Božidaras Maljkovičius supranta, kad iškovoti pergale Kaune bus sudėtinga užduotis
Božidaras Maljkovičius supranta, kad iškovoti pergale Kaune bus sudėtinga užduotis
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Marko Popovičiui trūksta 3 tritaškių, kad kroatas pasiektų simbolinį skaičių – 200. Pirmajame Eurolygos mače Kauno „Žalgirio“ gynėjas gali tapti 20-uoju žaidėju istorijoje, pasiekusiu minėtą ribą.

Tačiau Zagrebo „Cedevita“ stengsis neleisti legionieriaus duoną kremtančiam tėvynainiui realizuoti nė vieno tolimo metimo.

„Varžovai turi labai patyrusią komandą, sudarytą iš Lietuvos ir JAV žaidėjų. Jie turi Marko Popovičių, todėl tai bus sunkus mačas, – pažymėjo kroatų klubo puolėjas Predragas Suputas. – Jeigu norime nugalėti, privalome aikštėje atiduoti 120 ar net 150 proc. jėgų.“

„Cedevita“ vyriausiasis treneris Božidaras Maljkovičius teigė, kad svarbiausia sustabdyti galingą „Žalgirio“ perėjimą iš gynybos į puolimą ir neleisti varžovams rinkti lengvų taškų: „Kaip laimėti Kaune? Pirmiausia, turime žaisti aštuonis kartus geriau, nei paskutiniame mače Splite. Ar galime tai padaryti? Nežinau, bet pasistengsime.“

Savaitgalį vykusiame Adrijos lygos susitikime Zagrebo krepšininkai po atkaklios kovos 71:74 turėjo pripažinti „KK Split“ pranašumą.

Žymaus stratego teigimu, žalgiriečiai itin gerai kovoja dėl kamuolių puldami ir žaidžia kietą krepšinį. Jis priminė, kad Kauno komandą treniruoja Joanas Plaza – buvęs Maljkovičiaus asistentas Madrido „Real“ klube.

Suputas prisipažino dar niekada nelaimėjęs Kaune: „Turime stiprią ekipą, todėl niekas nežino, kuri komanda tą dieną bus geresnės sportinės formos. Tikiu, kad galime sėkmingai pradėti Eurolygos sezoną ir parsivežti tašką iš Lietuvos.“

Maljkovičius pridūrė, jog Kaune susirinks 15 tūkst. sirgalių: „Cedevita“ nėra garsus vardas Europos krepšinyje, tačiau „Žalgirio“ aistruoliai vis tiek susirinks į areną palaikyti savo komandą.“

Kroatijos čempionų gretose pirmaisiais smuikais griežia Lukša Andričius, Bracey Wrightas, Marquesas Greenas, Mickaelis Gelabale ir Vlado Ilievskis.

Komentarai:
laurass10Be keturių krepšininkų į Sankt Peterburgą atvykusi Vilniaus „Lietuvos ryto“ (0-2) ekipa pirmosios pergalės VTB Vieningosios lygos čempionate neiškovojo. Beviltiškai žaidę Aleksandro Džikičiaus auklėtiniai 48:75 (15:22, 12:23, 15:11, 6:19) pralaimėjo Sankt Peterburgo „Spartak“ (1-0) komandai.Itin prastai rungtynes pradėję Lietuvos vicečempionai neapsigynė nuo varžovų atakų ir antrajame kėlinyje praleidę tris tritaškius paeiliui leido „Spartak“ ekipai susikrauti 19 taškų persvarą (39:20).Iš viso aikštės šeimininkai per pirmąją rungtynių pusę pataikė net 6 tolimus metimus. „Lietuvos ryto“ krepšininkams trumpam blykstelti pavyko tik trečiajame kėlinyje, kurį spurtu 9:0 pradėję lietuviai priartėjo iki 9 taškų (36:45). Vis dėlto rusai greitai atkuto ir susigrąžino triuškinamą pranašumą.„Lietuvos ryto“ ekipa Sankt Peterburge vertėsi be rotavirusą besigydančio Predrago Samardžiskio ir kelio raiščius pasitempusio Simo Buterlevičiaus.Tuo tarpu Stepono Babrausko bei Janio Blūmo palikimą Vilniuje klubo vadovai aiškino noru suteikti galimybę jauniesiems krepšininkams.Vis dėlto nei Nemanja Nedovičius, nei Dovydas Redikas ja nepasinaudojo. Pirmasis per 30 minučių prarado 5 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir pelnė vos 3 taškus. Tuo tarpu 10 minučių aikštėje praleidęs Redikas taip pat atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir surinko 4 taškus.„Spartak“ gynybą individualiais veiksmais bandę įveikti „Lietuvos ryto“ krepšininkai iš viso atliko vos 5 rezultatyvius perdavimus ir nepataikė nė vieno tritaškio iš 8 bandymų. Lietuvos vicečempionai nežibėjo ir prie baudų metimimo linijos, krepšį atakavę vos 62,5 proc. taiklumu (22/35 baudų).„Spartak“: Loukas Mavrokefalidis 19 (7 atk. kam.), Joshua Carteris 19, Patrickas Beverley 15 (5 atk. kam., 6 rez. perd.).„Lietuvos rytas“: Renaldas Seibutis 15, Leonas Radoševičius 8, Mindaugas Katelynas 7, Dovydas Redikas 4, Eimantas Bendžius 4, Artūras Jomantas 3, Vilmantas Dilys 3, Nemanja Nedovičius 3, Dejanas Ivanovas 1 (Deividas Dulkys).Skaitykite daugiau: http://www.basketnews.lt/news-54246-liet...


