Mindaugas Lukauskis stebi mačą „Siemens“ arenoje Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
„Lietuvos ryto“ šokėjos linksmina žiūrovus Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
20 taškų pelnęs Marko Popovičius sulaukė gerbėjų dėmesio Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Tarp žiūrovų „Siemens“ arenoje – ir Andrius Šležas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Rimantas Kaukėnas ir „Lietuvos ryto“ trenerio asistentas Dainius Adomaitis bendrauja prieš rungtynes Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Mindaugas Lukauskis stebi mačą „Siemens“ arenoje Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
„Lietuvos ryto“ šokėjos linksmina žiūrovus Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
20 taškų pelnęs Marko Popovičius sulaukė gerbėjų dėmesio Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Tarp žiūrovų „Siemens“ arenoje – ir Andrius Šležas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Rimantas Kaukėnas ir „Lietuvos ryto“ trenerio asistentas Dainius Adomaitis bendrauja prieš rungtynes Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus

Prireikė laiko įsibėgėti, tačiau kai tai padarė, Kauno „Žalgiris“ (4-0) tapo nesulaikomas. Silpnai rungtynes pradėję kauniečiai po ilgosios pertraukos 90:79 (20:26, 23:20, 25:17, 22:16) pranoko Vilniaus „Lietuvos rytą“ (3-1) ir Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) išliko nesuklupę.

„Žalgiris“ rungtynes pradėjo neįprastu starto penketu ir greitai atsidūrė besivejančiųjų vaidmenyje. Jauniausi „Žalgirio“ krepšininkai (Adas Juškevičius, Vytenis Lipkevičius, Mindaugas Kuzminskas, Mario Delašas) ir vidurio puolėjas Jeffas Foote'as tik stebėjo, kaip vilniečiai šauna į priekį 14:9.

Po penkto iš eilės taiklaus vilniečių tritaškio jie pirmavo 26:18, o įpusejant antram kėliniui šeimininkų persvara buvo net 35:22. Tačiau nuo tada žaidimo kreivė ėmė krypti „Žalgirio“ naudai.

Ibrahimo Jaabero vedamas „Žalgiris“ dar iki ilgosios pertraukos sumažino atsilikimą (43:46), o po Kšištofo Lavrinovičiaus metimo trečiajame kėlinyje šalies čempionai jau buvo priekyje – 58:57.

Pranokdami vilniečius greitame puolime, kauniečiai vieną po kito rinko lengvus taškus metimais iš po krepšio ir ketvirtajame kėlinyje jau patys pirmavo dviženkle persvara (85:73).

Per pirmą kėlinį įmetęs net 26 taškus, „Lietuvos rytas“ antroje dvikovos dalyje surinko vos 33.

„Lietuvos ryto“ gretose išsiskyrė 25 taškus pelnęs Renaldas Seibutis, tačiau jis aikštėje praleido net 36 minutes. Vilniečių treneris Darius Maskoliūnas po dvikovos pripažino, kad perlaikė gynėją aikštėje.

„Buvo toks rungtynių momentas, kuomet reikėjo atakuoti. „Žalgiris“ trečiajame kėlinyje turėjo 5 komandines pražangas ir reikėjo agresyvaus Seibučio žaidimo, – priežastį, kodėl Seibutis taip ilgai žaidė, nurodė Maskoliūnas. – Visgi nemanau, kad tokio lygio krepšininkui kaip Renaldui tai neturės įtakos mačui Belgrade. Nedovičius taip pat žaidė daug, nes nuo suolo pakilę žaidėjai jo nesugebėjo deramai pakeisti.“

„Žalgiris“ rungtyniavo be apsirgusio Tremmello Dardeno ir Darjušo Lavrinovičiaus, kurį buvo nutarta patausoti. Nė vienas krepšininkas kauniečių gretose aikštėje nepraleido daugiau nei 25 minučių.

