Kšištofas Lavrinovičius „BasketNews.lt radijo“ laidos klausytojams atskleidė daug negirdėtų detalių apie „Žalgirio“ ekipą ir jos krepšininkus
Kšištofas Lavrinovičius „BasketNews.lt radijo“ laidos klausytojams atskleidė daug negirdėtų detalių apie „Žalgirio“ ekipą ir jos krepšininkus
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis
Ar žinojote, kuris Kauno „Žalgirio“ ekipos krepšininkas yra didžiausias pokštininkas? O kuris daugiausiai treniruojasi? Kokią NBA komandą labiausiai palaiko Kšištofas Lavrinovičius ir kas yra jo mėgstamiausias NBA krepšininkas?

Į visus šiuos ir daugelį kitų „BasketNews.lt radijo“ klausytojų užduotų klausimų visiškai atvirai atsakė K.Lavrinovičius. Jis kartu su Lietuvos čempionų ekipa jau pradėjo rengtis penktadienį Madride vyksiančiam Eurolygos mačui su Madrido „Real“ komanda. 

Kšištofo teigimu, „karališkasis“ klubas yra tarp geriausiai puolančių Eurolygos komandų, o jį gerokai sustiprino iš NBA į Senąjį žemyną grįžęs Rudy Fernandezas.

– Ar jau pradėjote rengtis rungtynėms su Madrido „Real“ komanda? – „BasketNews.lt radijo“ laidos klausytojai pasiteiravo Lavrinovičiaus. 
– Pirmadienį turėjome laisvą dieną, o antradienį treniruotėje jau analizavome „Real“ komandos žaidimą.

– Pastaruoju metu „Žalgirio“ komandoje žiba Mindaugas Kuzminskas. Ar jūsų tai nestebina?
– Visą laiką žinojau ir mačiau, kad Mindaugas turi didelį potencialą. Kaip krepšininkas jis turi galimybių dar daug tobulėti. Tikiuosi, kad jis nesustos ir sieks aukščiausių tikslų. Kuzminskas yra labai talentingas ir ateityje gali būti vienas pagrindinių Lietuvos rinktinės žaidėjų.

– Sekmadienį bendravote su „Lokomotiv-Kuban“ lietuviu Mantu Kalniečiu. Ką iš jo sužinojote?
– Teko tik truputėlį pasikalbėti, nes neturėjau daug laiko. Iškart po rungtynių važiavau į Vilnių aplankyti šeimos. Su Mantu šiek tiek bendravome prieš rungtynes. Manau, kad jam patinka Rusijoje. Ypač dėl to, kad komandoje yra ir daugiau lietuvių: Simas Jasaitis, fizinio parengimo treneris Sigitas Kavaliauskas, o direktoriaus pareigas eina Ginas Rutkauskas. Žinoma, galbūt jam ir sunku. Juk Mantas pirmą kartą ragauja legionieriaus duonos. Pamenu, kad pirmąjį savo, kaip legionieriaus sezoną, man taip pat buvo sunkiau nei čia. Manau, kad bėgant laikui Mantui bus tik lengviau.

– Kas didžiausias pokštininkas „Žalgirio“ komandoje?
– Visi mėgstame papokštauti. Komandoje nėra žaidėjo, kuris nesuprastų juokų. Nėra tokio, kuris pastoviai pasakotų anekdotus. Tiesa, būna taip, kad jei prisimename ar kur nors perskaitome naują anekdotą, jį papasakojame. Pas mus tai gali padaryti bet kas. Labai gerą humoro jausmą turi Robertas Javtokas, Paulius Jankūnas ir Mindaugas Kuzminskas. Papokštauti mėgsta visi, netgi amerikiečiai.

– Gal žinote, kada į aikštelę sugrįš Robertas Javtokas?
– Jis treniruojasi ir kartu su mumis jau atlieka apšilimą. Kada jis grįš gali pasakyti tik medikai. Aš tik matau, kad jis kiekvieną dieną jaučiasi vis geriau ir geriau. Javtokas gauna vis daugiau krūvių. Galvoju, kad jau greitai jį išvysime aikštelėje.

