Darjušas Lavrinovičius džiaugiasi puikia atmosfera „Žalgirio“ komandoje
Darjušas Lavrinovičius džiaugiasi puikia atmosfera „Žalgirio“ komandoje
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Trūko anksčiau – bus dabar. Pagrindinis Achilo kulnas Kauno „Žalgirio“ komandai praėjusį sezoną buvo nusiteikimo ir noro laimėti trūkumas.

Dažniausiai Lietuvos čempionai rungtynes pradėdavo vangiai, o kovingumo nestokoję varžovai atitrūkdavo nuo pat mačo pradžios. Šiandien viskas buvo kitaip ir „Žalgiris“ šventė lengvą pergalę 89:71.

Ilgėjosi emocijų

Kauno klubo vyriausiasis treneris nuo pat atvykimo į Lietuvą kartoja, jog atmosfera ekipoje yra puiki. Tuo „Žalgirio“ arenoje susirinkę žiūrovai galėjo įsitikinti ir patys. Tokį teiginį gerai iliustravo ir epizodas, kuomet Darjušas Lavrinovičius iškrito už aikštės ribų, o jam į pagalbą iš karto atbėgo net keli komandos draugai.

„Buvau pasiilgęs tų emocijų, bet buvo tikrai sunku. Visi gerai žaidėme, labai norėjome laimėti, bet dar reikia daug dirbti. Kažkiek parodėme savo veidą. Visgi jis dar keisis tiek į vieną pusę, tiek į kitą. Kaune – puiki atmosfera, o mums belieka žaisti ir laimėti“, – neslėpė po šešerių metų pertraukos į „Žalgirį“ grįžęs Lavrinovičius.

Turi būti kovotojais

Pagrindinė pergalės priežastis buvo Vilniaus „Lietuvos ryto“ klaidos. Trečias rungtynes žaidę vilniečiai prarado net 25 kamuolius, kuomet pirmą kartą į kovą stoję šeimininkai – 17. Tam įtakos turėjo ir kauniečių spaudimas, kuris suvaržė varžovų veiksmus puolime.

„Negalima sakyti, kad taip žaisdami pavargsime. Tiesiog darėme tai, ką nori matyti treneris. Vieniems krepšininkams tai daryti sekasi geriau, kitiems – prasčiau. Vėliau treneris analizuos ir darys išvadas, – apie sprendimą spausti varžovus kalbėjo Lavrinovičius. – Mums reikia kovotojų sielos. Viskas priklausys nuo noro, nusiteikimo, susikaupimo ir aišku nuo atmosferos, kad kiekvienas kovotų už kiekvieną.“

Dulkiui dar reikia laiko

„Žalgirio“ komandą į priekį labiausiai tempė ilgiausiai jos garbę ginantys krepšininkai – Tadas Klimavičius ir Paulius Jankūnas. Pastarasis prametė tik du metimus iš devynių bei buvo tikras ramstis gynyboje.

„Nesiruošėme šioms rungtynėms ir neanalizavome varžovų. Nes tiek jų, tiek mūsų komandos yra naujos. Buvo daug žaidybinio broko ir daug taisytinų dalykų. Tai tik pirmos rungtynės, bet gerai, kad laimėjome“, – mačo svarbos nesureikšmino Jankūnas.

Tuo tarpu „Lietuvos rytą“ sunkiais momentais bandė gelbėti komandos naujokai Janis Blūmas, Leonas Radoševičius ar Dejanas Ivanovas. Vilniečių strategas Aleksandras Džikičius bene mažiausiai leido pasireikšti ambicingiausiam šios vasaros pirkiniui Deividui Dulkiui, kuris rungtyniavo vos vienuolika minučių.

Sutrikdė spaudimas

Aikštės šeimininkai dominavo beveik visas rungtynes, o į priekį pabėgo antrajame kėlinyje, kai spurtavo 15:0 ir nutolo 44:27.

