Paulauskas: „Per tokias rungtynes įgyjama patirtis"

2006-07-26 22:12
Almantas Kiveris, „BasketNews.lt“ spec. koresp. Amaliadoje (Graikija)

Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinė – per žingsnį nuo Europos čempionato aukso medalių. Pusfinalyje lietuviai 87:80 nugalėjo turkus ir rytoj (07.27) finale susigrums su Prancūzijos bendraamžiais.

Pusfinalio rungtynėse lietuviai triskart pirmavo 19 taškų skirtumu, tačiau turkai sugebėjo sumažinti persvarą iki 2 taškų. „Taip atsitinka ne tik jaunių, bet ir vyrų krepšinyje. Ypač tokios svarbos rungtynėse pasitaiko rezultato svyravimų, tai yra normalu. Kai kurie žaidėjai truputėlį perdegė, kai kurie buvo susikaustę“, – dramatiškos rungtynių pabaigos priežastis aiškino vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Rūtenis Paulauskas.

[image=6357 left Paulauskas kartu su komanda džiaugėsi iškovota pergale]„Ne pačias geriausias rungtynes sužaidė Žygimantas Janavičius, kuris, mačiau, prieš rungtynes labai jaudinosi. Šiandien jis daug klydo, prastokai kontroliavo žaidimą, bet jam pasitraukus dėl asmeninių pražangų, mes patekome į labai sunkią situaciją“, – teigė strategas, priverstas keturias paskutines rungtynių minutes įžaidėjo pozicijoje laikyti Martyną Gecevičių.

Trenerio teigimu, rungtynių pabaigoje turkai buvo visiškai perėmę žaidimo kontrolę, nors Lietuvos rinktinė buvo pasiruošusi varžovų staigmenoms. „Jie spaudė, nors mes žinome, kaip žaisti prieš spaudimą. Jie gynėsi aikšte, o mes žinome, kaip žaisti prieš zoninę gynybą. Krepšininkai darė vaikiškas klaidas, bet jie yra dar jauni žaidėjai ir tai atleistina, – po iškovotos pergalės dėl darytų klaidų per daug nesielvartavo Paulauskas.

Jis pridūrė, kad tokioje sunkioje situacijoje pasiekta pergalė yra puiki patirtis, praversianti ateities kovose.

Komentarai:
ne parodys nei viena televzija finalo nes translecijna nieks nepirko :(
2006-07-27
+2
Atsakyti
Galvojau po 84-85 m. gim. kartos "auksiniu berniuku" laukt reiks ne vienus ir en dvejus metus, bet klydau :) bent jau 10-15 metu Lietuva vis dar bus elitine pasaulio rinktine.
2006-07-27
+2
Atsakyti
Rūteni, nuteikit kovai, be baimės, juk viską pasiekėt, važiuojat į Vankuverį, turit sidabrą, namie jūs jau mūsų čempionai, kaukitės ir viskas bus gerai...
2006-07-27
+3
Atsakyti
gal kokia jobana lietuvos televizija sugalvotu parodyt finala? a? butu neblogas variantas.
2006-07-27
+2
Atsakyti
ba tik db susigawdzhiaw ka chaj padaret!!! mldc bichaj! mes su mimu uzh jus :D
2006-07-27
-5
Atsakyti
na sekmes finale pavaret jus jauniai!!! SEKME!!!;)
2006-07-27
-2
Atsakyti
mazhiau garsiu pareishkimu, daugoiau darbu!!! Respect Paukauskui!!!
2006-07-27
-1
Atsakyti
nu beliko vienas zingsnelis-nugaleti francus,pasitenkit vaikinai!
2006-07-26
Atsakyti
maladex jauniai :)))
2006-07-26
-2
Atsakyti
NU DABAR TIK LAIMIT FINALA, IR EINAM SVEST!!! TOSTAS !!! UZ JAUNIU AUKSA!!!
2006-07-26
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.