Eglė Šulčiūtė rengti ataką patikėjo Lietuvos rinktinės gynėjoms Nuotr.: V.Mikaitis/LKF
Marina Solopova bando pergudrauti varžovę Nuotr.: V.Mikaitis/LKF
Marina Solopova į slovakių krepšį įskraidino 3 tritaškius ir pelnė 19 taškų Nuotr.: V.Mikaitis/LKF
Sandra Linkevičienė prižiūri Gabrielą Kubatovą Nuotr.: V.Mikaitis/LKF
Jurgitai Štreimikytei-Virbickienei, Vladui Garastui ir Mindaugui Balčiūnui patiko ne visi Lietuvos rinktinės žaidimo epizodai Nuotr.: V.Mikaitis/LKF
Eglė Šulčiūtė rengti ataką patikėjo Lietuvos rinktinės gynėjoms Nuotr.: V.Mikaitis/LKF
Marina Solopova bando pergudrauti varžovę Nuotr.: V.Mikaitis/LKF
Marina Solopova į slovakių krepšį įskraidino 3 tritaškius ir pelnė 19 taškų Nuotr.: V.Mikaitis/LKF
Sandra Linkevičienė prižiūri Gabrielą Kubatovą Nuotr.: V.Mikaitis/LKF
Jurgitai Štreimikytei-Virbickienei, Vladui Garastui ir Mindaugui Balčiūnui patiko ne visi Lietuvos rinktinės žaidimo epizodai Nuotr.: V.Mikaitis/LKF

Lietuvos rinktinė iškovojo dar vieną pergalę 2013 metų Europos moterų krepšinio čempionato atrankos varžybų C grupėje ir įsitvirtino antroje vietoje. Algirdo Paulausko auklėtinės savo aikštėje 78:64 (17:18, 17:17, 20:16, 24:13) įveikė Slovakijos krepšininkes.

Besibaigiant trečiajam kėliniui rezultatas dar buvo lygus (51:51), tačiau šeimininkės pelnė 7 taškus be atsako ir nutolo (58:51, 32-ąją min.).

Paskutinį tašką rungtynėse padėjo Gintarė Petronytė ir Sandra Linkevičienė. Jų dėka Lietuvos rinktinė šovė į priekį 9:3 ir susikrovė dviženklę persvarą (72:62, 38-ąją min.), kurią dar sugebėjo ir padidinti.

Dabar Lietuvos rinktinės laukia dvi išvykos iš eilės – birželio 23 d. į Belgiją, ir birželio 30 d. – į Olandiją.

Lietuva: Sandra Linkevičienė 21 (15/15 baudų), Marina Solopova 19, Gintarė Petronytė 17 (7 atk. kam.), Giedrė Paugaitė 10, Kamilė Nacickaitė 8, Inesa Visgaudaitė 3, (Gabrielė Gutkauskaitė, Kristina Vengrytė, Eglė Šulčiūtė, Kristina Alminaitė).

Slovakija: Romana Vynučalova 13 (8 atk. kam.), Lucia Kupčikova 11, Erina Lawless 9 (7 atk. kam.), Gabriela Kubatova 9, Veronika Cernakova 8.

Rungtynių vaizdo reportažas. Algirdo Paulausko ir Marinos Solopovos komentarai:

Algirdas Paulauskas (Lietuvos moterų rinktinės vyr. treneris): „Esame laimingi, nes padarant tiek klaidų ir leidžiant varžovėms po savo krepšiu atkovoti tiek kamuolių laimėti 14 taškų skirtumu yra stebuklas. Kai ko dar nesuprantu. Kai kurios jaunos žaidėjos pasimeta ir iš baimės nesinaudoja tuo, ką moka. Nors jos tikrai turi visas galimybes žaisti gerai.