„Antrajame kėlinyje suaktyvinome gynybą ir viskas. Gal jie truputį nesitikėjo, kad mes taip agresyviai ginsimės ir pasimetė“, – lemiamo spurto paslaptį atskleidė Jankūnas, pasidžiaugęs galimybe su „Lietuvos rytu“ susigrumti anksčiau laiko.

Tai buvo pirmosios abiejų klubų sumanyto Superturnyro turnyro rungtynės. Atsakomosios rugsėjo 17 d. bus žaidžiamos Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Komentarai:
xonnlkl vidutiniokai mum nerodiklis sulauksim vokietijos gomelskio turnyru ir bus viskas aisku kaip mes zaidziams pries eurolygos lygio komandomis :) Eurolyga turetu nusivilti kad tokius vidutiniokus prieme jiems tik kibiro taurej zaisti su tokias zaidejais ir treneriu..


"aukstai kiles ,zemai krisi"
2012-09-07
+8
Atsakyti
Fanas_LTUTikėjausi kad Rytas labiau pasipriešins, bet gavosi vos ne rungtynės į vieną krepšį. Savęs neapgaudinėsiu, Ryto sudėtis yra tragiška, netikiu kad bankrutavus Snorui buvo galima įpirkti tik tokius žaidėjus, Jomantą su Babrausku vadovybė turbūt klube laikys iki pensijos, nors juos seniai reikėjo atleisti ir paimti pajėgesnius. Rice, Roberts, Valančiūnas, Rasič, kas juos pakeitė? Latvis, bulgaras, kroatas, serbas, žodžiu pusė krepšininkų yra iš Europos elitui nepriskiriamų šalių, į amerikiečius turbūt pirmą kartą nusispjovė ir neėmė, nors jie pigesni.. Eurolygoje (ką jie ten veiks?) nusimato fiasko, o vietiniame fronte kaip ir aišku viskas.


nesuprantu,ko jus taip pergyvenat del to Ryto,ka nupirko ,kaip seksis,negi is tiesu jums taip rupi ta komanda?
2012-09-07
+12
Atsakyti
FingerPries pora dienu po pergales pries kazkoki Surguto universiteta vienas triochala komjaunimo padugne kad plaikstesi tai dabar nulindes sedi budoje, superiniai postai:JustasLR(0)UsheritoTai tu Galvoji kad rytas laimes pries zalgiri nors Viena karta si Sezona .?Ne blet nelaimės. Trečiadienį artimiausia pergalė. Antra rugsėjo 17d.JustasLR(0)Žvengiat žvengiat čia, o trečiadienį vakare jau verksit, kad Rytas dvi rungtynes sulošęs jau, o žk tik treniruotis pradėjo, kad nesvarbi ta supertaurė ir taip toliau ir panašiai.. ech gaila man jūsų.. :)2012-09-03 21:13JustasLR(0)basketnewwsHaidisbasketnewwsTreciadieni panasiu skirtumu nusileis zalgiriui.Pasidziauge pries studentus o treciadieni teks nusileisti ant zemes.Pralaimėti, tai pralaimės, bet aš tikiuosi atkaklios kovos, jeigu Nedovičius žais.Nezais Nedovicius treciadieni nebent per atsakomasias Vilniuje.Jokios intrigos nebus + 25 zalgirio naudai.Pasakyk, kad tu juokauji :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Nes net aš negaliu patikėt, kad jūs tokie apgailėtini :DDDDDDDDDDDDD


Cia tai ju genuose. Pries rungtynes paloja, paerzina, veliau pamato, kad makulatura vel rurinama, tada nieko nepese sulenda atgal i krumus... Ot graudus tie pituchai...
2012-09-06
-4
Atsakyti
Pries pora dienu po pergales pries kazkoki Surguto universiteta vienas triochala komjaunimo padugne kad plaikstesi tai dabar nulindes sedi budoje, superiniai postai:

JustasLR(0)

UsheritoTai tu Galvoji kad rytas laimes pries zalgiri nors Viena karta si Sezona .?

