudenį buvo įtrauktas į „Žalgirio“ dublerių komandos paraišką, tačiau Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) sužaidė vos kelias minutes.

Neįsitvirtinęs komandoje, jaunuolis dvejus metus apskritai nežaidė krepšinio, kol 2008 metais vėl pradėjo treniruotis individualiai – šįkart Vilniuje.

Vieną sezoną praleidęs Regionų krepšinio lygoje (vid. 21,2 taško, 10,9 atk. kam.), Galdikas 2010-2011 metų sezone galingai pravėrė NKL duris. Per devynerias rungtynes jis vidutiniškai pelnydavo po 18,1 taško ir atkovodavo po 9,3 kamuolio, tačiau 2010 metų lapkritį jį sustabdė trauma.

Iš pradžių krepšininkui buvo atlikta kelio operacija, per kurią pašalintos atplaišos, o vos pradėjus sportuoti, paaiškėjo, kad lūžusi ir pėda. Šios traumos gydymas truko net metus, o Galdikas pradėjo sportuoti tik prieš kelis mėnesius. 

Komentarai:
dainiuz
na ka as galiu pasakyt,xujovi basketnewsu shaltiniai :D
2012-06-15
-3
Atsakyti
cia gal sitas kur apie ji Panelej rase kad su jaunausia lietuvos nuotaka vede?
2012-06-13
-5
Atsakyti
kaunas
manau jam visiskai pohui ka jus cia rasot , maciau kaip jis dyrba , ir myli krepsini , su tokiu darbu , jis tikrai daug pasieks
2012-06-13
-7
Atsakyti
dainiuz
pamokejo agentas zurnaliugom ir parashe uzsakomaji straipsni zaidejo kainai pakelt, basketnewsai panasheja i pigias plashtakes :)
2012-06-13
+5
Atsakyti
nezinau kaip galima sugalvoti parasyti didesne nesamone nei si. Gerbkit save ir busit gerbiami.
2012-06-13
-22
Atsakyti
Anonimas
Jei nebūtų nuleidęs rankas per anksti,tai gal būtu buvęs jau dabar lkl lygio žaidėjas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-06-13
-8
Atsakyti
Tai gal jau trinkit straipsni? Apsiterset maksimaliai ir vistiek dar laiko ir apsimeta kad tipo nesuprantam apie ka kalbet...
2012-06-12
-1
Atsakyti
ryt galit lietsargius palikt namie, manau nelis

ps komentaras atitinka straipsni
2012-06-12
-9
Atsakyti
paulius
as sitam stoga ivariau toj kauno dienos taurej, o mano ugis 183 :D tai va koks ten lygis...
2012-06-12
-1
Atsakyti
BC Kauno "Žalgiris" oficialus puslapis

Norime patikinti, kad priešingai nei skelbė vienas portalas O.Galdiku nei "Žalgiris", nei mūsų jaunimo komanda nesidomi ir sutarties jam siūlyti neketina.

Baikit kalbet nesamones, kurios neatitinka realybes, labai nusivyliau siuom puslapiu, su sia, didziausia gyvenime girdetas nesamone, pralenke visus savo konkurentus. Bukit laimingi, jus pirmi:D
2012-06-12
-10
Atsakyti
abcjei rimtai,idomu kokia bus naujo zalgirio komplektacija.kad su siuo jaunu centru pasirasys ar nepasirasys sutarti,tai niekas nuo to nesikeicia.galbut jis imamas i ateities perspektyva,butu skolinimas,na iprasta,ka zalgiris daro.tada laikas butu atsisveikinti zalgiriui su estu vene,delasu ir kitais nepateisinusiems vilciu.kam laikyti zaidejus,kurie,kaip norit,taip sakykite,nieko nerodo aiksteleje(galbut treniruotese ir darbuojasi,sportuoja,bet rimtose varzybose-gryni nuliai.apskritai laikas irsu janaviciumi atsisveikinti,amzinai talentingas,grynas nulis,ir pagrindinis pagal prarastus kamuolius).jei rimtai,tai reikia stiprintis gerais zaidejais,o ne ziureti i ateiti.zalgiris,kaip visad,lauks paskutiniomomento,ir tada kas liks krepsinio rinkoje,kas nebuvo paimta kitu komandu,ta ir priglaus pas save.saras pao komandije tikrai nezais,nes obradovicius jau palieka graikijos kluba,tai oficialu.tad galima su sarui siulyti kontrakta,taciau ar saras eis i romanovo durniu laiva,sunku pasakyti,o jei eis,tai tikrai nezais ne pagal viena romanovo sutarta su trifunoviciumi lapuka.tai butu pliusas bent jau krepsiniui ir sirgaliams.kas link del dulkio,tai nemanau,kad jis gali atsidurti zalgiryje,nes turi daug pasiulymu,bent jau tikrai ne vien zalgirio,taigi cia klaustukas.kas link del lavrinoviciu pakvietimo,kas buvo kalbeta,tai visiskas klausimas,ka galvoja romanovas daryti su amzinai traumu persekojusiais broliais.kas link del jasaicio,tai imanoma,nors nezinia,ar jasaitis sutiks eiti i zalgirio laiva..daug klaustuku,o naujienu is zalgirio klubo visiskai nera.laikas stiprintis..


