Sergejus Jovaiša teigė, jog Jonui Valančiūnui būtų parankesni ramesni varžovai
Sergejus Jovaiša teigė, jog Jonui Valančiūnui būtų parankesni ramesni varžovai
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Po Venesueloje vykusio mačo tarp Lietuvos ir Nigerijos rinktinių legendinis krepšininkas Sergejus Jovaiša teigė, jog afrikiečiams pasisekė ir jis dėl to neklydo.

Tuomet Nigerija pataikė net 11 tritaškių iš 24 bandymų, o olimpinių žaidynių rungtynėse su lietuviais afrikiečių tolimų metimų taiklumas siekė vos 6 proc. (1/16 trit.).

Krepšinio ekspertas taip pat nesureikšmino sėkmingo Antano Kavaliausko debiuto olimpinėse žaidynėse bei teigė, kad Jonas Valančiūnas nespėja paskui itin greitus varžovus ir todėl taip greitai renkasi pražangas.

Nors lietuviai pirmąjį mačą pralaimėjo 23 taškų skirtumu, o antrąjį laimėjo 19 taškų persvarą, Jovaiša tinklalapiui „BasketNews.lt“ tvirtino, jog dar per anksti spręsti apie tikrąjį rinktinės veidą.

Pateikiame Jovaišos mintis apie pergalę prieš Nigerijos rinktinę.

Apie pergalės priežastis: Žinojome gerai sudarytus planus iš anksto, nors ir pasitaikė klaidų bei leidome varžovams atkovoti kamuolius po savo krepšiu. Nepaisant to vis tiek pajutome neblogą ritmą. Išnaudojome savo gynybą ir neleidome jiems pelnyti lengvų taškų. Matėme ir gerų keitimų. Antroji rungtynių dalis abejonių jau nebekėlė. Nė kiek neabejojau ir dar prieš rungtynes sakiau, kad Nigerija nesurinks 60 taškų.

Apie kibią lietuvių gynybą: Matyt buvo sutarta jokiu būdu neleisti varžovams įveikti mūsiškių individualiai ir įsiveržti į baudos aikštelę. Gynėmės susispaudę ir kompaktiškai. Mes dar neįpratę prie staigesnių ir šoklesnių žaidėjų. Iš pradžių turime atsitverti varžovą, o po to galvoti apie kamuolio perėmimą. Tamsiaodžiai iš Afrikos ir Amerikos turi įgimtus staigumo rodiklius, bet nieko nepadarysi. Šiandien mes juos nugalėjome gindamiesi. 

Apie Kavaliausko debiutą: Mums trūksta jėgos po krepšiais ir geros nuotaikos su kuria baigėme rungtynes. Gal vieną dieną sėkmingiau sužaidžia vienas krepšininkas, kitą kartą – kitas, bet šį sykį visi labai susikaupę vykdė trenerio nurodymus. Komandinė užduotis buvo tikrai įvykdyta, jeigu ne 100 proc., tai bent 90 proc.

Apie Valančiūno pražangas: Jis dar nėra įpratęs prie skirtingo rungtynių tempo bei dar nelabai gali rungtyniauti taip įvairiai. Valančiūnui būtų lengviau žaisti prieš ramesnį žaidimo stilių turinčias komandas. Galbūt varžovai yra per greiti, jų veiksmai keičiasi per staigiai ir Jonas renkasi pražangas. Jonui reikia tiesiog didesnės tokio lygio rungtynių patirties.

Apie prastą Nigerijos taiklumą: Čia yra tipinis atvejis. Po rungtynių Venesueloje kalbėjau, kad tuomet pasitaikė jų diena ir neklydau. Nigeriečių jėga yra baudos aikštelėje, o vidutiniai ir tolimi metimai yra jų silpnoji pusė. Jeigu jie būtų pradėję mėtyti iš toli, tada galbūt būtume persirikiavę, bet reikia pastebėti, kad jie nedengiami mažai metė.

Apie tikrąjį rinktinės veidą: Negalėčiau pasakyti, kad per pirmąsias dvejas rungtynes išvydome du skirtingus rinktinės veidus, tačiau, pagal klasę, tai buvo du visiškai skirtingi varžovai. Argentina – viena iš nedaugelio šalių olimpiadoje, kuri yra stipresnė už Lietuvą. Kol kas dar negalima spręsti apie tikrąjį rinktinės pajėgumą iš kelių rungtynių. Šioje olimpiadoje galime tapti staigmenų komanda, reikia tik pasitikėjimo savo jėgomis ir visko gali būti.

