Vakar vėlai vakare Italijoje, Kaorlėje (Caorle), Lietuvos 3x3 krepšinio „Orange virus“ turnyro nugalėtojai (Mindaugas Budzinauskas, Darius Čiūta, Mykolas Jasaitis ir Žygimanas Jonušas) išsiveržė į pasaulio čempionato pusfinalį. Tai lietuviams pavyko pasiekti tik po 3 rungtynių su rusais, nuo pat čempionato pradžios pasižymėjusiais arogantišku požiūriu į priešininkus.

Pirmąsias rungtynes pralaimėję rezultatu 15:21, lietuviai iš karto susitelkė ir su komandos kapitono Budzinausko, trečiadienį įsipjovusio kulną, pagalba, kitas rungtynes laimėjo rezultatu 25:21. Įgyti persvarą pačioje rungtynių pabaigoje padėjo įspūdingas Jasaičio tritaškis su įmesta bauda.

Bilietą į pusfinalį Lietuvos komandai lėmė užtikrintas žaidimas trečiose lemiamose rungtynėse, kuriose nuo rusų buvo atsiplėšta net 7 taškais (22:15). Lietuviai pasiekė ir lauko salygoms aukštą pataikymo procentą – 61,54%. Tam taip pat pasitarnavo 3 iš 5 Jasaičio įmesti tritaškiai.

Pasibaigus pogrupio varžyboms, rezultatyviausiu turnyro žaidėju tapo Jonušas, per 3 rungtynese pelnęs net 29 taškus.

„Nors lietuvių komandoje žaidžia profesionalai, kai kurios komandos savo pranašumą bando įrodyti itin grubiu gatvės krepšinio stiliumi“, – sakė Lietuvos rinktinės vadovė Audra Ginelevičienė. Be to, pasak jos, ypač krenta į akis nevienodas varžybų teisėjų profesionalumo lygis.

Varžybų žiūrovus nustebino ir agresyvus Rusijos komandos rinktinės palaikymas – šialia aikštelės rusų kalba buvo šaukiami raginimai, nestokojantys necenzūrinių žodžių bei keiksmažodžių. Čempionato organizatoriai buvo priversti paprašyti šiuos palaikytojus pasitraukti nuo aikštelės.

Pirmą kartą pasaulio 3x3 čempionate dalyvaujanti Rusija turi ambicijų šį čempionatą kitais metais. Šios šalies krepšininkus į šį turnyrą atlydėjo ir gausi televizijos žurnalistų komanda.

Šiandien, sekmadienį vyksiančiame pusfinalyje ir finale lietuviai pirmiausia susitiks su Italijos komanda. Ji į pusfinalį pateko 2 kartus iš eilės nurungusi Prancūzijos komandą, kuri itin sėkmingai pasirodė tik individualiose „freestyle“ ir „slamdunker“ rungtyse. Italijos krepšininkai praėjusiame, 2004 m. vykusiame pasaulio čempionato finale pranoko Lietuvos komandą.

Čempionato pusfinalyje taip pat susitiks Argentinos komanda, pasižyminti itin provokuojančiu žaidimu ir ketvirtfinalyje apžaidusi amerikiečius, bei aukšaūgių kroatų komanda, po 3 rungtynių įveikusi slovėnus.

Komentarai:
:) malonu skaityt :)
2006-07-23
-6
Atsakyti
gerai lietuviai duoda..
2006-07-23
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.