„Žalgiris“: Marko Popovičius 20, Ibrahimas Jaaberas 16, Rimantas Kaukėnas 12, Vytenis Lipkevičius ir Mindaugas Kuzminskas po 10.

„Lietuvos rytas“: Renaldas Seibutis 25 (6 rez. perd.), Nemanja Nedovičius 11, Mindaugas Katelynas 10.

Joanas Plaza („Žalgirio“ vyr. treneris): „Mes tikėjomės labai sunkių rungtynių. Matėme, kad „Lietuvos rytas“ gali žaisti, nes Barselonoje jie puikiai pasirodė pirmuosius du kėlinius. Šiandien buvo panašiai. Mes nežaidėme pakankamai energingai, nesusikaupėme gynyboje. Antrojoje mačo dalyje pakeitėme gynybą ir laimėjome. Stengiamės išsaugoti savo žaidimo kokybę ir ją gerinti.

Viena pagrindinių idėjų, kodėl esu čia – noriu pakeisti mąstymą. Į startinį penketą išleidau visus jaunus žaidėjus. Jie privalo žaisti. Žinoma, aš juos baru, jeigu jie žaidžia prastai, tačiau jie sunkiai vargsta per treniruotes. Tikiuosi, kad einu gera linkme, nes noriu auginti jaunąją kartą. Ispanijoje tai labai svarbu.“

Išsamesnis Plazos komentaras:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KP6ev1RJS6Y

Darius Maskoliūnas („Lietuvos ryto“ vyr. treneris): „Eilinį kartą turiu konstatuoti faktą, kad nesame pasiruošę žaisti 40 minučių su tokio lygio komandomis. Kuomet prasideda lemiamos akimirkos, nesužaidžiame protingai puolime. Leidžiame pelnyti lengvus taškus, o paskui varžovai atitrūksta ir neišlaikome drausmės, nors dar yra pakankamai laiko. Didžioji vyrų dalis kovėsi iš visų jėgų. Žaidžiant tokiu tempu mes pavargome, pradėjome mesti neparuoštus metimus.

„Žalgirio“ startinis penketas manęs nenustebino. Mane stebintų, jeigu jie žaistų ilgą laiko dalį. Jie dabar demonstruoja bene gražiausią žaidimą Europoje ir treneris turi laisvę improvizacijai. Mes kovėmės normaliai. Taip, jų komanda gerai sukomplektuota. Mes nesame vienintelė komanda, kuri jiems pralaimėjo. Jie šluoja visus iš eilės. Bet mes nesame nepasirengę su jais kautis.

Radoševičių iš vėžių išmušė greitos trys pražangos. Visi mūsų puolėjai rungtynės po rungtynių duoda vis daugiau naudos.“

Išsamesnis Maskoliūno komentaras:

http://www.youtube.com/watch?v=NcFnakuBvro&feature=plcp

Turnyro lentelė:

Pos Komanda GM W L HW HL Diff
1 Prienų Prienai 7 7 0 4 0 177
2 Kauno Žalgiris 4 4 0 0 0 121
3 Šiaulių Šiauliai 6 4 2 2 1 7
4 Utenos Juventus 7 4 3 3 1 61
5 Kėdainių Nevėžis 8 4 4 2 2 -63
6 Vilniaus Lietuvos rytas 4 3 1 0 1 62
7 Klaipėdos Neptūnas 6 3 3 2 1 12
8 Panevėžio Lietkabelis 6 3 3 2 1 16
9 Pasvalio Pieno žvaigždės 7 3 4 3 1 -29
10 Kauno LSU-Baltai 6 2 4 2 2 -70
11 Vilniaus Sakalai 6 1 5 1 2 -57
12 Palangos Palanga 9 0 9 0 5 -237
Komentarai:
ir su tokia komandos komplektacija virsytum lryto biudzeta 2-3kartus,reikia ziureti realiai,nera pinigu,tai ir zaidzia vidutiniokai,reikia isspausti is ju maximuma ir bus normalus tie rezultatai,aisku,jie bus ne tokie,kaip dabartinio zalgirio.O siaip rytas gerai pakedeno zalgirio atsarginius,grazu buvo ziureti,ir tritaskiai krito pradzioje,bet pabaigoje is viso nebebuvo tolimu metimu,o zalgirio pagrindiniai sudeliojo taskus ant i.Jei rytas ir belgrade rungtynes prades su tokia teigiama energija,tai sansu tures parsivezti pergale.
2012-11-27
+1
Atsakyti
Jei as buciau Lrytas komandos vadovas ir formuociau komanda tai kitam sezonui is dabartines sudeties pasilikciau siuos zaidejus- Seibuti,Katelyna,Nedoviciu(kaip 2 PG ne starto5),Radoseviciu(kaip 2 centra ne starto5),Buterleviciu(2-3 SF atsarginis). I trenerius bandyciau pakviesti R.Kurtinaiti arba pratesciau sutarti su D.Maskoliunu jei irodytu kad gali 'kazka' ir su sio sezono pirkiniais 'grybais'-'komplektavimo klaidomis'. Tada atsikratyciau nevykeliais senbuviais zaidejais 'klaidos'- Jomantu,Samardzitskiu,Babrausku,Blumu,Ivanovu. Atleisciau is darbo M.Purli uz grubias padarytas 'klaidas' pries tai isvardintas. Jaunus zaidejus-Redika,Dulki,Bendziu,Dyli paskolinciau kitai komandai lai ten bent irodo kazka,tampa lyderiais,nors kogero jie beviltiski arba atsisveikinti. Po to reiktu isigyti 4 amerikiecius (starto5 pozicijos)- C,SF,PG,PF, is lietuviu pasikviesti M.Pociu, +dar pora geresniu latviu is VEF'o ar kitos komandos ir turetu Lrytas sugryzti i normalu lygi kaip geriausiais savo sezonais.
2012-11-27
+8
Atsakyti
Maskoliunas visalaik sako neesam pasiruose, o koks yra trenerio darbas, pataisykit jeigu klystu , suistyguot zaidima ane? kam tos atmaskes nesamoningos po kiekvienu varzybu
2012-11-27
+36
Atsakyti
PlatinaMan labiausiai patiko citata„Gal jie ir geresni žaidėjai... „Žalgiris“ surinko labai patyrusią komandą. Visgi ketvirtajame kėlinyje lyg ir kažko ypatinga jie nepadarė – įmetė 15 taškų iš po krepšio, atkovojo 15 kamuolių puolime, o mes gimdėme, gimdėme taškus ir nieko nepagimdėme“, – teigė puolėjas.o mes gimdėme, gimdėme taškus ir nieko nepagimdėme :DDDDDDDD