Apie būsime Lietuvos varžovę – Prancūzijos rinktinę: Prancūzija pastaruosius kelerius metus yra viena iš elitinių Europos komandų, ypač tuomet, kai turi tokį įvairiapusį lyderį Tony Parkerį. Jie taip pat pradėjo geriau gintis, nors prieš kelerius metus patingėdavo. Turėdama daug tokių atletiškų žaidėjų Prancūzijos komanda yra labai pavojinga visiems. Tik klausimas – ar jiems užteks jėgų per visą turnyrą, nes kaip matėme Europos čempionate, jie finale nebeturėjo jėgų pasipriešinti ispanams. Prancūzija taip pat yra viena iš tų komandų, kuri, nusišypsojus fortūnai, gali įveikti bet ką. Visgi nemanau, kad prancūzai mums neįkandami.

Komentarai:
Nierka
Sutinku su Karavanas Valanciunas tikrai prastokai atrodo, gal ji slegia to pagrindinio centro nasta. Aiskiai matosi kad dar jam truksta jegos ir mases, del to tu ir baudu tiek daug nes kiti centrai ji tiesiog uzspaudzia letai taranuodami. O kas liecia NBA tai irgi duok dieve kad ten jam gerai sektusi ir kad nagautu ant suoliuko sedet. Kitas dalykas jei tu ziuri NBA ir LT rinktine, tai suprast turi kad NBA ir Europoj krepsinis yra skirtingas, ir Valanciunui NBA turetu priimtinesnis netgi stilius.

Siaip manau butu visai idomu pabandyti lesti Kavaliauska i starta ir Valanciuna ileidineti nuo suoliuko.
2012-08-01
+5
Atsakyti
MIRKA3
1."o kai atsidengia, tai niekas jo ten nemato..." - gryna tiesa.

2. Man px ant Ryto, kaip ir ant Zal. Ziuriu NBA ir rinktine.

3.Lyginant su kai kuriais LT zaidejais, Valanciunas jau zvaigzde. Taciau kalba eina ne apie zvaigzdes ar debesis, o apie tai, kodel Kemzura neisnaudoja to ka turi, o per kaip mazas isizeides vaikas bando pust spjaut pries veja statydamas zaidima ant Jankuno.

4.Kavaliauskas saunuolis, palikim ji ramybej ir palinkekim kad toliau taip eitusi.

5."bet Jankūnas, kuris gynyboj dirba daug ir efektyviai ( prisimenam, kai jis išėjo prieš ARG ir Scola uždengė)" - Cia tu ka vadini uzdengimu? kad Scola pries Jankuna per 10:12 min surinko 11tsk., didziaja dali baudomis, ir tai ne Jankuno? Tai apie koki mes uzdengima snekam nesupratau? O gal Jankunas kamuolius surinko - na ne, vos 1 pries Scola nueme per 10virs min., kai tuo tarpu Valanciunas 6reb pries Scola. Apie koki uzdengima Scolos uzdengima snekat? Is vis kai Valanciunas aikstelej, reb. po krepsiu sutvarkyti. O prie kitu padek Dieve. Bet ne vistiek raudonom akim rekia, kad Valanciunas niekas po krepsiu, skyle...
2012-08-01
-5
Atsakyti
Tai turbūt aš dabar būsiu vienintelis Ryto fanas, kuris mano, kad Valančiūnas ne NBA super žvaigždė. Ok, gal ir nieko geresnio neturim, bet Kavaliauskas+Šaras šiemet tikrai geriau ir efektyviau negu Valančiūnas+Šaras. Beje, pastaraji du prieš du jau seniai ir matyti teko. Visalaik Kalnietis su Valančiūnu aikštėj ir kuomet Kalnietis pagaliau nusprendžia žaist pick'n'roll tai seka arba jo metimas arba pasas Jonui, kuris kamuolio nesugraibo, o dar geriau pasas Kaukėnui prie trajako ir arba perimtas pasas arba Kaukėno prasiveržimas, beje, dažniausiai į niekur. Taip, kad vis tiek Jonas retokai atsidengia po krepšiu, o kai atsidengia, tai niekas jo ten nemato. Dėl gynybos Jono prastos jau sakiau. Taip, kad tu paminėjai tik tai, kad nieko geresnio neturim, bet Jankūnas, kuris gynyboj dirba daug ir efektyviai ( prisimenam, kai jis išėjo prieš ARG ir Scola uždengė) kol kas tikrai gerai atrodo ir centro vietoj gynyboje. Anyway, nematau priežasties laikyt Jona aikštėj vien dėl to, kad jį Raptors pasirinko 5 picku. Jis vertas 15-20 minuciu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-01
-9
Atsakyti
NBA
Po olimpiados būtinai reikia atjauninti-atnaujinti LT rinktine.Treneriai- Kurtinaitis,Pačėsas,rinktinės sudėtis galėtu būti maždaug tokia- /LT2013/