Ne blet nelaimės. Trečiadienį artimiausia pergalė. Antra rugsėjo 17d.

JustasLR(0)

Žvengiat žvengiat čia, o trečiadienį vakare jau verksit, kad Rytas dvi rungtynes sulošęs jau, o žk tik treniruotis pradėjo, kad nesvarbi ta supertaurė ir taip toliau ir panašiai.. ech gaila man jūsų.. :)

2012-09-03 21:13

JustasLR(0)

basketnewwsHaidisbasketnewwsTreciadieni panasiu skirtumu nusileis zalgiriui.Pasidziauge pries studentus o treciadieni teks nusileisti ant zemes.Pralaimėti, tai pralaimės, bet aš tikiuosi atkaklios kovos, jeigu Nedovičius žais.Nezais Nedovicius treciadieni nebent per atsakomasias Vilniuje.Jokios intrigos nebus + 25 zalgirio naudai.

Pasakyk, kad tu juokauji :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Nes net aš negaliu patikėt, kad jūs tokie apgailėtini :DDDDDDDDDDDDD
2012-09-06
-7
Atsakyti
OJ RURIRURI KAIP IR VISADA....
2012-09-06
+9
Atsakyti
Fanas_LTUTikėjausi kad Rytas labiau pasipriešins, bet gavosi vos ne rungtynės į vieną krepšį. Savęs neapgaudinėsiu, Ryto sudėtis yra tragiška, netikiu kad bankrutavus Snorui buvo galima įpirkti tik tokius žaidėjus, Jomantą su Babrausku vadovybė turbūt klube laikys iki pensijos, nors juos seniai reikėjo atleisti ir paimti pajėgesnius. Rice, Roberts, Valančiūnas, Rasič, kas juos pakeitė? Latvis, bulgaras, kroatas, serbas, žodžiu pusė krepšininkų yra iš Europos elitui nepriskiriamų šalių, į amerikiečius turbūt pirmą kartą nusispjovė ir neėmė, nors jie pigesni.. Eurolygoje (ką jie ten veiks?) nusimato fiasko, o vietiniame fronte kaip ir aišku viskas.


Temos pavadinimas: „Žalgiris nuo pirmojo mačo virsta į vieningą kumštį", o prie ko cia antra, kolkas, Lietuvos komanda, nelabai supratau...
2012-09-06
-3
Atsakyti
Netgi tas Zalgiris kuris buvo pries keturis metus sezono gale, ir tas be vargo nugaletu dabartini projekteli...
2012-09-06
+3
Atsakyti
Tikėjausi kad Rytas labiau pasipriešins, bet gavosi vos ne rungtynės į vieną krepšį. Savęs neapgaudinėsiu, Ryto sudėtis yra tragiška, netikiu kad bankrutavus Snorui buvo galima įpirkti tik tokius žaidėjus, Jomantą su Babrausku vadovybė turbūt klube laikys iki pensijos, nors juos seniai reikėjo atleisti ir paimti pajėgesnius. Rice, Roberts, Valančiūnas, Rasič, kas juos pakeitė? Latvis, bulgaras, kroatas, serbas, žodžiu pusė krepšininkų yra iš Europos elitui nepriskiriamų šalių, į amerikiečius turbūt pirmą kartą nusispjovė ir neėmė, nors jie pigesni.. Eurolygoje (ką jie ten veiks?) nusimato fiasko, o vietiniame fronte kaip ir aišku viskas.
2012-09-06
-6
Atsakyti
Kandaharas50centuna apie varzybas nera ka daug sneketi, skirtingi pinigai, skirtingi ir zaidejai, apmaudu kad nesugeba pinigu surinkti bent kiek daugiau rytas... o del zalgiriuko, tai kazkaip vistiek esu ramus, kad apgailetinas zaidimas eurolygoj niekur nedings, vienintelis pasiekimas siemet turbut bus tik tas, kad top16oj pavyks pirma pergale isvykoj paimt GAL, po 10 metu pertraukos :)Klounas pagaliau suvoke kokia apgailetinu lavonu bei nevykeliu komanda surinko tai belieka tiketis kad bent kiti Zalgiriui ikas kai patys pries Zalgiri nieko nesugeba. Zodziu eilinis dauno mentalitetas.


