Keturiolikos pergalių „Prienų“ komandos serija Gintaro Kadžiulio nestebina
Keturiolikos pergalių „Prienų“ komandos serija Gintaro Kadžiulio nestebina
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Prienų“ ekipos gynėjas Gintaras Kadžiulis sirgaliams siūlo nesureikšminti pergalės pirmajame Europos taurės mače ir ilgos laimėjimų serijos vietiniame fronte. 

Nors Prienų komanda šį sezoną dar nesuklupo, 32 metų 192 cm ūgio gynėjo teigimu, prieniškiai laimėjo tuos mačus, kuriuose ir turėjo nugalėti. 

Kadžiulis „BasketNews.lt radijo“ laidoje tvirtino, kad Europos taurės turnyro A grupės lydere vadinama Jeruzalės „Hapoel“ ekipa nėra tokia pavojinga, kaip daugeliui atrodė: „Puldami krepšį jų amerikiečiai žaidžia per daug savanaudiškai. Mačiau, kad jie ir silpnai ginasi, netgi ne prieš geriausiai puolančias komandas. Nenustebau, kad mes juos nugalėjome.“

Patyręs veteranas prašė „Prienų“ ekipos nekelti į aukštumas ir sulaukti pirmųjų rungtynių išvykoje. Jas Lietuvos bronziniai prizininkai šį vakarą 19 val. žais su Kijevo „Budivelnyk“ klubu.

– Gintarai, šį sezoną pradėjote 14 pergalių paeiliui. Tai suteikia teigiamo impulso ar šis skaičius šiek tiek slegia? – „BasketNews.lt radijas“ paklausė Kadžiulio.
– Mano nuomone, tai suteikia teigiamo impulso. Dabar turime nugalėtojų mentalitetą ir pasitikime savimi.

– Ar tikėjotės, kad sezoną galima pradėti taip galingai, nepaisant to, kad komandoje nėra ypatingai skambių pavardžių, o išankstiniai klubo tikslai irgi nebuvo utopiniai?
– Žinote, laimėjome tas rungtynes, kuriose ir turėjome nugalėti. Su tiesioginiais konkurentais, Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ ir Klaipėdos „Neptūnu“ žaidėme namie, todėl privalėjome laimėti. Namie esame už juos stipresni. Išvykoje su „Lietkabeliu“ jau buvo sunkiau. Tiesa, tai, kad nugalėjome Jeruzalės „Hapoel“, jau yra gerai. Nenoriu nieko nuvertinti, tačiau dar nesutikome daug stiprių varžovų. Pavyzdžiui Baltijos krepšinio lygoje (BBL) latvių ir estų komandos buvo gerokai silpnesnės. Todėl toks rezultatas nestebina. Žinoma, prieš sezoną į tvarkarštį nežiūrėjau ir nemaniau, kad galime taip startuoti. Bet stebuklo čia nematau.

– Kiek daug prieš pirmąsias Europos taurės rungtynes žinojote apie Jeruzalės „Hapoel“?
– Informacijos gavome atlikdami varžovų žaidimo analizę. Asmeniškai žiūrėjau varžovų rungtynių vaizdo įrašus ir derinius. Tikrai nemačiau jokio stebuklo. Mintyse žinojau, kad tai gana nesunkiai įveikiami varžovai. Žinoma, niekam to nesakiau, kad vaikinai per daug neatsipalaiduotų. Matėsi, kad Jeruzalės klubas kažkur buksavo. Galbūt puldami krepšį jų amerikiečiai žaidžia per daug savanaudiškai. Mačiau, kad jie ir silpnai ginasi, netgi ne prieš geriausiai puolančias komandas. Nenustebau, kad mes juos nugalėjome. Sunku pasakyti, ar jie iš tiesų yra grupės favoritai. Futbole Madrido „Real“ klubas jau daug metų nuolat surenka žvaigždes, bet nieko negali laimėti. „Hapoel“ irgi atsivežė juodaodžių. Vienas jų daug metų žaidė NBA. Galbūt pagal pavardes jie yra stipresni, bet komandinis žaidimas niekuo nenustebina. Klausimas, kaip jie rungtyniaus po savaitės, bet šiuo metu tikrai neatrodo įspūdingai.

– Ką žinote apie artimiausią varžovą Europos taurės turnyre Kijevo „Budivelnyk“?
– Savaitgalį teko matyti jų Ukrainos lygos rungtynes. Man ši komanda paliko visai neblogą įspūdį. Visi krepšininkai tvirtai sudėti ir labai veržliai puola. Galbūt tik ne taip noriai ginasi. 