Wladek_iz_KownoSLIMASSTegul svajoja tas senis , bet Zalgiris laimes.Sitas senas 10 kartu geresnis uz musu zalgiriuko treneri


Uz jusu projektelio pingvina turbut ne 10 o 30 kartu geresnis, va Zalgirio tai siemet laaaaabai geras, kaip bebutu jums apmaudu....
2012-10-10
-3
Atsakyti
jamexxxbutu geras jei ilievski paskutine sekunde imestu tritaski ir cedevita laimetu ant 25 tasku


tavo svajone issipyldis , tik Maskvoj ir paskutini tritaski imes Weemsas :)
2012-10-10
+19
Atsakyti
Zalgiris +16 manau.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-10-10
-5
Atsakyti
butu geras jei ilievski paskutine sekunde imestu tritaski ir cedevita laimetu ant 25 tasku
2012-10-10
-2
Atsakyti
tikiuosi zalgiris laimes ~15t.
2012-10-10
-5
Atsakyti
Be keturių krepšininkų į Sankt Peterburgą atvykusi Vilniaus „Lietuvos ryto“ (0-2) ekipa pirmosios pergalės VTB Vieningosios lygos čempionate neiškovojo. Beviltiškai žaidę Aleksandro Džikičiaus auklėtiniai 48:75 (15:22, 12:23, 15:11, 6:19) pralaimėjo Sankt Peterburgo „Spartak“ (1-0) komandai.

Itin prastai rungtynes pradėję Lietuvos vicečempionai neapsigynė nuo varžovų atakų ir antrajame kėlinyje praleidę tris tritaškius paeiliui leido „Spartak“ ekipai susikrauti 19 taškų persvarą (39:20).

Iš viso aikštės šeimininkai per pirmąją rungtynių pusę pataikė net 6 tolimus metimus. „Lietuvos ryto“ krepšininkams trumpam blykstelti pavyko tik trečiajame kėlinyje, kurį spurtu 9:0 pradėję lietuviai priartėjo iki 9 taškų (36:45). Vis dėlto rusai greitai atkuto ir susigrąžino triuškinamą pranašumą.

„Lietuvos ryto“ ekipa Sankt Peterburge vertėsi be rotavirusą besigydančio Predrago Samardžiskio ir kelio raiščius pasitempusio Simo Buterlevičiaus.

Tuo tarpu Stepono Babrausko bei Janio Blūmo palikimą Vilniuje klubo vadovai aiškino noru suteikti galimybę jauniesiems krepšininkams.

Vis dėlto nei Nemanja Nedovičius, nei Dovydas Redikas ja nepasinaudojo. Pirmasis per 30 minučių prarado 5 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir pelnė vos 3 taškus. Tuo tarpu 10 minučių aikštėje praleidęs Redikas taip pat atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir surinko 4 taškus.

