Geriausią pamainą savo nacionalinei rinktinei augina Serbija ir Juodkalnija. Tai paaiškėjo po sekmadienį Turkijoje vykusio Europos jaunimo (iki 20 metų) vaikinų čempionato finalo, kuriame serbai 64:58 nugalėjo turnyro šeimininkus turkus. Lietuviai pirmenybėse liko septinti.

Neabejotini rinktinės lyderiai finale buvo Tadija Dragičevičius ir Nikola Pekovičius. Pirmasis likus 15 sekundžių pataikė dvi baudas ir padidino atitrūkimą iki 4 taškų, o aidint finalinei sirenai Pekovičius įdėjo kamuolį į krepšį. Abu jie pelnė po 18 taškų, o naujasis Belgrado „Partizan“ žaidėjas Milenko Tepičius surinko 13 taškų.

[image=6339 left]Aikštės šeimininkams turkams 21 tašką pelnė kylanti NBA žvaigždė Ersanas Ilyasova. Tačiau 6 kamuolius atkovojęs aukštaūgis taip pat suklydo 6 sykius. Vis dėlto jis buvo išrinktas naudingiausiu čempionato žaidėju. Cenkas Akyolis surinko 13 taškų.

Europos jaunimo čempionato auksą serbai iškovojo pirmąkart nuo 1998 metų, kai pirmenybės vyko Italijoje. Tuomet šalis dar vadinosi Jugoslavija.

Trečioji vieta čempionate atiteko slovėnams. Jie 83:75 nugalėjo italus. Penkti liko kroatai, 63:58 nugalėję šeštąją vietą užėmusią Prancūzijos jaunimo rinktinę.

Po čempionato buvo sudarytas geriausias krepšininkų penketukas, į kurį Lietuvos rinktinės žaidėjai nepateko. Be Ilyasovos, kuris tapo naudingiausiu pirmenybių krepšininkų, į penketuką pateko kitas turkas Akyolis. Tarp jų – ir Europos čempionu tapęs serbas Pekovičius. Į penketuką taip pat pateko slovėnas Emiras Preldzičius bei italas Luca Vitali.

Komentarai:
sveikinimai jiems...
2006-07-24
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.