Janis Blūmas bando įveikti varžovų gynybą Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Stepas Babrauskas veržiasi link krepšio Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Mindaugas Katelynas mačą stebėjo iš šalies Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Aivaras Kiaušas stringa varžovų gynyboje Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
„Lietuvos ryto“ fanų plakatas „Sakalų“ gerbėjams Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Janis Blūmas bando įveikti varžovų gynybą Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Stepas Babrauskas veržiasi link krepšio Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Mindaugas Katelynas mačą stebėjo iš šalies Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Aivaras Kiaušas stringa varžovų gynyboje Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
„Lietuvos ryto“ fanų plakatas „Sakalų“ gerbėjams Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus

Vilniaus komandų derbis Lietuvos krepšinio lygoje (BEKO-LKL) tapo vienos komandos dominavimu. „Lietuvos rytas“ (2-0) svečiuose 76:42 (17:16, 19:6, 19:12, 21:8) sutriuškino „Sakalų“ (0-2) komandą ir paliko pastarąją be pergalių.

Po pirmo kėlinio pirmavę vos tašku, „Lietuvos ryto“ krepšininkai atitrūko antrajame ketvirtyje. Po Leono Radoševičiaus baudų skirtumas pirmą kartą rungtynėse tapo dviženklis, o įpusėjus mačui šalies vicečempionai pirmavo 36:22.

Skirtumas nepadorus tapo paskutiniame ketvirtyje. Statiškai puldami ir prarasdami vieną kamuolį po kito, „Sakalai“ vienu metu atsiliko dvigubai (36:72) ir tik mačo pabaigoje perkopė 40 taškų ribą.

„Sakalai“ pataikė tik 14 metimų iš 56 (25 proc.) ir vos 12 baudų iš 23 (52 proc.). Ne itin blizgėjo ir „Lietuvos ryto“ metikai (2/11 tritaškių, 20/31 baudų), tačiau dvitaškiai skriejo taikliai (25/51), o taškus pelnė visi 12 aikštėje pasirodę krepšininkai.

„Ekinstos“ salėje vykęs mačas nepraėjo be incidentų. Prieš pat rungtynes streikavo atakos bei kėlinių pabaigas pažyminčios sirenos, o vykstant rungtynėms neveikė vienas virš krepšio pakabintas laikmatis. Jis skaičiuodavo tik apie pirmąsias 10 atakos sekundžių.

Vėliau skaičiai susiliedavo ir puolanti komanda negalėdavo suprasti, kiek laiko ji dar gali kontroliuoti kamuolį. Pirmoje mačo dalyje šis nepatogumas kamavo „Sakalus“, po pertraukos – „Lietuvos ryto“ komandą.

Išsišokimų netrūko ir tarp abiejų komandų fanų. Prieš rungtynes abiejų ekipų sirgaliai susimušė arenos tarpduryje, o nuskambėjus finalinei mačo sirenai uždegė kelis fakelus, kurie akimirksniu užtvindė salę tirštais dūmais. Ar sirgaliai santykius aiškinosi ir po mačo – neaišku.

Pirmąją LKL savaitę sužaidę dvejas rungtynes, „Lietuvos ryto“ krepšininkai dabar LKL aikštelėse nežais ilgiau nei mėnesį. Kitos jų rungtynės – lapkričio 5 dieną Kėdainiuose, kai susitiks su „Nevėžio“ ekipa.

„Sakalai“: Petras Baločka (7 atk. kam.) ir Paulius Dambrauskas po 10, Tomas Černeckis 7.

„Lietuvos rytas“: Leonas Radoševičius 17, Predragas Samardžiski 15, Renaldas Seibutis 9, Vilmantas Dilys 7.

Vaizdo reportažas:

Romualdas Petronis („Sakalų“ komandos vyr. treneris): „Norėjome pasipriešinti varžovams, tačiau jie – Eurolygos komanda ir sulaužė visus mūsų derinius. Mūsų vaikinai stengėsi, tačiau „Lietuvos rytui“ ėmus aktyviau gintis, jie vaikiškai klysdavo netgi lygioje vietoje. Turime pripažinti, kad meistriškumo lygis gerokai skiriasi. 

Nenoriu teisintis, tačiau dėl traumų mums negalėjo padėti čiurną pasisukęs Evaldas Baniulis ir Edvinas Jezukevičius. Jam neseniai buvo atlikta artroskopinė kelio operacija. Tikiuosi, Edvinas galės žaisti po trijų savaičių. 

Žinoma, mūsų komandai tokios rungtynės buvo labai naudingos, siekiant įgyti patirties, tačiau nežinau, ar jos buvo naudingos „Lietuvos rytui“.