J.VALANČIŪNAS

A.KAVALIAUSKAS

D.MOTIEJŪNAS

P.JANKŪNAS

L.KLEIZA

J.MAČIULIS

M.POCIUS

R.SEIBUTIS

D.DULKYS

V.ČIŽAUSKAS

D.REDIKAS

A.JUŠKEVIČIUS

13.M.Kuzminskas

14.M.Kalnietis (SG pozicija,jis ne įžaidėjas)?

Sudėtis-greita,jauna,mobili.

Puolimas-judrus,greitas kamuolio judėjimas,su daug paruoštų derinių kiekvienam konkrečiam žaidėjui-metikams kurių pilna,priekiniai linijai-Motiejūnui,Valančiūnui.

Ginyba-aktyvi ties pražangos riba,jei pavyksta perimti kamuolį greitos atakos,kamuolio perdavimas į priekį,greitai bėgti gali tiek Valančiūnas tiek Motiejūnas abu from NBA.
2012-08-01
Atsakyti
MIRKA3
Kodel turetu kemzura leisti Valanciuna i aikstele bent po 25 minutes? Hmm, geras klausimas. matyt todel, kad be jo mes nieko daugiau geresnio po krepsiu neturim? Ai tiesa, turim, centra Pauliu Jankuna... bet kad jis ne centras ir siaip net labai vidutiniskas PF... Na bet juk zaidzia uz Zalgiri! Vietoj centro galima leisti bet ka, tik gink Dieve ne Valanciuna. Suprantama, durni tie Raptors zmogeliai, nusipirko zaideja, kuris nei gintis moka, nei apskritai zino kur aikstelej but, visai kaip pernai. Na kad ne! Pernai Valanciunas buvo uz C, o ne Jankunas. Taciau kadangi valanciunas per metus regresavo, tai jau net jankunas yra zymiai geresnis. Is viso zvelgiant i valanciuno zaidima akivaizdu, zmogus nezino ka aikstej veikti, niekas jam nei kamuoli duoda, nei padeda gintis pries gynejus, jau nekalbant kad dar savo reikia atsitverti... jau nekalbant apie baudas besigainiojant nuo tritaskio koki zaideja. Raptors tai durniai grynai, bet visai paaiskinama ir logiska bus, kai ateinanciam sezone Valanciunas NBA rinks po 10 reb, pelnys po 10 pts, atras aikstelej vieta ir koki viena kita judesiuka bus pamokytas kvailu Raptors treneriu, uz nieka gaunanciu mln. Aisku kad abydna, juk stebuklingi dvasios ugdymo meistrai, paeme Valanciuna is kazkokio durno niekam nezinomo trenerio kokstatavo, kad su Valanciunu teks daug dirbt, kad daug zalos jam padaryta ir pan. Na moke ji tu paslapciu Kurtinaitis, veliau vaira pereme dar geresnis treneris Storuliukas... jau nekalbu apie auksciausio lygio auklejimo mokykla pas Kemzura rinktinej. Ka padarysi, pasirode labai neimlus mokymams jaunuolis, del to per metus ir regresavo, ko pasekoje Jankunas tapo geresniu centru nei pernai. Tai cia dar nieko, va Donatas Motiejunas tai isvis negabus bei rupuze izulus dar pasirode, mazai ji auklejo Pacesas lenkijoj, kazkoks neadaptyvus ciulpimui pasitaike... Ir ka juose galima gero matyt, neisivaizduoju. Teisingai kemzura daro, nerizikuoja netalentingais zaidejais, naudoja patirti, tai bent pries Nigerija laimejom.

