NBA rungtyniaujantys lietuviai „Krepšinio be sienų“ stovykloje taps treneriais

2006-07-01 14:54
Rokas Buračas, „BasketNews.lt“ koresp.

Penktadienį (06.30) Vilniuje prasidėjusi Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) ir Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) organizuojama tarptautinė geriausių Europos krepšinio talentų stovykla „Krepšinis be sienų" šeštadienį (07.01) buvo oficialiai pristatyta žiniasklaidos atstovams.

[image=6217 left Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondo direktorius Algimantas Pavilonis tikisi, kad didžioji dalis iš 50-ies stovyklos dalyvių ateityje taps savo šalių nacionalinių rinktinių nariais]Šarūno Marčiulionio krepšinio akademija keturioms dienoms tapo 50-ies perpektyviausių Europos jaunųjų (16-18 metų) krepšininkų treniruočių sale.

„Esame laimingi, kad į šeštąją „Krepšinio be sienų" stovyklą susirinkome krepšinio žemėje – Lietuvoje", – džiaugėsi FIBA plėtros direktorius Zoranas Radovičius.

Jis padėkojo Lietuvos krepšinio federacijai bei Marčiulionio krepšinio akademijai už pagalbą, organizuojant „Krepšinio be sienų" stovyklą Lietuvoje.

„Manau, kad pagrindiniai šios stovyklos dalyviai keturias dienas praleis naudingai ir padedami NBA žaidėjų įgis naujos patirties. Tikiuosi, kad ateityje visi 50 šių žaidėjų taps savo rinktinių nariais ir po kelių metų susitikę aikštėje parodys, kodėl jiems rungtyniaujant, krepšinio arenos būna užpildytos", – sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondo direktorius Algimantas Pavilonis.

Padėkojęs, kad „Krepšinio be sienų" stovykla atkeliavo į Lietuvą, Šarūnas Marčiulionis išreiškė viltį, kad daugelis jos dalyvių ateityje pravers NBA duris.

[image=6218 right Krepšinio paslapčių vaikus mokys ir Žydrūnas Ilgauskas]Vilniuje birželio 30 – liepos 3 dienomis vykstančioje „Krepšinio be sienų" stovykloje dalyvauja 50 perspektyviausių Europos jaunųjų (16-18 metų) krepšininkų, kuriuos iš 27 šalių pagal krepšinio federacijų rekomendacijas, atsižvelgiant į krepšininkų gabumus ir atsidavimą krepšiniui, atrinko FIBA ir NBA.

Jiems krepšinio treniruotes ves garsūs NBA žaidėjai: Darius Songaila (Čikagos „Bulls"), Šarūnas Jasikevičius (Indianos „Pacers"), Linas Kleiza (Denverio „Nuggets"), Žydrūnas Ilgauskas (Klivlendo „Cavaliers"), Zaza Pachulia (Atlantos „Hawks") ir Samuelis Dalembertas (Filadelfijos „76ers").

Krepšinio paslapčių krepšininkus mokys ir burys trenerių: Šarūnas MarčiulionisHerbas Brownas (Atlantos „Hawks"), Melvinas Huntas (Klivlendo „Cavaliers"), Ryanas Kruegeris (Naujojo Džersio „Nets"), Donas Newmanas (San Antonijaus „Spurs"), Russelas Turneris („Golden State Warriors"), Tiitas Sokkas, Sergejus Tarakanovas, Valerijus Tichonenka ir Aleksandras Volkovas.

Šeštojoje „Krepšinio be sienų" stovykloje dalyvauja aštuoni jaunieji talentai iš Lietuvos: Donatas Motiejūnas, Vaidas Čepukaitis, Karolis Jakas, Simas Buterlevičius, Šarūnas Sliesoraitis, Rokas Jukonis, Žygimantas Janavičius ir Šarūnas Vasiliauskas.

Komentarai:
nuy liux
2006-07-01
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.