Nu atsiprasant be keiksmazodziu eilini karta irodei kad vaikas esi, arba nesubrendes "vyras?'
2012-11-27
+13
Atsakyti
zalgiris tik irode kas yra kas butu zaide 100 proc ka gali ir visi zaidejai, butu pergale 20-25 tasku minimum nenuvertinu ryto bet tokia tiesa jei tokia sudetim kur lyderiai tikrai zaide nedaug daug jaunimas lose gana lengvai laimejo. rytui truksta dar 2-3 pajegiu zaideju jie pries bet kokia ekipa puikiai pradeda varzybas ar tai cska ar barselona bet kai pagrindiniai kazkiek pavargsta issibauduoja prasideda keitimai tai laipsniskai krenta zaidimo lygis ir neislaiko tokio zaidimo koki pasiulo cska zalgiris ar barsa, pas zalgiri atvirksciai kas iseina tas suzaidzia beveik visados ir nevisados svarbus tik taskai
2012-11-27
+15
Atsakyti
Rytui reikėtų subalansuoti žaidimą keliniuose, o ne stengtis iš visų jėgų tik 2 kėlinius.
2012-11-27
-36
Atsakyti
Aš tai žiauriai nemėgstų tų asilų iš abiejų komandos fanų stovyklų, kurie pila purvus vieni ant kitų, ir kitaip žemina komandas ar žaidėjus, gal subręsit... Asmeniškai, pasiilgau tų Žalgirio ir Ryto kovų, kai lkl finalo laimėtojas spręsdavosi po 7 rungtynių, kai jų baigtį lemdavo namų salės pranašumas, tada ir tos Žalgirio pergalės saldesnės būdavo. Esmė, kad tiek Žalgiriui, tiek Rytui, reikia vienam kito, kad būtų sudaryta konkurencija vietiniam fronte, ko jau porą pastarųjų metų nėra, ir greičiausiai nebus ši sezoną. Žodžiu su pergale visus Žalgirio fanus, ir kantrybės Ryto fanai, tikiuosi ateis ir į jūsų kiemą geresni laikai. Peace
2012-11-27
+6
Atsakyti
Ryto_UsasJau zalgiriniai sumastet pasiteisinimus, kas si kart bus blogai ? Dardeno nebuvimas ? O gal tradiciskai teisejai nesamones svilps ?


kur dingai? ka? tai ko tyli gudruoli?
2012-11-27
-20
Atsakyti
Man labiausiai patiko citata

„Gal jie ir geresni žaidėjai... „Žalgiris“ surinko labai patyrusią komandą. Visgi ketvirtajame kėlinyje lyg ir kažko ypatinga jie nepadarė – įmetė 15 taškų iš po krepšio, atkovojo 15 kamuolių puolime, o mes gimdėme, gimdėme taškus ir nieko nepagimdėme“, – teigė puolėjas.

o mes gimdėme, gimdėme taškus ir nieko nepagimdėme :DDDDDDDD
2012-11-27
-45
Atsakyti
Catalunyajustas987Su visa pagarba Lietuvos Rytui noriu pasakyt, kad Zalgiris nebuvo nusiteikes taip kaip jisai gali ir moka. Ta parode ir Plazos startinis penketas kuris buvo atsarginis/rezervinis Eurolygos mastu.Patiko ispudingai suzaides Seibutis!!! ir tai, kad buvo suteikiami sansai Buterleviciui kuriam nesiseke kaip per sviesta, bet kovojo uz tai jam netik komandos draugai paplojo bet ir ziurovai:) Pas Zalgiri nezaide 2 startinio penketo zaidejai kurie pradeda rungtynes Eurolygoje - Darden ir D.Lavrinovic.Tiek Zalgiriui tiek LRytui laukia sia savaite turbut svarbiausi macai si sezona Eurolygoj "pakolkas", tad noriu abiem klubam palinketi sekmes:)P.S. Sveikinu Zalgirio fanus:)Apie kokia pagarba lietuvos rytui tu dristi sneket, piemeny?http://adomas25.blogas.lt/apie-statybos-...


ei cixa, ant zemes nusileisk, nes cia per aukstai jau soki. o kokia cia tu mociutes pasaka bandai pasakyt su tuo linku?

Žaliai_BaltaJaaber tikrai džiugina, tikras įžaidėjas pagaliau atsirado .:)


http://www.youtube.com/watch?v=ANJToInGs...

jei dar prades tokius dalykus rodyt, kai pilnai atgaus forma, tai bus kazkas nerelaus.
2012-11-27
+1
Atsakyti
Dzonis_ZALgal kas imete i youtube varzybas? arba linkomanija galetu imest, nes darbai sumaise sita svente