Lemiamomis akimirkomis gerai sužaidė pagrindinės žaidėjos – Sandra Linkevičienė, Marina Solopova, savo padarė Gintarė Petronytė, ir ginantis, ir puolant padėjo Kamilė Nacickaitė. Merginos lemiamoms minutėms, lemiamam šturmui susikaupė ir laimėjome.“

Marina Solopova (Lietuvos moterų rinktinės gynėja): „Labai norėjome laimėti po pralaimėjimo Slovėnijoje. Manau, žaidėme gerai, visa komanda kovojome iki rungtynių pabaigos. Dabar turime pamiršti šias rungtynes ir rengtis mačui su belgėmis.“

Komentarai:
manau
O kuri jau cia is aukstu neatejo kviesta. Man atrodo neatejo tik Bimbaite-o jos tikrai ne konkurentes. Ir baikit varyt ant panu,klysta nes neturi patirties tokio lygio varzybose. Be jokios abejones geriausia rinktines zaideja Linkeviciene,kai zaide siemet zvaigzdziu klube nespindejo,o tas pats Paulauskas sake kad bailiuke yra,bijo zaist kaip moka. Tokie patys zodziai ir siu metu jaunimui. Viskas ateina su patirtim ir treneriui reiketu ikvept pasitikejimo jaunimui, o ne laikyt ant suolo.
2012-06-22
+3
Atsakyti
as
jeigu butu atejusios i rinktine visos, kurias kviete, tai ta pikciute net nebutu galejus pasvajot apie dvyliktuka. paziurekit, kiek isleisdavo tiek grybavo... jai dar toli grazu iki rinktines
2012-06-22
-5
Atsakyti
............
pataikiau. purvas baigesi
2012-06-21
-6
Atsakyti
............
Gal zmogeliai pamirsot kad cia krepsinis ,o ne saskes tai gal reikia duot kelia varzovem,nestumdyt ju,o glostyt,o nasickaite tikrai ne didesnis nulis negu jus. gal nepastebit-kai ginasi tai ir zaidimas atsiranda,kiek pamenu Linkeviciene irgi antram keliny slovenijoj 4 turejo,bet tai nereiskia kad ji bloga. O raso cia jauciu "drauges" kurios tokios geros.kad net i atranka nebuvo pakviestos. Viskas gerai panos esat geros zaidejos nors visalaika nesuzaisi,o del nepasitikejimo dzin -krepsinis ne vien rinktine,savo klubuose turejot gerus sezonus,o vargses tegu loja,gyvenimas jas ir taip nuskriaude
2012-06-21
+9
Atsakyti
Anonimas
Nebesvaik tiek Sniokaite,tiek gutkauskaite visa galva geriau atrodo uz visgaudaite abi gali prasiverzt,gerai ginasi,tritaskius pameto,o ta tik kamuoli per aikste moka persivaryt,varzoves eina pro ja kaip per tuscia vieta.O Sulciute siemet neblizga ir siemet uz ja bet kas geriau atrodo. Del numyletiniu pritariu cia Paulausko braizas.
2012-06-21
+2
Atsakyti
brrrrr
Nacickaite 0, solopova tik kartais issauna, Petronyte suzaidzia gerai tada kai kamuolys idedamas jai i rankas po krepsiu,tai yra kai gerai suzaidzia gynejos,Gutkauskaite isvis tyliu..kazkoks nesusipratimas ji i aikstele iseina tik pasistumdyti,kitaip nemoka,ir jhau pirmam kelini turi 3-4 baudas...ka as zinau....
2012-06-21
+9
Atsakyti
joooo
O man visai patinka Visgaudaite jau geriau JI nei Gutkauskaite, Gutkauskaite isvis nesvarei zaidzia...stumdosi,puola,vien ant baudu......o del Pikciutes tai tikrai idomu,nes kiek teko matyti tai Pikciute aikstelej geriau atrodo uz Sulciute...bet ...ka padarysi pas Paulauska taip jau yra,pirmenybe numyletinems.
2012-06-21
+2
Atsakyti
to drapanauskis
" kai Petronyte buvo jauna", nu cia tai pavarei...Kad ji ir dabar prie rinktines jauniausiu, 1989 gimimo. O giria todel, kad gerai zaidzia... Bet tau, kiek suprantu visos kreivos , sleivos, o ir varzoves levos, zaist nemoka. Tai gal tu visai neziurek to moteru krepsinio, juk tau ne lygis :)
2012-06-21
+2
Atsakyti
Anonimas
"Kai kurios jaunos žaidėjos pasimeta ir iš baimės nesinaudoja tuo, ką moka. Nors jos tikrai turi visas galimybes žaisti gerai."