– Kalbama apie tai, kad „Prienų“ komanda jaučia nuostolį Europos taurės turnyro namų rungtynes žaisdama ne Prienuose, o Kauno sporto halėje. Ar praėjusią savaitę trūko palaikymo?
– Ne, sirgaliai tikrai šauniai mus palaikė. Nesitikėjome, kad jų susirinks tiek daug. Žmonės buvo labai gerai nusiteikę, girdėjome ir skanduotes. Kadangi Prienuose salė yra mažesnė, ji, žinoma, būtų sausakimša. Taigi triukšmo lygis būtų visiškai kitas, o ir mes mažesnėje salėje, kurią puikiai pažįstame, jaustumėmės geriau. Be abejo, Prienuose žaisti būtų didesnis privalumas, bet nesiskundžiame ir rungtyniaudami halėje. Jeigu visą laiką sirgaliai mus taip aktyviai palaikys, bus šaunu. Tikėkimės, kad po pergalių žiūrovų ateis dar daugiau.

– Rungtynėse su „Hapoel“ emocionalusis „Prienų“ treneris Virginijus Šeškus užsidirbo techninę pražangą. Ar tai komandos krepšininkams prideda sportinio pykčio?
– Nepajutau nieko. Būna, kad tokios techninės pražangos suteikia pykčio, bet būna ir taip, kad nuslopina emocijas. Ypač tuomet, kai viskas gerai sekasi, o staiga - kvaila techninė pražanga. Tuomet man nebuvo nei šilta, nei šalta. Visko pasitaiko, juk viskas atsitinka dėl emocijų. Žinau tik tai, kad treneris teisėjui nieko nepasakė, o arbitras paprasčiausiai laukė momento. Galbūt Šeškus per daug gestikuliavo, bet manau, kad jis tikrai nebuvo vertas techninės pražangos. Už tuos gestus įprastai tik perspėja, o jis gavo techinę pražangą be jokio perspėjimo.

– Krepšinio ekspertai jau ne pirmą sezoną spėlioja, kur slypi „Prienų“ komandos stiprybė.
– Net jei žinočiau, nesakyčiau - varžovai pradės tai naudoti (Juokiasi, – Red.). Juokauju. Nedarykite iš mūsų žvaigždžių ar dar ko nors. Pasikartosiu, laimėjome tas rungtynes, kurias ir turėjome laimėti. Palaukite išvykų, sunkesnių runtynių - tada pažiūrėsime. Gerai, kai viskas gerai. Gal mums sekasi todėl, kad treneris surenka žmones-asmenybes. Komandoje neturime išsišokėlių, mušeikų ar pikčiurnų. Surinkti tikrai geri vyrukai. Galbūt tai ir yra paslaptis. Ne viskas priklauso nuo to, kaip žaidi krepšinį. Svarbu ir tai, koks esi žmogus.

– Ko vis dar trūksta jūsų komandos žaidimui?
– Stabilumo ginantis. Pasitaiko momentų, kai sekasi tikrai idealiai, bet stabilumo aiškiai trūksta. Koją mums pakiša bendradarbiavimas gynyboje, kai mažieji krepšininkai turi keistis su dideliais. Taip yra ne dėl to, kad nemokame. Tiesiog kartais kažkas pritingi arba nedirba iki pabaigos. Tuomet kenčia visa komanda. 

– Gintarai, teko girdėti, kad ateityje ir pats norėtumėte tapti treneriu. Ar rimtai apie tai galvojate?
– Noro yra, bet į tai žiūriu labai atsargiai. Nėra lengva būti geru treneriu. Teko girdėti iš pažįstamų, kurie neseniai baigė karjeras ir tapo treneriais, kad būti strategu yra 10 kartų sunkiau, nei krepšininku. Ši mintis mane gąsdina.

– Tuomet ir noro lieka mažiau, tiesa?
– Taip. Nesu tikras, ar galėsiu susitvarkyti su darbu. Galbūt per savo karjerą ir turiu sukaupęs nemažai žinių, bet pasikalbu su buvusiais krepšininkais, o dabar treneriais, ir noras truputėlį sumažėja. Pradedu bijoti, kad nesusitvarkysiu, kai reikės galvoti už visus dvylika, o ne už save vieną.

Visas interviu su Kadžiuliu:

[audio=330]

Komentarai:
Saunu kad Prienai rodo puikius rezultatus :)
2012-11-14
+12
Atsakyti
PER KUR?
TAI TIPO PER NIEKUR NERODYS ??
2012-11-14
-8
Atsakyti
Saunuolis :)
2012-11-14
-2
Atsakyti
mix
Is kur basketnews istrauke, kad siandien rodys budivelnik-Prienai rungtynes per LTV2, nors net jokioje programoje, net ir LRT.lt puslapyje, nieko nera parasyta, kad rodys.
2012-11-14
+1
Atsakyti
Protingai sneka
2012-11-14
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.