Ginas Rutkauskas (viduryje) Rusijos lygai vadovavo dvejus metus nuo jos įkūrimo
Ginas Rutkauskas (viduryje) Rusijos lygai vadovavo dvejus metus nuo jos įkūrimo
Nuotr. Lietuvos rytas/G.Šiuparys
Pasibaigus kontraktui, Ginas Rutkauskas baigė savo darbus Rusijos krepšinio lygoje. Priežastis, dėl kurios lygos direktorius nepratęsė sutarties, neskelbiama.

„Noriu padėkoti klubų vadovams dėl pasitikėjimo manimi, o lygai – dėl sėkmingo bendradarbiavimo, – oficialiame lygos puslapyje cituojami Rutkausko žodžiai. – Manau, per dvejus metus lyga padarė daug vystydama Rusijos krepšinį. Šalies čempionatas tapo antru pagal pajėgumą Europoje“.

Rusijos lygos direktoriaus pareigas Rutkauskas ejo nuo 2010 metų birželio. 

„Dirbdamas nuo lygos įkūrimo, Ginas puikiai tvarkėsi su savo funkcijomis, – teigė lygos pirmininkas Andrejus Vatutinas. – Jis sukūrė puikų bendradarbiavimą su klubais, padidino pasitikėjimą Rusijos krepšiniu tarptautinėje arenoje ir atliko daug itin svarbaus vadovo darbo. Linkiu jam sėkmės ateityje“.

Ginas Rutkauskas apie Kauno „Žalgirį“

„Žalgirio“ pasiilgstu, net ne tas žodis pasiilgstu. Palaikau ir palaikysiu Kauno komandą. „Žalgiryje“ visuomet buvo ir liks dalelė manęs“. (2008 m. vasaris)

Lietuvio pareigas perims Pavelas Astachovas. 

Rutkauskas Rusijos profesionalų lygai vadovavo nuo jos įkūrimo 2010 metų birželį. Lygą sukūrė 10 klubų, kurie atsisakė dalyvauti Rusijos krepšinio federacijos vykdytame Superlygos čempionate dėl kilusio skandalo dėl galimai sutartų rungtynių.

Prieš tai Rutkauskas dirbo Maskvos „Dinamo“ krepšinio klubo sporto direktoriumi. Į Maskvą lietuvis persikėlė 2007 metų vasarą, prieš tai 17 metų atidavęs Kauno „Žalgiriui“. Prieš palikdamas Lietuvos klubą Rutkauskas jame dirbo generaliniu direktoriumi. 

Komentarai:
Man net pirštai beveik nejuda lyginti jo su Stadalninku. Čia tik stebuklas gali taip lemti, kad jis grįžtų į Žalgirį. Galiausiai ir pats Rutkauskas gali vengti bendravimo su Romka. Tikiu, kad Ginui galimybių Rusijoje - N. Koziriai gal tik noras ramiau gyventi, o ir pinigų tuntus jau užkalęs.
2012-07-02
+7
Atsakyti
iktoras
į žalgirį
2012-07-02
+5
Atsakyti
ramas
galetu ji Romka nusamdyt visgi su didele patirtim zmogus, be to žalgiris dabar ir litu normaliai turi nera pats turtingiausias klubas bet vidutinis tai tikrai, galetu jis prinkt žaidėju ir seip dar pagerint klubo organizacija...
2012-07-02
+4
Atsakyti
Anonimas
Serbentauskai >< Cia su Navikausku taip isejo, o ne su Rutkausku, kiek pamenu.:)
2012-07-02
Atsakyti
kesukazzzButu puiku, kad jis sugryztu i Zalgiri, nes gerus zaidejus jis atrasdavo.


Žaidėjus jis atrasdavo, bet su juo Žalgiris prasiskolino milijonus.
2012-07-02
+4
Atsakyti
Anonimas
tai gi nebebus tos lygos
2012-07-02
+3
Atsakyti
goOrlandOgo
Toks neblogai atsigaves :)) matyt gerai valgyt ruskeliai duoda :))
2012-07-02
Atsakyti
Anonimas
Temos pavadinima klaida: vadovvu
2012-07-02
+4
Atsakyti
Butu puiku, kad jis sugryztu i Zalgiri, nes gerus zaidejus jis atrasdavo.
2012-07-02
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.