manau bijo tamstos,o ne varzoviu,nes tuoj sodini,o zaidziant 3 kartus po 1 min. arba sedint ant suolo kalnu nenuversi. Kaip ir ankstesnej komandoj,taip ir cia labai rysku kam visos simpatijos-Visgaudaite, Nasickaite abi gryba pjauna,bet laiko gauna pakankamai.tiek Kibirksties panos,tiek gutkauskaite ,Pikciute alminaite savo komandose nieko nebijojo,o dabar kazko issigando. Kiek pazistu jas tai tiek Sniokaites,vengrytas,gutkauskaite nelabai ir isgasdinsi,bet jei nera pasitikejimo,nebus ir zaidimo. Jei tokios blogos tai reikejo susirinkt savo veteranes ir zaist,bet matyt problemos giliau ar kitamet nereikes dar labiau jaunint komandos.
2012-06-21
-1
Atsakyti
Marina maladiec,Sandra taip pat.O vyrams reiktu pasimokyt kaip reikia mesti baudas. Sėkmes merginoms.
2012-06-21
-2
Atsakyti
drapanauskis
Tai8 kad lygis sitos komandos labai jau zemas. Ir as nesuvokiu, ko ta Petronyte taip giria. Dar kai Telekome lose budama jauna, tai stambi tokia tvirta buvo, visas vartydavo. O dabar tai sudziuvus ir jau tokia "madam" tik paliesi ir jau : ai oi ai... !

Nera yzaidejos, Solopova nudusus, Vizgaudaite geriau mokykla pabaigtu o ne apie mistine kasiores ateity galvotu.

Bet kai losia pries tokias "geras" varzoves, tai matyt tokios ir pacios yra. Toks toky lygy nugali!
2012-06-21
+1
Atsakyti
123
Taip ir suzlugdyt galima jaunas zaidejas,nuraso dar karjerai neprasidejus. Kaip visada turi savo numyletines,kitos tuscia vieta. Gal ateis laikas kai atsiras normalus treneris ir visos gaus proga pasireikst.
2012-06-21
-3
Atsakyti
abc
idomu,kodel nepasitikima pikciute.ji yra rinktines sarase,o artai zaisti jai paulauskas duoda mazai,ar taiisvis buna neregistruota rungtynems..

apskritai,tai paulauskas nera geras treneris,neveltui jo buvo atsisakyta,kaip ir grigo,jekaterinburgo ugmk komandoje,paprasciausiai,jie abu buvo ismesti.nejaugi nera kitu treneriu,galinciu treniruoti moterukresinio rinktine,ar paulauskas sedes rinktines trenerio kresle ligi gilios senatves???
2012-06-21
+2
Atsakyti
Faktas
Kas moteru krepsini ziuri ir tuo labiau dar MEGAUJASI?Drasiai galima irasyt i maszohistu bureli.
2012-06-21
Atsakyti
to edvinas10
Manau ne taip lengva bus patekt i EC ,jei treneris ir toliau taip grybaus su sudetim.Vengryte ,Sulciute,Gutkauskaite iseina 5 min. Pikciute su Sniokaite visai nesirodo. Visgaudaite zaidzia ir vis minuse. Fantastika.Bet vistiek sekmes komandai.
2012-06-21
+1
Atsakyti
Sveikinu.Šaunuolės.Na,aplamai yra į ką pažiūrėti ir krepšinį gerai lošia ,ir gražios lietuvaitės labai.;)
2012-06-21
+3
Atsakyti
Petras
Pritariu Linkeviciene pagrindinis komandos ramstis. Bet kodel Sniokaite su Pikciute visai nezaidzia. Sniokaite visa sezona tikrai geriau zaide uz Visgaudaite. Manau reiketu pabandyt.
2012-06-21
+1
Atsakyti
to ilt14
visur prognozes panasios tai cia hujnia
2012-06-20
Atsakyti
ambrozija
Sveikinuuuu!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-06-20
-1
Atsakyti
Sveikinimai merginoms! :)
2012-06-20
-9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.