Pritariu , kapeika turi runkelio nepilnatviskumo kompleksa :> mes impotentai , tai gal kiti ka nors jiem padarys
2012-09-06
+2
Atsakyti
ATI@ jonceblembatavo tiesa, Rytas zymiai silpnesnis uz Zalgiri, bet ju komanda sustipriejus lyginant su praeitu sezonu. Visgi Eurolygai komplektavo o ne Eurocup. Taipogi tu teisus sakydamas, kad cia draugiskas matchas o tokie nieko nereiskia. Bet pripazink, kad Plazos gebejimas priverst zaidejus art is visu jegu net tokiose rungtynese, nuteikia begalo optimistiskai. As tikiu, jog pries Barca ar CSKA, Zalgirio zaidejai ars ne ka blogiau.


Ryto komanda tikrai nesustiprejo galit cia nepuliuot praeitais metai buvo centras geras bet neisnaudojamas trenerio , Rice tikrai neblogas buvo ir pasu ir prasiverst galejo lawrence neblogas neblogas buvo o dabar prisipirko kazkokiu neaiskiu vidutinioku ivanovu,radojeviciu kitu nepamenu tikrai nekazka sakantys zaidejai...
2012-09-06
+7
Atsakyti
lkl vidutiniokai mum nerodiklis sulauksim vokietijos gomelskio turnyru ir bus viskas aisku kaip mes zaidziams pries eurolygos lygio komandomis :) Eurolyga turetu nusivilti kad tokius vidutiniokus prieme jiems tik kibiro taurej zaisti su tokias zaidejais ir treneriu..
2012-09-06
-10
Atsakyti
Uz ZALGIRI:)
2012-09-06
+12
Atsakyti
Kiek galima ruryti ta Ryta,paduokit Heat!
2012-09-06
+18
Atsakyti
sakyciau idomi sezono pradzia.

zalgiris dar pries sezona turi sansus laimeti:

1. Butauto taure

2. Super taure

3. BEKO taure

4. Gomelskio taure.

visai linksmai pradedamas sezonas
2012-09-06
-13
Atsakyti
Treneris tai labai geras Zalgiri.Apie komandos pajeguma galima bus spresti zaidziant su rimtais varzovais, rytas nera rodiklis.Bus Gomelskio taure,Vokeitijoje turnyras ten varzovai laukia rimti ir pasimatys kas prie ko.
2012-09-06
+17
Atsakyti
50centuna apie varzybas nera ka daug sneketi, skirtingi pinigai, skirtingi ir zaidejai, apmaudu kad nesugeba pinigu surinkti bent kiek daugiau rytas... o del zalgiriuko, tai kazkaip vistiek esu ramus, kad apgailetinas zaidimas eurolygoj niekur nedings, vienintelis pasiekimas siemet turbut bus tik tas, kad top16oj pavyks pirma pergale isvykoj paimt GAL, po 10 metu pertraukos :)


