Darius Maskoliūnas džiaugėsi treniruotėse sulaukiantis krepšininkų supratimo
Darius Maskoliūnas džiaugėsi treniruotėse sulaukiantis krepšininkų supratimo
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Apie naujoves Vilniaus „Lietuvos ryto“ treniruotėse Darius Maskoliūnas kalbėti nenorėjo. Tačiau Renaldas Seibutis atskleidė, kad po vyriausiojo trenerio pasikeitimo pagerėjo komandos pratybų kokybė.

„Nuoširdžiai norime greičiau pasiekti gerų rezultatų, todėl sunkiai dirbame. Privalome įrodyti, kad „Lietuvos rytas“ aukščiausio lygio komanda. Treneris tai ne kartą akcentavo per treniruotes. Esu labai patenkintas darbo etika ir manau, kad po trenerio pasikeitimo ji pagerėjo“, – trečiadienį po treniruotės sakė Seibutis. 

Penktadienį vairą perėmęs Maskoliūnas tvirtino nesiekiantis kažką įrodyti: „Esu toks, koks esu. Būnu savimi. Sakau tai, ką galvoju ir kol kas jie mane supranta. Stengiuosi suprasti krepšininkus ir pats.“

Paklaustas apie buvusio vyr. trenerio Aleksandro Džikičiaus darbą, Seibutis nuo išsamesnių komentarų susilaikė: „Vienam žaidėjui buvo sunkiau, kitam lengviau. Negaliu už kitus vaikinus atsakyti. Man didelių sunkumų nebuvo, bet krepšinis – komandinis žaidimas, todėl visos grandys turi veikti gerai. To pasigesdavome.“

Prieš antrąsias Eurolygos rungtynes su „Barcelona“, kuriose nežais čiurną pasisukęs Dovydas Redikas, Maskoliūnas akcentuoja du tikslus – žaidimą iš visų jėgų ir pergalę: „Naudosime ginklus, kuriuos turime. Komandai trūksta laiko pasiruošti susitikimui. Dalyvavome trijose treniruotėse, ruošėmės, analizavome varžovų žaidimą. Bandysime paspęsti jiems spąstus. Laukia sunki kova, nes žaisime prieš vieną stipriausių komandų, kurios tikslai buvo ir bus patys aukščiausi.“

2010 m. gruodį „Lietuvos rytas“ namie 88:87 parklupdė „Barcelona“, o tuo metu vilniečių garbę gynęs Šarūnas Jasikevičius pakartojo savo rezultatyvių perdavimų Eurolygoje rekordą (10). Anot Maskoliūno, šiuo metu Jasikevičius yra vienas iš svarbių „Barcelona“ ekipos sraigtelių.

„Šarūnas dar turi parako nustebinti. Jis aukščiausio lygio žaidėjas ir kartais ne metai viską lemia, – treneriui pritarė ir Seibutis. –  Eurolygoje didelę reikšmę turi net ir menkiausios detalės, o daug mačiusio ir žaidusio Jasikevičiaus patirtis aikštėje atneša didelę naudą.“

„Kad ir kaip bebūtų gaila, bet Šarūnas pasitinka karjeros saulėlydį. Norėtųsi, kad tokio tipo krepšininkas ir charizmatiška asmenybė dar ilgai džiugintų savo rezultatais. Jis nėra pagrindinis krepšininkas, bet turėti tokį žaidėją ant suolo, rūbinėje ir treniruotėse yra kiekvieno trenerio svajonė. Būčiau labai laimingas, turėdamas Jasikevičių šalia“, – įsitikinęs Maskoliūnas.

Pirmajame Eurolygos mače „Barcelona“ 72:60 nugalėjo Bambergo „Brose Baskets“, tačiau Ispanijos pirmenybėse per tris mačus patyrė du pralaimėjimus ir geru žaidimu savo gerbėjų nedžiugina.

„Ši ekipa visose pozicijose turi stiprius žaidėjus. Paskutinės rungtynės ispanams nepavyko taip, kaip jie norėtų. Tai sezono pradžia ir įrodymas, kad visoms komandos reikia laiko pajausti žaidimą. Viliuosi, kad galėsime už to užsikabinti ir siekti savo tikslo“, – pridūrė Seibutis.

Komentarai:
AZH
na ka žalgiriečiai šiandien nuoširdžiai palaikom rytąą! Sergam už lietuva ne už principus! Reikia parodyti koks jausmas priešininkams žaisti vilniuje ir kaune, apskritai mūsų mylymojoje tevynėje! Nezinau kaip jus bet aš nuoširdžiai tikiu kad bus geros rungtynes. Barca kolkas pasimetusi, nesusižaidusi reik tuo pasinaudot! Rytas kartais tikrai žavi kai dega tuo noru ir užsispyrimu! Tokios ir turi būti lietuvos komandos! Na ka vyrai atiduokit visas jėgas! Ir vilniečiai fanai užkurkit pirti šian arenoje!!!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-10-18
+1
Atsakyti
ozeenors esu zalgirio fanas, bet kokiu atveju linku LR sekmes, labai noretusi graziu rungtyniu! Lietuvai reikia irodineti kad jie verti dvieju vietu Eurolygoje


Dekui, jum tai pat geru rungtyniu penktadieni, tikiuos paimsim 2-0.
2012-10-17
-4
Atsakyti
nors esu zalgirio fanas, bet kokiu atveju linku LR sekmes, labai noretusi graziu rungtyniu! Lietuvai reikia irodineti kad jie verti dvieju vietu Eurolygoje
2012-10-17
Atsakyti
Aye
Atvažiuoja garsios pavardės, tačiau tikėsimės pergalės. :)
2012-10-17
-6
Atsakyti
Barca +15-20.
2012-10-17
-3
Atsakyti
Chicago Bullsnuleiskit ant zemes siandien barsa :)
Tai tik, kad patys jie šiandien tenusileido ant žemės Lietuvoje. RYTOJ Rytas lošia.
2012-10-17
+1
Atsakyti
Idomu kiek ilgai bus patenkinti Maskoliunu.Iki 1 pralaimejimo
2012-10-17
+6
Atsakyti
nuleiskit ant zemes siandien barsa :)
2012-10-17
+2
Atsakyti
vilnieciai pirmyn nugalekit barca !!!
2012-10-17
-2
Atsakyti
vajetau ar redikas ciurna patempes ar nepatempes ar kojos netekes vistiek niekas jo nebutu leide pries barsa lost
2012-10-17
+2
Atsakyti
Reiškia, kabos, kad žaidėjai nesutaria su lepečkoju, sklido ne be pagrindo
2012-10-17
+1
Atsakyti
Na sekmes rytui, namie zaidziant tikiu jog gali pasipriesint, nes barcelona dar tikrai neigavo geriausios sportines formos :)
2012-10-17
+3
Atsakyti
nu ka nesitikiu kazko lb gero is sio trenerio ir Ryto sy sezona ,bet tikiuosi busiu malonei nustebintas:)
2012-10-17
+14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.