Kaip nesitiprins ,jei dar treneris nėra nupirktas ... Kokie dar lapeliai ? Nebūk vaikas , kad yra visokios teorijos ,kad lapeliai yra , kad žaidėjai keičiami , tu pažiūrėk su Trifunuvičiu kiek kas laiko praleido aikštėj , o nekalbėk , pats iš lempos . Šaras kodėl neturėtų eiti į Žalgirį ,kad tipo Romanovas šposus krečia ? Tai kodėl žaidėjai nesiskundžia niekuo ypač lietuviai ? Tai gal jiems po milijoną moka , kad tylėtų dar ?
2012-06-12
+2
Atsakyti
abc
jei rimtai,idomu kokia bus naujo zalgirio komplektacija.kad su siuo jaunu centru pasirasys ar nepasirasys sutarti,tai niekas nuo to nesikeicia.galbut jis imamas i ateities perspektyva,butu skolinimas,na iprasta,ka zalgiris daro.tada laikas butu atsisveikinti zalgiriui su estu vene,delasu ir kitais nepateisinusiems vilciu.kam laikyti zaidejus,kurie,kaip norit,taip sakykite,nieko nerodo aiksteleje(galbut treniruotese ir darbuojasi,sportuoja,bet rimtose varzybose-gryni nuliai.apskritai laikas irsu janaviciumi atsisveikinti,amzinai talentingas,grynas nulis,ir pagrindinis pagal prarastus kamuolius).jei rimtai,tai reikia stiprintis gerais zaidejais,o ne ziureti i ateiti.zalgiris,kaip visad,lauks paskutiniomomento,ir tada kas liks krepsinio rinkoje,kas nebuvo paimta kitu komandu,ta ir priglaus pas save.saras pao komandije tikrai nezais,nes obradovicius jau palieka graikijos kluba,tai oficialu.tad galima su sarui siulyti kontrakta,taciau ar saras eis i romanovo durniu laiva,sunku pasakyti,o jei eis,tai tikrai nezais ne pagal viena romanovo sutarta su trifunoviciumi lapuka.tai butu pliusas bent jau krepsiniui ir sirgaliams.kas link del dulkio,tai nemanau,kad jis gali atsidurti zalgiryje,nes turi daug pasiulymu,bent jau tikrai ne vien zalgirio,taigi cia klaustukas.kas link del lavrinoviciu pakvietimo,kas buvo kalbeta,tai visiskas klausimas,ka galvoja romanovas daryti su amzinai traumu persekojusiais broliais.kas link del jasaicio,tai imanoma,nors nezinia,ar jasaitis sutiks eiti i zalgirio laiva..daug klaustuku,o naujienu is zalgirio klubo visiskai nera.laikas stiprintis..
2012-06-12
+2
Atsakyti
natangas
Gal tikrai geria paimt Andriuškevičių už antrą centrą. Iš visų aukštų ir salyginai jaunų jis manau būtų geriausias variantas
2012-06-12
+1
Atsakyti
DUOKIT JAM VAIKU TAI ŽAIS KAIP TORNADAS
2012-06-12
-1
Atsakyti
juk šeimą vargšui išlaikyt reikia, tegu palošia aukštensiam lygy :)))

http://gatve.delfi.lt/news/veidai/vaiku-...
2012-06-12
-2
Atsakyti
Žmonės,
Žalgiris drebina krepšinio rinką
2012-06-12
+3
Atsakyti
ano
Beje norit tikekit norit ne,bet cia visi kalba apie Zoran Erceg,kad juo domisi LR-tai nera tiesa!!! Tas turkas ,kuris paskleide sia info suklydo,nes is tikruju,tai Zalgiris yra pateikes jam pasiulyma!!! Greitu metu bus daugiau naujienu!!!
2012-06-12
+3
Atsakyti
erikas
Galetu leisti pazaisti ji i zalgeri gal geras centras butu ,,kam iskarto skolinti ,,dokit zmogui save parodyti
2012-06-12
-2
Atsakyti
Per senas vyriskis butu jaunesnis tai ohhh butu geras ! Bet gaila amzius trugdo :(
2012-06-12
Atsakyti
Anonimas
koks dar zalgiris?jam LKL per aukstas lygis
2012-06-12
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.