Lietuvos jauniai – tarp keturių stipriausių Europoje

2006-07-24 23:08
Almantas Kiveris, „BasketNews.lt“ spec. koresp. Amaliadoje (Graikija)

Lietuvos jaunių (iki 18 metų) vaikinų krepšinio rinktinė Graikijoje vykstančiose Europos pirmenybėse pratęsė pergalių seriją iki šešių. Pirmadienį (07.24) Rūtenio Paulausko treniruojami lietuviai 84:65 (17:15, 19:14, 25:19, 23:17) nugalėjo čempionato šeimininkus graikus ir iškovoję trečiąją pergalę ketvirtfinalio etape užtikrintai laimėjo E grupės varžybas ir iškopė į pusfinalį.

[image=6347 left Sėkmingai puolime žaidęs Marius Valukonis (15 taškų) patikimai darbavosi ir gynyboje]Jame Lietuvos rinktinė rungtyniaus su bendraamžiais iš Turkijos. Trečiadienį vyksiančio mačo pradžia – 19 val.

Graikijos rinktinei norint patekti į pusfinalį reikėjo laimėti rungtynes didesniu nei 24 taškų skirtumu. Nors ir turėdami sunkią užduotį, čempionato šeimininkai stengėsi nepasiduoti.

Pirmąją ataką, pasibaigusią Pauliaus Kleizos tritaškiu, lietuviai galėjo rengti tris kartus, nes dusyk po varžovų krepšiu kamuolį atkovojo Pranas Skurdauskas. Kovingai rungtyniavę graikai pataikė du tritaškius iš eilės ir išsiveržė į priekį 10:7, bet Žygimantui Janavičiui pelnius 5 taškus, lietuviai susigrąžino trapią persvarą.

Vos prasidėjus kėliniui, techninę pražangą užsidirbo Graikijos rinktinės treneris Manos Manouselis, o tai leido lietuviams įgyti 8 taškų pranašumą (23:15). Tačiau audringai palaikomi savo sirgalių graikai pakilo į šturmą ir pelnė 6 taškus be atsako, o netrukus ir vėl persvėrė rezultatą savo naudai (28:26). Paskutines tris su puse kėlinio minutes lietuviai gynėsi aikšte ir tai davė neblogų vaisių – įpusėjus rungtynėms Lietuvos rinktinės žaidėjai buvo priekyje 36:29.

Po pertraukos grįžę į aikštę lietuviai nusprendė reikalus išspręsti iš karto. Sužaidus 3 minutes po Martyno Gecevičiaus tritaškio Lietuvos rinktinė įgijo 14 taškų persvarą (46:32). Graikai vis dar nesudėjo ginklų ir dusyk buvo priartėję iki 9. Kėlinį įspūdinga ataka užbaigė lietuviai: likus žaisti 1,5 sekundės po Roko Griniaus perdavimo taškus kamuolį pagavęs ore dėjimu į krepšį pelnė Marius Valukonis.

Ketvirtajame kėlinyje ir toliau virė atkakli kova, nors lietuviai ir išlaikė stabilų pranašumą. Tik baigiantis rungtynėms, Kleizai pelnius 7 taškus iš eilės, lietuviai pasiekė triuškinantį skirtumą. 

Lietuva: Martynas Gecevičius 16, Žygimantas Janavičius (7 rez. perd.) ir Marius Valukonis po 15, Paulius Kleiza 14, Darius Gvezdauskas 12, Pranas Skurdauskas 5 (12 atk. kam.), Rokas Ūzas 3, Vaidas Čepukaitis ir Rokas Grinius po 2, (Gabrielius Ramonas).

Graikija: Michailis Tsairelis 17, Michailis Giannakidis 11.

Komentarai:
axujet!!!
2006-07-24
-1
Atsakyti
saunuoliai lietuviai,turbut tikrai gris su medaliais,galbut ir aukso,respectas jiems
2006-07-24
+2
Atsakyti
R.Paulauskas irodineja kad yra vienas is prespiktiviausiu LT treneriu, ir Dinamo neblogai suzaide Rusijoje o cia dar ir gerai sekas ! Gecevicius tikrai greit bus gero kalibro zaideju ,tik reik laiko ir noro jam. sekmes
2006-07-24
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.