Pasirengimą Europos merginų jaunimo (iki 20 metų) čempionatui tęsianti Lietuvos rinktinė savaitgalį draugiškame mače 80:56 (22:14, 22:14, 14:10, 22:18) nugalėjo į Europos pirmenybes antradienį išvykstančią Lietuvos 18-mečių rinktinę.

Dvidešimtmečių gretose rezultatyviausiai žaidė po 18 taškų surinkusios Santa Okockytė ir Laura Svarytė. Monika Grigalauskytė pridėjo 14, Kristė Druskytė – 11 taškų. 18-mečių gretose išsiskyrė 13 taškų pelniusi Ieva Kazlauskaitė. Gintarė Jasiunskaitė pridėjo 12, Justina Kraujūnaitė – 8, Austėja Širšinaitytė – 7 taškus.

Dvidešimtmečių rinktinės treniruočių stovykloje šiuo metu treniruojasi dvylika krepšininkių: Dovilė Saurazaitė, Kornelija Valiuškytė, Rita Žilinskaitė, Santa Okockytė, Neringa Skadaitė, Monika Grigalauskytė, Laura Svarytė, Kristė Druskytė, Ieva Prėskienytė, Akvilė Baronėnaitė, Monika Aleksaitė, Severija Norkutė.
 
Dar viena – Monika Petrauskaitė – prie komandos prisidės po Ispanijoje vykstančių Europos universitetų sporto žaidynių.

„Pirminiame kandidačių sąraše buvo 21 krepšininkė, tačiau į pirmąją treniruočių stovyklą atvyko tik 13 merginų. Trys JAV studijuojančios krepšininkės mums negali padėti dėl anksti prasidedančių mokslo metų, kitos gydosi traumas, – teigė Lietuvos rinktinės strategas Dalius Ubartas. – Žinoma, nėra gerai, kad neturime didesnio kandidačių pasirinkimo, tačiau po Europos 18-mečių merginų pirmenybių tikimės pasistiprinti keliomis šios komandos žaidėjomis.“

Praėjusią savaitę jo auklėtinės Prancūzijoje sužaidė trejas draugiškas rungtynes su šios šalies bendraamžėmis. Lietuvaitės pralaimėjo visus žaistus mačus, tačiau Ubartas išvyka liko patenkintas.

„Į Prancūziją išvykome po fizinio pasiruošimo stovyklos. Pažaisti su prancūzėmis buvo labai naudinga – tai puikiai sukomplektuota komanda, manau, viena pagrindinių pretendenčių į Europos čempionato medalius. Nors mes tik pradėjome rengtis Europos čempionatui, rungtynės su pajėgiomis varžovėmis padėjo išvysti silpnąsias mūsų puses, žinome, kuriose srityse turime daugiausiai dirbti“, – tvirtino Ubartas.

Lietuvaitės prancūzėms nusileido 41:57, 40:60 ir 57:69, o treneris džiaugėsi, kad su pajėgiomis varžovėmis jo auklėtinės kovojo gana apylygiai ir nusileisdavo tik rungtynėms baigiantis.

Šią savaitę dvidešimtmetės sportuos Kaune, o savaitgalį persikels į Druskininkus, kur surengs dviejų savaičių treniruočių stovyklą. Jos metu mūsų šalies krepšininkės po dukart išmėgins jėgas su Ukrainos ir Izraelio rinktinėmis.

Draugiško turnyro Prancūzijoje rezultatai:

Lietuva – Prancūzija 41:57 (17:14, 12:12, 5:13, 7:18). Grigalauskytė 10, Svarytė ir Valiuškytė po 7.
Lietuva – Prancūzija 40:60 (8:18, 8:20, 14:6, 10:16) Grigalauskytė 8,  Saurazaitė ir Okockytė po 6.
Lietuva – Prancūzija 57:69 (8:17, 14:19, 23:15, 13:18) Grigalauskytė 14, Okockytė 11, Svarytė 8.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.