Jurgita Štreimikytė-Virbickienė nuo šiol treniruos „Kibirkšties-Tichės-IKI“ merginas
Jurgita Štreimikytė-Virbickienė nuo šiol treniruos „Kibirkšties-Tichės-IKI“ merginas
Nuotr. bckibirkstis.lt
Vilniaus „Kibirkšties-Tichės-IKI“ krepšinio klubas buria pajėgas naujam sezonui. Sostinės ekipos trenerių štabe darbuosis Jurgita Štreimikytė-Virbickienė ir fizinio rengimo treneris Martas Skrabulis.

„Kibirkšties-Tichės-IKI“ komanda kitą sezoną rungtyniaus Lietuvos moterų krepšinio lygos čempionate (LMKL), Baltijos krepšinio lygos pirmenybėse (BWBL), Lietuvos krepšinio federacijos taurės turnyre (LKF) ir Europos taurės varžybose („FIBA Europe“).

40-etė Štreimikytė-Virbickienė yra viena garsiausių šalies krepšininkių. Buvusi profesionali žaidėja pastaruosius sezonus dirbo Kauno „VIČI-Aisčių“ klube, vyriausiojo trenerio Manto Šerniaus asistente.

Kaip trenerė Štreimikytė-Virbickienė tapo Lietuvos ir Baltijos lygų čempione, dalyvavo Eurolygos varžybose ir iškovojo LKF taurę. Kaip krepšininkė puolėja tapo Europos čempione, Eurolygos nugalėtoja, Italijos pirmenybių laimėtoja, Eurolygos visų žvaigždžių rungtynių dalyve, Lietuvos čempionato naudingiausia žaidėja. Per savo karjerą Štreimikytė-Virbickienė vilkėjo Vilniaus „Telerinos“, Kauno „Laisvės“, Valensjeno USVO, Societos „Ginnastica Comense“, Vilniaus „Lietuvos telekomo“, Indianos „Fever“ (WNBA) komandų marškinėlius.

„Į „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komandą persikelti nebuvo sunku, – teigė Štreimikytė-Virbickienė. – Susiklostė tokia situacija ir aš jau čia. Vilniuje yra mano namai, viskas čia pažįstama. Bus įdomu dirbti.“ Štreimikytė-Virbickienė „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komandoje bus trenerio Tado Stankevičiaus asistentė.

„Vilniaus komanda turi ambicijų ir nori kautis dėl kiekvienos pergalės, – kalbėjo buvusi krepšininkė. – Merginos nori sunkiai dirbti, tobulėti ir eiti į priekį. Šiemet komanda debiutuos Europos turnyre, tai dar vienas žingsnis į priekį. Ko reikia sėkmingam pasirodymui? Reikia didelio noro, darbo ir tikėjimo savo jėgomis. Svarbu niekada nenuleisti rankų ir visada eiti į priekį. Rungtynėms reikia pasiruošti 100 procentų, tik tada galėsime padėti pamatus ateičiai.“

Buvęs lengvaatletis Skrabulis taip pat papildė trenerių štabą ir tapo komandos fizinio parengimo treneriu. 23-ejų metų treneris ilgą laiką buvo Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės narys, tapo daugkartiniu šalies ir Baltijos čempionatų laimėtoju, dalyvavo Europos ir Pasaulio čempionatuose, Universiadoje. Buvęs sprinteris darbo subtilybių mokėsi iš geriausių šalies specialistų.

„Darbas su viena geriausių šalies moterų komandų man bus rimtas iššūkis, – teigė „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komandos fizinio rengimo treneris Skrabulis. – Tačiau aš iššūkių nebijau ir drąsiai imsiuosi veiklos. Krepšinyje pats žaidimas su kamuoliu sudaro tik nedidelę dalį, visa kita yra judėjimas be kamuolio: bėgimas, šuoliai, kova ir t.t. Krepšininkės privalo būti puikiai pasirengusios fiziškai, kitaip pergalių siekti beveik neįmanoma.“

Skrabulis „Kibirkšties-Tichės-IKI“ trenerių štabe pakeitė praėjusiame sezone dirbusį Bronių Burneiką.

Komentarai:
Linkime tik pergalių!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VIČI-Aisčių komandos nebėra, Kauno meras su tarybos pagalba ją sužlūgdė, tad vienintelė viltis ir paguoda lieka komanda KIBIRKŠTIS. Gerai, kad nors ši komanda gyvuotų ilgai ir skintų pergales. Šiai komandai ir Jurgitai linkime kuo geriausios kloties.
2012-07-23
-1
Atsakyti
Valio!!!!!!!!!!!
Jurga, šaunu, kad grįšti į Vilnių!!!
2012-07-23
-2
Atsakyti
Krepsinis
Labai gerai, puikus sprendimas
2012-07-23
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.