Na tai pasidziaukim pasiekimais. Valio!
2012-08-01
-2
Atsakyti
Dabar, po to kai Prancūzija nugalėjo Argentiną, prancūzai labiau pasitiki savo jėgomis. Aš manau, kad net jie nesitikėjo, jog bus taip triuškinamai nugalėti JAV rinktinės. Ši pergalė jiems buvo reikalinga dėl psicologijos. Pracūzija taip pat pasižymi greitais ir atletiškais žaidėjais, tad su jais bus sunku kovoti baudos aikštelėje, bet jeigu žaisime taip kaip šiandien galbūt juos nugalėsime. Ir duok dieve, kad jiems nekristų sunkūs metimai, taip kaip krito Argentinai, kai su mumis žaidė. Ir labai noriu tikti, kad būtent Lietuva taptų staigmenų komanda - kaip sakė S. Jovaiša :)

Tačiau jeigu rinktinė užims 4 vietą grupėje, ketvirfinalyje gaus stipresnį varžovą ir pralaimės, tai nereikės jų smerkti, reikės tik džiaugtis, kad tokia maža valstybė, kaip Lietuva sugebėjo patekti tarp 12 stipriausių pasaulio komandų. Peace ;)
2012-08-01
-1
Atsakyti
Jovaisos tevas
Sunau nebeik i kAzino gyvenime, prasau

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-01
-2
Atsakyti
Ir iš viso, MIRKA3, tau neužniso visalaik būt tokiu amžinai piktu ir niekuo netikinčiu pesimistu?Viskas tik blogai, jokiu prošvaisčiu ir galimybiu pagal tave. Ka tas Valančiunas toks superstaras, kad loštu kaip Scola už Argentina? Nieks nesako ( išskyrus fanus, kurie žaidėjo lygi nustato pagal komanda, kurioj jis žaidžia) , kad Jonas yra blogas, ar nieko nepasieks, bet aš vertinu, koks jis yra šiandien, ne po 5 metu. Ir dabartinis jo lygis tesiekia tas 15-20 minučiu laiko aikštėje.Ir beje, kodėl tu sakai, kad mes nepateksim į ketvirtfinalį, kai tam reikia tik pergalės prieš visiems kol kas be išimties olimpiadoje lengvai nugalima Tunisa? Susimastyk pries rašydamas eilini komentara, kuriame vėl tikriausiai stumsi ant rinktinės. Beje, kodėl tau pačiam kitais metais nedebiutavus rinktinės treneriu ar zaideju? Juk tau nepatinka Jono laikymas ant suolo, tai padarytum tvarka.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-01
+6
Atsakyti
MIRKA3Padare Jonas klaida kad atstovauja siais metais rinktinei. Reikejo vaziuot i USA kaip Donce, vis tiek jo cia nemegsta treneriai, isleidzi i aikste tik del to, kad tauta reikalauja. Epizodiskai pasirodo vienam kelinukui, prie tritaskio su tokiu ugiu ivykdo trenerio pageidavimus ir viskas. O po metu su tokiu ambicijom paremtu treneriavimu Kemzuros poste neliks. Tada galima bus ir uz LTU suzaist.