Paulius Dambrauskas („Sakalų“ komandos gynėjas): „Treneris mums buvo davęs užduotį kuo geriau pasirodyti, neleisti varžovams įsižaisti ir bandyti jiems įkąsti arba bent jau patampyti nervus. Tačiau šiuo metu „Lietuvos rytas“ yra tikrai stipresnė komanda ir sužaidė taip, kaip turėjo sužaisti. Tuo tarpu mes – galima sakyti, dar tik rengiamės sezonui. Mūsų komandoje yra nemažai traumas besigydančių krepšininkų, todėl net per treniruotes negalime pažaisti penki prieš penkis. Žaidžiau prieš komandą, kuriai priklausau, todėl norėjau pasirodyti kuo geriau. Galbūt šiek tiek perdegiau, tikiuosi ateityje seksis geriau.“

Aleksandras Džikičius („Lietuvos ryto“ komandos vyr. treneris): „Visuomet sunku žaisti tokias rungtynes maksimaliai susikaupus, tačiau esu patenkintas, kaip mano auklėtiniai šiandien kovojo. Jie tinkamai nusiteikė rungtynėms ir neleido varžovams atsikvėpti. Žinoma, vaikinai nežaidė idealiai ir kai kur bereikalingai klydo, tačiau jų pasirodymu esu patenkintas ir turėjau galimybę leisti pasireikšti mažiau patyrusiems krepšininkams. 

Neskirstau varžovų į stipresnius ir silpnesnius, nes mums moka vienodą atlyginimą, nesvarbu, žaidžiame su CSKA, „Barcelona“ ar su „Sakalais“. Faktas tas, kad esame geresnė komanda už „Sakalus“. Kartais žaidėjai tokius dalykus paskaičiuoja, tačiau šiandien jie to nepadarė. Todėl ir esu patenkintas.“

Predragas Samardžiski („Lietuvos ryto“ komandos vidurio puolėjas): „Šiandien mes gerai gynėmės ir atlikome tai, ko reikalavo treneriai. Panaudojome įvairias gynybos sistemas, paspaudėme varžovus ir praleidome mažai taškų. Tačiau svarbiausia, kad nenuvertinome varžovų ir nemanėme, jog laimėsime lengvai. Nuo pirmųjų minučių kietai kovojome ir tai atsispindi pažvelgus į rezultatą. 

Manau, kad tokių rungtynių baigtis priklauso tik nuo nusiteikimo. Jeigu žinai, kad žaidi geresnėje komandoje, turi įrodyti tai aikštėje. Kai kurie ekipų, kovojančių prieš „Lietuvos rytą“, krepšininkai labai nori įrodyti, kad yra verti žaisti mūsų komandoje. Todėl jie nusiteikia dar geriau, nei įprastai, o mes negalime nusileisti ir turime įrodinėti savo tiesas.“

Komentarai:
pasiruosimo pradzioj atrode, kad rytas siame sezone nieko nepasieks. Bet kuo toliau tuo labiau matosi kad rytas si sezona bus tikrai stipri komanda.
2012-09-30
-5
Atsakyti
nekazka nekazka jei balocka sakalus veda...
2012-09-30
+14
Atsakyti
Kaip jauciasi jaunieji rito fanai DDDDD Sveikinu Sakalu ultras , geras darbas neuzmirstamas
2012-09-30
-10
Atsakyti
Jomantas yra tragiskas kada klubo vadovai supras. pastoviai daro Rytas ataka varzovai spaudziasi po kasiu ir tenka atmetinet prie trajako o ten vienas Jomantas laisvas. trajako jis neimes tai net nemeta. Ir viska sustabdo. Cia yra sakes as negaliu kada mes jo Ryte nematysim.
2012-09-29
+3
Atsakyti
hm
Pries 2 sezonus skaityta Storo nuomone apie ivykius Alytuje smarkiai neatitinka siandienos ivykiu. Bet turbut cia nieko naujo neatrasiu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-09-29
+2
Atsakyti
Sakalai laisvi daug pramete tritaskiu ten apie gynyba nera ka kalbeti kai laisvi nepataiko.Is 16 tik 2 pataike tritaskius nors mete niekieno netrukdomi.Jauna komanda yra Sakalai ten NKL sukomplektuota komanda.
2012-09-29
+11
Atsakyti
Aye
grustnyjGynyba Ryto šiandien tikrai buvo puiki, bet puolimas nelabai. 76 taškai mažokai (taip, mažokai). Na o Sakalai turi padirbėti su fizinio pasirengimo treneriais, nes 4 kėlinyje nebeturi jėgų.