tv.lrytas.lr ten visi keliniai sukelti.
2012-11-26
+5
Atsakyti
gal kas imete i youtube varzybas? arba linkomanija galetu imest, nes darbai sumaise sita svente
2012-11-26
+3
Atsakyti
http://krepsinio-karas.blogspot.com/2012... didziojo lietuvos krepsinio eksperto pamastymai.. :D
2012-11-26
-13
Atsakyti
Tas bėgti: " „Gal jie mūsų negerbė?". Numirs iš juoko :) Už ką ten jūs gerbti? Už straipsnį, kad Žalgirio aistruoliai sumušė žirmūnų lenkus?!?!? :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-11-26
-32
Atsakyti
Jis taip pat įsiminė kokiu startiniu penketu „Žalgiris“ pradėjo susitikimą. Į aikštelę Joanas Plaza išleido jaunuosius krepšininkus – Mindaugą Kuzminską, Adą Juškevičių, Mario Delašą, Vytenį Lipkevičių ir Jeffą Foote‘ą.

„Gal jie mūsų negerbė? – retorišką klausimą uždavė S.Babrauską. – O gal Romanovas taip liepė? Nežinau... Nemačiau jų Eurolygos rungtynių, bet čia jų kiemas, jų problemos“.
2012-11-26
-25
Atsakyti
9Z5
Catalunyajustas987Su visa pagarba Lietuvos Rytui noriu pasakyt, kad Zalgiris nebuvo nusiteikes taip kaip jisai gali ir moka. Ta parode ir Plazos startinis penketas kuris buvo atsarginis/rezervinis Eurolygos mastu.Patiko ispudingai suzaides Seibutis!!! ir tai, kad buvo suteikiami sansai Buterleviciui kuriam nesiseke kaip per sviesta, bet kovojo uz tai jam netik komandos draugai paplojo bet ir ziurovai:) Pas Zalgiri nezaide 2 startinio penketo zaidejai kurie pradeda rungtynes Eurolygoje - Darden ir D.Lavrinovic.Tiek Zalgiriui tiek LRytui laukia sia savaite turbut svarbiausi macai si sezona Eurolygoj "pakolkas", tad noriu abiem klubam palinketi sekmes:)P.S. Sveikinu Zalgirio fanus:)Apie kokia pagarba lietuvos rytui tu dristi sneket, piemeny?http://adomas25.blogas.lt/apie-statybos-...


teisyngas blogas
2012-11-26
+14
Atsakyti
Arenoj, tiesą pasakius nemažai vilniaus fanų šiandien susirinko, daugiau nei per pernykštę finalo seriją. :) (tiksliau jos pabaigą). Na, bet ir mūsų, žalių nemažai tikrai buvo. Žalgiris žaidė viena koja, taip ir galvojau, kad antroje pusėje spustels šiek tiek ir viskas bus baigta. Vienintelis pastebėjimas, kai Blumas kaip kalakutas pasipūtęs lipo ant Jankūno (tipo nematydamas), belekaip nusivyliau tuo žmogum, toks įspūdis, kad praėjo zavacko ir babrausko mokyklą. Lryto mentalitetas.. ;)
2012-11-26
-19
Atsakyti
Chebra imeskit kasnors i linkomanija rungtynes prasau. Nespejau is darbu gryzti.
2012-11-26
-22
Atsakyti
hmz
LasannaDiaraLRridikasNusivyliau Steponui, galejo sutraumuot Jabeeara ar KAAUKEANA. mATOS KAD STEPAS NIEKO VERTAS, NET TRAUMUOT JAU NEMOKA:(Nu jo siaip tai, butu ka nors sutraumaves tai dabar nors kitos nuotaikos butu, o dabar liudna :(


Uz tokius zodzius jum abiems smegeneles reiketu rimtai sutraumuoti !!!
2012-11-26
+15
Atsakyti
Siandien rungtynes kazkaip primine 99metus, rytas draskosi, akis ishverte lipa i medy, meto beprotishku tritashkius ir netgi kartais juos imeta, :) zaidimas paremtas vien emocijom, sprogstamaja jega, zodziu tikras chaosas... Tik va zhiurovai jau nebetoki, nesijaute, kad cia ryto arena :)
2012-11-26
-39
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.