Penktadienį (05.26) Vilniaus krepšinio mokyklos ir "Ekinstos" sporto salėse prasidės penktasis tarptautinis vaikų krepšinio turnyras "Vilniaus apskrities taurė – 2006". Turnyro iniciatorius ir vienas organizatorių – Vilniaus krepšinio mokyklos treneris Gintautas Regina.

Idėja paskutinį gegužės mėnesio savaitgalį organizuoti krepšinio turnyrą, tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti treneriui kilo prieš penkerius metus. Pirmoji šią idėją parėmė Vilniaus apskrities viršininko administracija, skirdama lėšų turnyro organizavimui, todėl turnyras ir buvo pavadintas "Vilniaus apskrities taurė". Vėliau prisijungė ir daugiau rėmėjų.

Šis, dabar jau penktasis jaunučių krepšinio turnyras, vyks tris dienas, o jame varžysis 1991 metais gimusių vaikinų komandos. Į turnyrą atvyks: Rygos VEF (Latvija), Minsko RSOR (Baltarusija), Talino „Silli Palliklubi“ (Estija) jaunučiai, taipogi dalyvaus šių metų Lietuvos moksleivių jaunučių čempionato finalinio ketverto dalyvės Vilniaus I-Haribo ir Klaipėdos krepšinio mokykla. Šiaulių ir Kauno miestus atstovaus šių miestų krepšinio mokyklų stipriausios komandos, taipogi savo jėgas su pajegiomis komandomis išmėgins ir Vilniaus II-oji komanda.

"Komandos labai stiprios, todėl laukiama permainingų, atkaklių ir gražių kovų. Reikėtų paminėti, jog daugelis komandų savo gretose turi perspektyvių, aukštesnių nei 195 centimetrų ūgio žaidėjų, po metų ar kitų papildysiančių savo šalių jaunučių, jaunių ir jaunimo rinktines", – pasakojo turnyro iniciatorius G.Regina.

Jau penktąsyk vyksiantis turnyras kiekvienais metais sulaukia vis daugiau dalyvių. Noriai komandos atvyksta ne tik iš įvairių Lietuvos miestų, bet ir iš  užsienio šalių. Komandas itin vilioja puikus organizatorių darbas, aukštas žaidimo lygis bei vertingi prizai.

"Ekipos, iškovojusios prizines vietas, apdovanojamos taurėmis, o žaidėjams įteikiami atminimo medaliai ir vertingos rėmėjų įsteigtos dovanos, – pasakojo G.Regina. – Komandos, neiškovojusios prizinių vietų, taip pat nelieka nuošaly – joms įteikiami paguodos prizai. Turnyro metu žaidėjai dalyvauja ir individualiuose konkursuose, kur užverda nuožmi kova dėl teisės vadintis geriausiu bei gauti vertingą prizą".

"Prie gero turnyro organizavimo ir sklandžios varžybų eigos daug prisideda varžybų komisaro pareigas einantis Audrius Derenčius, vyriausiasis varžybų teisėjas Gvidas Gedvilas bei vyriausioji sekretorė Liuda Kuzminskienė – turnyro sėkmės paslaptis atskleidė G.Regina. – Nuo teisėjų brigadų suformavimo priklauso, ar komandų treneriai liks patenkinti teisėjų darbu, ar ne".

[image=6102 left]

Komentarai:
to tifoso: budaz, o ne budulis:)))
as jau ir taip buvau zvaigzde o ne dabar tapaau:))) o del svilpimo manau kad dar kada teks pasvilpt tau es tu tajp sneki, kad atrodo jog mes per geri tau teisejaut:)))
2006-05-30
-4
Atsakyti
Dziaugiosi kad jus, Audriau su Buduliu zvaigzdem tapot:)) Automatiskai ir man garbe, nes kazkada ir mum svilpet:)
2006-05-30
-2
Atsakyti
Leidziantis - indentifikuok save :))
Labai jau daug zinai ir buni ten kur ir as bunu. Kas toks busi? :)))
2006-05-29
+1
Atsakyti
na vakar finalas tai tikraj geras buvo, grazios varzybos ir tikraj auksto lygio!
2006-05-29
-9
Atsakyti
Kaip parodė šių metų 1991 m. gimusių berniukų "Final Four" prieš porą savaičių vykęs Šarčiulionio akademijoje, visos 4 ten išėjusios komandos buvo labai apylygios. Prie jų dar galima pridėti Šiaulius, kurie (kaip ir šeštadienį prieš Klaipėdą) grečiau patys pralaimėjo varžybas Šarčiulionio akademijai atkrentamosiose varžybose nei pastarieji laimėjo ir išėjo į "Final Four". Taip kad iš 5 apylygių komandų 3 dalyvavo turnyre. O lyginant šio turnyro finalą bei intrigą ir Šarčiulionio akademijoje vykusį finalą prieš porą savaičių, tai galima labai tvirtai teigti, kad vakar stebėti varžybas buvo n kartų įdomiau. Kažkaip visai nepasiilgau nei saboniukų, nei tuo labiau arogantiškų šarčiulioniukų...
2006-05-29
Atsakyti
To Radas
Kodel nedalyvavo Sabonio mokyklos aukletiniai - atsakyti negaliu. O Marciulioniukai nebuvo pakviesti, nes praeitu metu turnyre arogantiskas jaunimelis netik pizoniskai elgesi su teisejais ir turnyro organizatoriais, bet ir priterse, bei sugadino sporto mikyklos inventoriu. Butent del sios priezasties jie ir nebuvo pakviesti.
Beto, pries kritikuodamas ar kaip kitaip nuvertindamas turnyra - pakelk savo susmirdusi uzpakali ir pabandyk kanors padaryti pats!
2006-05-29
-6
Atsakyti
radas, o tu jauti kad tu duxas?
2006-05-28
-3
Atsakyti
o! komandos neblogos! nei sabonio nei marciulionio mokyklu! tik mozambiko ir liuksemburgo komandu tik truksta...
cia turbut kad laimetu vilniaus komanda?! rad ir zimbabve galetu su dramblio kaulo krantu dalyvauti ir internete ideti sias labai demesio vertas zinutes...
2006-05-28
-2
Atsakyti
Supratau jaunuoli :)))
2006-05-26
+5
Atsakyti
kad as cia zvaigzde jau seniai visi zino:) o dabar irt u zvaigzde senuk:)))
2006-05-26
+3
Atsakyti
Tikroji zvaigzde budaz (Gedvilas) :)))
2006-05-26
+2
Atsakyti
Derenčius žvaigždė :) Sveikinimai :)
2006-05-26
+2
Atsakyti
nzn kaip daar jaustis! pasikelt mayciau reiketu:)
2006-05-25
+4
Atsakyti
Budaz ir musu kuklios personos pamynetos straipsnyje :)))
2006-05-23
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.