Taip, ties ginyba tikrai tinkama linkme einama. Žinant, kad nežaidė pagrindiniais žaidėjais daug laiko, buvo galima gal ir geriau sužaist. Sakalams dabar sunkūs laikai, šiemet turės varžytis dėl išlikimo LKL
2012-09-29
+1
Atsakyti
1999sharmasNeptūnasLTUsharmasVisi cia uzduskit, dauzo Rytas sakalus, kad ir ka jie be skanduotu ar sakytu. Radosevicius tiesiog lauzo sakalu kasius.Komandų lygio skirtumas. Tai aišku, kad daužo taip ir turi būti.Nu tai ir nera ka cia kalbeti daugiau, visi cia pjaunas, 'sakalai gaidina Ryta,skanduoja kietai', o realybe yra tokia, kad nieko nepadaro jie pries rytaLygiai taip pat kaip ir projektelio gerbejai ant Zalgirio varo, bet jau du sezonai kaip net ikasti ta smeizto irstva geriausiai Lietuvos komandai negali, labai jau akivaizdi praraja tarp situ komandu lygiu...


Sutinku tokia realybė, o ką Ryto fanai bando pasakyti. Rezultatai viską parodo
2012-09-29
+3
Atsakyti
Gynyba Ryto šiandien tikrai buvo puiki, bet puolimas nelabai. 76 taškai mažokai (taip, mažokai). Na o Sakalai turi padirbėti su fizinio pasirengimo treneriais, nes 4 kėlinyje nebeturi jėgų.
2012-09-29
+1
Atsakyti
sharmasNeptūnasLTUsharmasVisi cia uzduskit, dauzo Rytas sakalus, kad ir ka jie be skanduotu ar sakytu. Radosevicius tiesiog lauzo sakalu kasius.Komandų lygio skirtumas. Tai aišku, kad daužo taip ir turi būti.Nu tai ir nera ka cia kalbeti daugiau, visi cia pjaunas, 'sakalai gaidina Ryta,skanduoja kietai', o realybe yra tokia, kad nieko nepadaro jie pries ryta


Lygiai taip pat kaip ir projektelio gerbejai ant Zalgirio varo, bet jau du sezonai kaip net ikasti ta smeizto irstva geriausiai Lietuvos komandai negali, labai jau akivaizdi praraja tarp situ komandu lygiu...
2012-09-29
-12
Atsakyti
Cia viskas aisku Sakalai,Atletas ir Naglis LKL kovos del islikimo.Gerai jog Zalgiri Dulkio nepaeme, visiskas nesusipratimas.Tokie kai Prienai Dulkio tikrai neimtu net uz dyka, nors gana brangus zaidejas
2012-09-29
-7
Atsakyti
MrR8bebrauskasinDaHouseRYTAS YRA MESLO KRUVA meslo kruva ir tai vertingiau nei projektelis raudonuju komjaunuoliu ;/


gydykites
2012-09-29
+4
Atsakyti
Olimpiacos gavo nuo Lokomotiv :D
2012-09-29
-13
Atsakyti
NeptūnasLTUsharmasVisi cia uzduskit, dauzo Rytas sakalus, kad ir ka jie be skanduotu ar sakytu. Radosevicius tiesiog lauzo sakalu kasius.Komandų lygio skirtumas. Tai aišku, kad daužo taip ir turi būti.


Nu tai ir nera ka cia kalbeti daugiau, visi cia pjaunas, 'sakalai gaidina Ryta,skanduoja kietai', o realybe yra tokia, kad nieko nepadaro jie pries ryta
2012-09-29
-14
Atsakyti
Aye
Bet tai Nedovičiaus šuolis geras... Net neįsibėgėjęs lengvai įdeda :)
2012-09-29
+19
Atsakyti
sharmasVisi cia uzduskit, dauzo Rytas sakalus, kad ir ka jie be skanduotu ar sakytu. Radosevicius tiesiog lauzo sakalu kasius.