Ei tu , lopiny . Kodėl Kemzūra turi leisti Joną į aikštę ,jei jis šūdmaliauja gynyboj ,išvis Jonas dažniausiai toks pasimetęs ,pažiūrėjus į Kavaliauską viską užtikrintai apgalvotai daro , ginasi puikiai tada ,tai pirma reikia gerai gintis ,kad gerai žaistum , o Songala su Valančiūnu jau 3 kėl. pradžioj jau abu turėjo po 3 pražangas . Tai va Kavaliauskas išėjo į aikštę iškart Nigerija gynėjai išvis Nigerijos aukštaūgiai sunkiau atkovoja kamuolius arba išvis neatsikovoja puolime . Ir su Kavaliausku prasidėjo spurtas ,kur tiesiog sužlugdė Nigeriją . Ir dar Valančiūnui reikia ne laiko aikštėj , o daug daug kritikos ! IR BAIKIT AUKŠTINTI TĄ VALANČIŪNĄ NIEKO GERO JIS DAR NEPARODĖ ,KAD NUSIPELNYTŲ LT RINKTINĖJ PO 30 MINUČIŲ .!
2012-08-01
-4
Atsakyti
Teisingai pastebėta. Prancūzai nieko ypatingo neparodė laimėdami prieš Argentiną. Juos įveikti galima.
2012-08-01
-3
Atsakyti
MIRKA3
Si rinktine neturi jokiu sansu praeit ketvirtfinali - Egoizmas toli neveda.
2012-08-01
-3
Atsakyti
MIRKA3
Padare Jonas klaida kad atstovauja siais metais rinktinei. Reikejo vaziuot i USA kaip Donce, vis tiek jo cia nemegsta treneriai, isleidzi i aikste tik del to, kad tauta reikalauja. Epizodiskai pasirodo vienam kelinukui, prie tritaskio su tokiu ugiu ivykdo trenerio pageidavimus ir viskas. O po metu su tokiu ambicijom paremtu treneriavimu Kemzuros poste neliks. Tada galima bus ir uz LTU suzaist.
2012-08-01
-3
Atsakyti
Smushas
Juokas ima is sito prasigerusio ale experto=D Nejau nerandat normaliu ekspertu, kuriuos pakalbint?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-08-01
-1
Atsakyti
vilnietis
Pritariu Jovaišai, lietuviai spėju, kad taps staigmenų rinktine šią olimpiadą, eisim iki finalo (kiek galima 5 kartus užstrigti ties pufinaliu), o finale jau matyt kaip Dievas duos...pirmyn lietuvaičiai :)
2012-08-01
-3
Atsakyti
cheTaip, Jovaiša skaityk: Sakai Prancūzija keleri metai elite, o mes ne. Sakykim tie keleri metai yra nuo olimpiados iki olimpiados:Lietuva : Kinija - 4 vieta Prancūzija - nepatekoLietuva: Lenkija - 11 vieta Prancūzija - 5 vietaLietuva: Turkija - Bronza Prancūzija - 13 vietaLietuva : Lietuva - 5 Vieta Prancūzija - SidabrasIšvada: Lietuviai pagal laimėjimus per pastaruosius "kelerius" metus pasiekė šiek tiek daugiau.Vadinasi mes esame rungtynių favoritai, plius mes visada labai galingai žaidžiame olimpiadose. Ir jeigu lietuviai pateks tarp 4 komandų, nebus jokios staigmenos, nes mes ten jau 20 metų patenkam. Tik atidžiai nesekantiems krepšinio, lietuvių patekimas tarp 4 komandų gali atrodyti, kaip staigmena.


"Prancūzija pastaruosius kelerius metus yra viena iš elitinių Europos komandų, ypač tuomet, kai turi tokį įvairiapusį lyderį Tony Parkerį." O kur užsiminta apie Lietuvą? Jei nemoki skaityti, pats kaltas:D
2012-08-01
+1
Atsakyti
siaip mane uzknisa jovaisa, komentuotojas didysis, kai pralosia tai viskas blogai, kai laimi, tai jau gerai. Tai kam reikalingi jo tie tupi komantarai, kai visiems ir taip viskas aisku. "Scola dare ka norejo", "Ryngtynes buvo pavyzdys", "Nigerijos zaidimo tempas buvo aukstesnis" ka naujo jis pasako? cia galetu belekoki paimti is gatves zmogu kuris ziurejo rungtynes ir supranta taisykles, tai tas zmogus pasakytu lygiai ta pati. tai kodel nedet visu nuomoniu ir komentaru?
2012-07-31
+6
Atsakyti
Trollface Jovaiša pagrindinėj foto išmetęs. :D
2012-07-31
+16
Atsakyti
miltanosis is wilno
labai gerai valanciunas pakeitinejo kavaliauska :) manau su laiku valanciunas gali tapti net pirmu centru rinktineje :) sekmes jam!!!
2012-07-31
+3
Atsakyti
sergejau buk zmogus nebekomentuok daugiau,ziauru skaityti tavo sapaliones.....
2012-07-31
-1
Atsakyti
Spree
Bl ekspertas...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-07-31
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.