Klounas pagaliau suvoke kokia apgailetinu lavonu bei nevykeliu komanda surinko tai belieka tiketis kad bent kiti Zalgiriui ikas kai patys pries Zalgiri nieko nesugeba. Zodziu eilinis dauno mentalitetas.
2012-09-06
+4
Atsakyti
jonceblembaRenoPraeitais metai Zalgirio sudetis buvo stipresne du NBA zaidejai o daba daug seniu prisirinko ir nieko gero nebus eurolygoje eilinis nusivylimas, Rytas ir susilpnejoTai kad gale sezono be tu NBA zaideju ir dar viena izaidejo vistiek ryta su geresne sudetim i vienus vartus padejom :)).Cia ryskus trollinimas bet vistik jei gali pataisyk mane kur klystu.PG sustiprejom. Lafayette garantuoju bus geresnis uz Collinsa. Lawsono galim net neskaiciuot, jis isvis nelose pas mus praktiskai.SG sustiprejom. Kaukenas daug geresnis uz Delna.SF susilpnejom/sustiprejom. Ziurint i komanda su Weemsu zinoma susilpnejom, be Weemso zinoma sustiprejom. Beto galim prisiminti kad musu zaidimas pagerejo tik isejus Weemsui.PF sustiprejom. Liko Paulius su Klimu ir atejo Ksistofas.C sustiprejom/susilpnejom. Brolis >>>> Rakovic. Gryzus Javtokui nebus net ka diskutuot.


Pamirsai svarbiausia tai treneri pagaliau turim tikrai auksto lygio ir nebus tokiu zaideju kurie pijokauja ar simuliuoja traumas :)
2012-09-06
+4
Atsakyti
50centuna apie varzybas nera ka daug sneketi, skirtingi pinigai, skirtingi ir zaidejai, apmaudu kad nesugeba pinigu surinkti bent kiek daugiau rytas... o del zalgiriuko, tai kazkaip vistiek esu ramus, kad apgailetinas zaidimas eurolygoj niekur nedings, vienintelis pasiekimas siemet turbut bus tik tas, kad top16oj pavyks pirma pergale isvykoj paimt GAL, po 10 metu pertraukos :)


Zvilgtelk i savo darza vaike. Gal taip ir bus kas cia zino, bet svarbiausia kad jum ne tik EL reikes arti del kiekvieno tasko bet ir LKLe niekas neaisku. Dar pasiseke kad Rudupis su Siauliais susilpnejo nes tada apskritai butu 4 komandos del 2os vietos kovojancios iskaitant Neptuna. Prisimink kad pasikeite sistema kaip LKL pergales bus skaiciuojamos o rytas tik isvykoje zais taigi visai realu kad pvz kokie Siauliai tures geresnis pergaliu pralaimejimu santyki ;). Sekmes... prireiks.
2012-09-06
-1
Atsakyti
na apie varzybas nera ka daug sneketi, skirtingi pinigai, skirtingi ir zaidejai, apmaudu kad nesugeba pinigu surinkti bent kiek daugiau rytas... o del zalgiriuko, tai kazkaip vistiek esu ramus, kad apgailetinas zaidimas eurolygoj niekur nedings, vienintelis pasiekimas siemet turbut bus tik tas, kad top16oj pavyks pirma pergale isvykoj paimt GAL, po 10 metu pertraukos :)
2012-09-06
+2
Atsakyti
RenoPraeitais metai Zalgirio sudetis buvo stipresne du NBA zaidejai o daba daug seniu prisirinko ir nieko gero nebus eurolygoje eilinis nusivylimas, Rytas ir susilpnejo


Tai kad gale sezono be tu NBA zaideju ir dar viena izaidejo vistiek ryta su geresne sudetim i vienus vartus padejom :)).

Cia ryskus trollinimas bet vistik jei gali pataisyk mane kur klystu.

PG sustiprejom. Lafayette garantuoju bus geresnis uz Collinsa. Lawsono galim net neskaiciuot, jis isvis nelose pas mus praktiskai.

SG sustiprejom. Kaukenas daug geresnis uz Delna.

SF susilpnejom/sustiprejom. Ziurint i komanda su Weemsu zinoma susilpnejom, be Weemso zinoma sustiprejom. Beto galim prisiminti kad musu zaidimas pagerejo tik isejus Weemsui.

PF sustiprejom. Liko Paulius su Klimu ir atejo Ksistofas.

C sustiprejom/susilpnejom. Brolis >>>> Rakovic. Gryzus Javtokui nebus net ka diskutuot.
2012-09-06
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.