Sireika: „Šis pralaimėjimas išeis į naudą“

2006-07-23 20:56
Maxime'as Weberis, „BasketNews.lt“ spec. koresp. Strasbūre (Prancūzija)

Pasirengimą rugpjūčio 19 – rugsėjo 3 dienomis Japonijoje vyksiančiame Pasaulio vyrų krepšinio čempionate tęsianti Lietuvos rinktinė pirmajame draugiškame turnyre stokojo fizinių jėgų.

Turnyre Strasbūre (Prancūzija) Lietuvos rinktinė per pirmąsias rungtynes 95:76 įveikė Jono Kazlausko treniruojamą Kinijos rinktinę, tačiau pralaimėjo likusias dvejas rungtynes - 64:71 prancūzams ir 74:75 Senegalo krepšininkams.

Vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Antanas Sireika po rungtynių su Senegalu vylėsi, kad pralaimėjimas jo auklėtiniams išeis į naudą.

„Per visą turnyrą mes žaidėme neblogai, tačiau krepšininkai manė, kad pergalę prieš Senegalą pavyks pasiekti nesunkiai. Manau, kad pasirengimo etapo metu yra gerai pralaimėti tokiu būdų, kokiu nusileidome šiandien", – tinklalapiui „BasketNews.lt" sakė Sireika.

Lietuviai Senegalo krepšininkams pralaimėjo per paskutines mačo sekundes – senegalietis Babacaras Cisse aidint finalinei mačo sirenai pataikė tritaškį, išplėšusį pergalę.

„Mano nuomone, tai nebuvo prastos rungtynės. Mes pralaimėjome rungtynes, tačiau vakarykštis mačas (su prancūzais, – Red.) ir treniruočių stovykla prieš turnyrą psichologiškai buvo labai sunki. Taip pralaimėti prieš pasaulio pirmenybes yra gerai", – Sireikai pritarė nacionalinės komandos kapitonas Mindaugas Žukauskas.

Komentarai:
Rochus>> Nu ir kas kad jie nygeriai? Odos spalva nieko nereiskia... Tai tas pats kaip pasakyti,kad jie zaide su raudonais batais ar su baltom kojinem.... cia ne pasiteisinimas,kad praloseme nes jie nygeriai...
2006-07-24
+2
Atsakyti
o mes ne kaimelis?jie nygeriai,be to nauja rinktine.ne visa sudetis ir dar experimentu daug...pwz maceina ir jomantas...pazejus rungtynes su prancuzais atrode nesubrende tam.juk ne su livi alus ce lost...geriau pralost dabar negu per cempionata...babacaras-kas ce per vardas :D
2006-07-24
+3
Atsakyti
nu bet kad pralosti senegalui tj cee is wiso wisiska nesamone........... juk mes buwe europos cempionai pralosem tokiam kaimeliui .......... truksta zodziuuu :-(
2006-07-24
+4
Atsakyti
Pas Minda liko tik patirtis.... Puolime ir ankschiau nebezhibejo, bet dabar ir ginyboje nebepajuda... Gal dar neatsigaves nuo fizinio pasirengimo?
2006-07-24
-19
Atsakyti
Zhuko vieta realiai gali uzhimt Machiulis. Ateity jis tikrai turetu but rinktinej, todel (jei Zhukas ir toliau taip baisiai atrodys) ji galima imt ir dabar. O shiaip minusinio naudingumo nesusirinkt ir visu metimu nepramest net ir Andrius Shlezhas turbut sugebetu :D
2006-07-24
-2
Atsakyti
Jankunas, Kleiza
2006-07-24
-1
Atsakyti
ka cia pezat kokius dar vyrus labaj jau daug cia pas mus kas verziasi i ta rinktine. nematau nej vieno kas galetu uzimt zuko vieta komandoj!
2006-07-23
-4
Atsakyti
is 7 metimu nulis Zukausko indelis, tai gal reik i vyru rinktine imti vyrus, o ne senius nukriosusius ir nieko nesugebancius ???
2006-07-23
-1
Atsakyti
Tai tam zhuko gabalui rungtynes sunkios, tai dar kazhkas. Sunku - tai neloshk (ir taip tragishkai atrodo), bus zhaideju, kur su malonumu jo vieta uzhims. O tipo jau chempionate tai nereikes losht kiekviena diena ir su stipresnem komandom kaip Senegalas?..
Shito pralaimejimo anei kaip pateisint negalima ir jis tikrai nieko gero nepranashauja. Gales dzhiaugtis sireika, jei i 8-uka pateks.
2006-07-23
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.