Kol Kauno „VIČi-Aistės“ ieško būdų kaip išlikti ir kitą sezoną, Vilniaus „Kibirkšties-Tichės-IKI“ ekipa užsitikrino miesto paramą dar bent trejiems metams, rašo „15min.lt“.

Pagal naująją sporto klubų rėmimo ir finansavimo iš savivaldybės biudžeto lėšų 2013-2016 metais tvarką sostinės savivaldybė dviem miesto krepšinio klubams kasmet skirs beveik po penkis milijonus litų. 

Vilniaus miesto savivaldybė 2011 metais tapo VšĮ „Krepšinio klubas“ vyrų krepšinio komandos „Lietuvos rytas“ ir VšĮ Sostinės moterų krepšinio klubo „Kibirkštis“ dalininke.

Naujojoje programoje numatyta, kad „Lietuvos ryto“ vyrų krepšinio komanda kasmet trejus metus gaus po 4 mln. Lt, o moterų krepšinio komandai „Kibirkštis“ bus skiriama po 700 tūkstančių Lt. Paramos sutartys įsigaliotų nuo 2013 metų sausio 1 dienos.

Šie klubai negalės pretenduoti į papildomą savivaldybės įmonių paramą.

Tuo tarpu mero Andriaus Kupčinsko vadovaujama Kauno miesto savivaldybė drastiškai sumažino paramą moterų krepšiniui ir „Žalgiriui“.

Pasifotografuoti su krepšininkais nevengiantis Kupčinskas neištęsėjo pažado „VIČI-Aisčių“ klubui skirti pusę milijono litų, o daugkartinė Lietuvos moterų čempionė dėl to atsidūrė ant bankroto ribos ir prarado vienintelę šalies vietą Eurolygoje.

Komentarai:
o del ko Vici Aistes prarado vieta moteru eurolygoje?
2012-07-04
-20
Atsakyti
keleivis
Nu va, pakels bilietu kainas ir rytui pinigu surinks. zuokas nedurnas, reike rytui litu ir bus! tik nesvarbu, kad is gyventoju pinigines

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-04
-5
Atsakyti
Jo... Zalgiriui ir Vici-Aistem sumazino finansavima, visai nesidomi atsikurianciu FBK Kaunu. Nu musu savivaldybe tai liuks...
2012-07-04
-4
Atsakyti
valiooooooo
smagu, kad nepamirso ir "kibirksties"!!!
2012-07-04
-2
Atsakyti
Talibas
Ką gi, 4 mln. Lt į subinę, kitaip tariant - legionierių algom...
2012-07-04
-12
Atsakyti
Remk tu neremes ten visvien antrarusei zaidejai zaidzia.Kad ir kiek be duotu pinigu savivaldybe atsidekodama uz parama per rinkimus ,ar kitas sponsorius pvz Valanciunas
2012-07-04
Atsakyti
aa
PAmirstame, kad Vln savivaldybe remia ir Vilniaus Zalgiri, ir regbi, galbut e uz ilgo - ir ledo rituli...

Netiesiogiai - per iniciatyvas - tinklinis.
2012-07-04
-5
Atsakyti
Šaunuolis Zuokas.
2012-07-04
-3
Atsakyti
Anonimas
sakyciau abiems klubams tai tikrai nemazas indelis i biudzeta..i ryto speju gali buti apie 30 procentu, i kibirksties sunku pasakyti, bet turbut dar daugiau..
2012-07-04
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.