Komandų lygio skirtumas. Tai aišku, kad daužo taip ir turi būti.
2012-09-29
+5
Atsakyti
Visi cia uzduskit, dauzo Rytas sakalus, kad ir ka jie be skanduotu ar sakytu. Radosevicius tiesiog lauzo sakalu kasius.
2012-09-29
+6
Atsakyti
tomukasszzdiegotomukasszzdiegotomukasszzRenovaMrR8RenovaMrR8Renovazalgirieciaidar karta isitikinome kokia musu RK komandele mylima visur, net sostineje:DDDpo situo video komentarai viska pasako apie jus ,nezinot kaip izeist tai susigalvojot RK ,galvojat jei jau ZK prilipo zalgiriui ,tai RK rytui? nu tu graudus :D ka tu cia rodai daune tu nx jus lenkai esat bent viena kaune lenka matiai ? NE , o vilniui as pilna maciau... kas 4 lenkas ten durneli tu dar pasakyk kad nedusk albanas ,zodziu lietuvisku nemokat ,kad uzvartyt kaip vilniu , va pasirode kaunas visu grazume per video ,zodziu atsilupeliai esat!!1 kaskoki parode paziek kiek pas jus baisiu veidu kad nafik ...tu debilas ar kaip jis visa geda padare jusu kaimui :D kai zmones ziaurus tie kavenskai ,matos atskira lt dalis ,vilniu lenkais skaitoO ka vilnius ne lenkai? :D Dar nesenai puse lietuvos laikrasciu rase, kaip lenkai vilniu ir trakuose vaiksciodami rekaujo nasze wilno! :DDD Beto ir per futbolo varzybas lenkai kaune reke nasze wilno! :D O jei nezinai pacuk tai reiskia Vilnius musu. O ka tu tuo metu veikiai kaip jie rekaujo tai? Komentarus rasei kad jus ne lenkai?Šiek tiek painiojiesi istorijoje ir šiaip visame kame, pacuk. Kad atvažiuoja daužti marozai iš Lenkijos ir rėkauja nesąmones, tai dar nelabai ką reiškia. Bet jei tau pasakytų, kad tu durnas, tai turbūt lygiai taip pat lengvai patikėtum. O šiaip, žalfaniai, ne ten papuolėt. Jei dėmesio reikia, tai prašom, eikit į gatves, rėkaukit, parėkit ką nors sąmojingo, kaip kad čia. Gudrūs už žydro ekrano, patys matomai ne daugiau 13 metelių turit. O dar kažkokios pagarbos žalfaniai nori, matote... Jei taip kažko norit išsireikalauti/prisiprašyti, tikrai nuskriausti esat.Bet man idomus jus rytfaniai, cia rekajaut pamatysit kas jusu laukia t.t. Kitiem po 13 metu dalinat :D Buvau per paskutines LKL finalu rungtynes praitais metais Lietuvoj ir ejau i rungtynes. Tai kazkaip kai GWB isejo jusu ryzfaniu palaukt, nelipot niekas is autobuso :DD Ir kaip visada jusu suo Stauce rekaujo "Tau bus pizda" :DDD Tai ar ne tas pats ar prie kompo rasytum ar per langa rektum :DAš, asmeniškai, tų ultrų išvis nepalaikau. Man nei šilta, nei šalta dėl jų įprastai, bet kai prasideda tokie beprasmiai ginčai, provokacijos, tai tikrai nesu nei už vienus, nei už kitus. Marozų meet'ai kažkokie ir tiek. Absurdas.As tiesiog argumentuoju renova pasakyma kavenskai atvaziuoja i vilniu gauna pizdi, tas pats kaip vilnius atvaziuoja i kauna. :D Cia galim pyktis iki paryciu, vistiek palaikom skirtingas komandas kurios turi tikrai didele priespriesa. Ir vistiek neirodysim kur kaip ir kas :D


Tai kad tokiais internetiniais ginčais nebent savo kvailumą žmonės gali įrodyti. O ir ta priešprieša yra gerokai išpūsta žiniasklaidos. Komandą galima palaikyti ir kitais būdais, kur kas žmoniškesniais.
2012-09-29
+3
Atsakyti
NeptūnasLTURenovaNeptūnasLTURenovaNeptūnasLTURenovaNeptūnasLTUTai ir yra Vilniuje daug lenkų ką čia neigti ? Tas pats kas sakyti, kad klaipėdoj rusų nėra...arba sakyt ,kad kaunas nera forslandasBet pripažink, kad šiai dienai Žalgiris už LR visa galva stipresnis.kaip as galiu pripazint jei dar oficialiu rungtyniu nebuvo?Ką nebuvo? Supertaurę neoficialiom skaitai?(facepalm) ten buvo tik draugiskos nors yra pavadintos kazkokias taure ar kuo ten ,ar tu galvojai ten oficialios rungtynes?Draugiškos ar oficialios Žalgiris LR nugalėjo tuom viskas pasakyta. Pamatysim kas bus LKL'e.


vat butent ,o ne per draugiskas sprest apie komandu pajeguma
2012-09-29
+2
Atsakyti
Aye
Na ką, džiugu kad šiandien daug gauna pažaisti tiek Redikas, tiek Dilys, Bendžius. (:
2012-09-29
-8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.