„Spartak“ gynybą individualiais veiksmais bandę įveikti „Lietuvos ryto“ krepšininkai iš viso atliko vos 5 rezultatyvius perdavimus ir nepataikė nė vieno tritaškio iš 8 bandymų. Lietuvos vicečempionai nežibėjo ir prie baudų metimimo linijos, krepšį atakavę vos 62,5 proc. taiklumu (22/35 baudų).

„Spartak“: Loukas Mavrokefalidis 19 (7 atk. kam.), Joshua Carteris 19, Patrickas Beverley 15 (5 atk. kam., 6 rez. perd.).

„Lietuvos rytas“: Renaldas Seibutis 15, Leonas Radoševičius 8, Mindaugas Katelynas 7, Dovydas Redikas 4, Eimantas Bendžius 4, Artūras Jomantas 3, Vilmantas Dilys 3, Nemanja Nedovičius 3, Dejanas Ivanovas 1 (Deividas Dulkys).

Skaitykite daugiau: http://www.basketnews.lt/news-54246-liet...
2012-10-10
+3
Atsakyti
Bet 10 kartu blogesnis uz Dzikiciu.
2012-10-10
+4
Atsakyti
SLIMASSTegul svajoja tas senis , bet Zalgiris laimes.


Sitas senas 10 kartu geresnis uz musu zalgiriuko treneri
2012-10-10
-6
Atsakyti
Labai jau nedrasiai sneka Maljkovicius, gal stengiasi neatpalaiduot komandos. Sudetis ju nera bloga tikrai... Wrightas, Gelebale.. Zaidejai geri.
2012-10-10
+2
Atsakyti
Tegul svajoja tas senis , bet Zalgiris laimes.
2012-10-10
Atsakyti
Cedevita pagal sudeti yra gerokai geresni uz ryta, dar treneri turi labai gera.Laukia idomios rungtynes
2012-10-10
+15
Atsakyti
Lukša Andričius, Mickaelis Gelabale ir Vlado Ilievskis. Sitie jau gerai zinomi. Ir tikrai pajegus.
2012-10-10
-2
Atsakyti
Man tai patinka tokie sportininkų komentarai: "...privalome aikštėje atiduoti 120 ar net 150 proc. jėgų.“ :) O tai kodėl ne 151%? Juk 151% tai daugiau už 150%... Bet 152% yra dar daugiau!.. Tada gal 19000%?.. :)

Arba: "...turime žaisti aštuonis kartus geriau, nei paskutiniame mače Splite" :). O tai jei 8,5 karto geriau žaisit, tai čia prieš šeimininkus jau bus nepatogu, ar kaip :)?

"Nežinau, bet pasistengsime." :) Nesuprantu, dirbo rimtuose klubuose, bet iš kalbos tai tuščiagalvis. Pradžioj dar kažką laimėjęs (neaišku dėl kokių priežasčių), o paskutinius 16 metų - nulis (apart skambių klubų). Jei "stenkimės žaisti 8 kartus geriau nei vakar" jo pagrindinė strategija, tai nebeturėtų jis toli eiti.

Pažiūrėsim, kas čia tokie atvažiavo į Kauną.
2012-10-10
+3
Atsakyti
Reik gerbti kiekviena priesininka, net lr. Nepamirskim, kad tabore mes tik Popo fuksisko metimo deka istempem lygiasias... Taip kad ramiai laukiam. O kas bus stipresni pamatysim.
2012-10-10
Atsakyti
noreciau priminti kad butent sis treneris pernai metais(budamas Lokomotyv vyr treneriu) abu kartus patvarke Zalgiri.ir ne tai kad patvarke,o suvarte i vienus vartus.taigi manau neverta tiketis itin lengvu rungtyniu nes kroatu sudetis tikrai nera bloga,turi jie zaideju kurie gali pridaryt rimtu bedu Zalgiriui kuris dar tikrai nedemonstruoja kazkokiu stebuklu
2012-10-10
-15
Atsakyti
Cedevita dar turi palyginus gera sudėti.
2012-10-10
+2
Atsakyti
Zalgiris +12, manau. O Malkovic kadaise buvo geras treneris, dabar atrodytu lyg zaidejai jo nebeklausytu. Gal tiesiog laikosi labai senu sistemu....
2012-10-10
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.