– Kšištofai, ar domitės futbolu?
– Nelabai. Galiu pasižiūrėti kokio nors čempionato finalą ar svarbias rungtynes, bet tikrai neseku futbolo statistikos ir labai nesidomiu šiuo sprortu. Neturiu ir palaikomos komandos.

– O ar turite kitų mėgstamų sporto šakų be krepšinio?
– Man tikrai patinka ne tik krepšinis. Mėgstu individualias sporto šakas, ypač tada, kai jose varžosi lietuviai. Visą laiką pasižiūriu galiūnų sporto rungtis ir lengvosios atletikos varžybas. Šias sporto šakas stebiu visuomet, kai tik turiu laiko. Tiesa, daug jo nelieka. Stengiuosi daugiau pabūti su šeima, skirti jai dėmesio. Mano darbas taip pat reikalauja ir daug poilsio.

– Ar domitės NBA lyga? Jeigu taip, kokia komanda jums prie širdies?
– Naktimis nesikeliu žiūrėti NBA rungtynių ir kiekvieno ryto nepradedu, peržiūrėdamas NBA rezultatus, bet šiek tiek pasidomiu tuo čempionatu. Man patinka Majamio „Heat“ ekipa, nes labai mėgstu Lebroną Jamesą. Žaviuosi jo fizinėmis galimybės ir technika. 

– Trumpiau tariant, pasirašytumėte LeBronui ant kokio nors plakato, tiesa?
– (Juokiasi) Be abejo.

– Minėjote, kad pradėjote rengtis rungtynėms su „Real“. Ką žinote apie šią komandą?
– Pažįstu daug „Real“ žaidėjų - jie labai talentingi. Komanda labai sustiprėjo, prie jos prisijungus Rudy Fernandezui. Turėdama jį, Madrido komanda ėmė žaisti atletiškiau, greičiau ir lengviau. Man atrodo, kad „Real“ šį sezoną yra viena geriausiai puolančių Eurolygos komandų.

– Su kurių metų „Montepaschi“ ekipos sudėtimi būtų galima palyginti dabartinį „Žalgirį“?
– Žinote, per tuos penkerius metus „Montepaschi“ komandoje visus sezonus žaidėme labai gerai. Rezultatai taip pat buvo puikūs - mes mažiausiai žengdavome iki „Top 8“ etapo. Nenorėčiau lyginti šių komandų, nebent rezultatus, kurie šiemet taip pat labai geri. Ekipos visiškai skirtingos, panašūs tik rezultatai.

– Galbūt tai reiškia, kad „Žalgiris“ nėra silpnesnis už tą „Montepaschi“, kuriam jūs ir pats atstovavote?
– Be abejonės, kad ne. Žinoma, kad „Žalgiris“ dar ir stipresnis.

– Kas komandoje yra didžiausias savimyla?
– Savimyla..? Lyg ir nepastebėjau, kad kas nors būtų didelis „narcizas“ ir labai mylėtų tik save. Tikriausiai tokių apskritai nėra.

– O kuris žaidėjas treniruojasi daugiau už kitus?
– Na, čia jau žinoma, kad Rimantas Kaukėnas ir Tremmellas Dardenas.

– O jaunesni žaidėjai: Kuzminskas, Juškevičius, Lipkevičius, treniruojasi mažiau?
– Ne, jie taip pat daug sportuoja, bet Kaukėną ir Dardeną galiu drąsiai pavadinti sporto fanatikais.

– Vaikystėje, ko gero, dažnai su broliu žaisdavote vienas prieš vieną. Natūralus klausimas: kas laimėdavo?
– Kol brolis negirdi, galiu pasigirti, kad laimėdavau aš. Tiesa, daug priklausydavo nuo noro. Kas labiau tą dieną norėdavo, tas dažniausiai ir laimėdavo. Būdavo visokių dienų. 

– Paskutinis klausimas: tai kuris gi iš jūsų vyresnis?
– Pagal žaidimą - Darjušas, o pagal amžių – aš. (Juokiasi) Gimiau 10 minučių ankščiau nei Darjušas.

Jūsų interviu su Kšištofu Lavrinovičiumi:

[audio=380]

Komentarai:
DnC
MiamiBig3Abu broliai šaunuoliai, vienas Eurolygoje siautėja, kitas VTB.Beje, matosi, kad Dardenas papildomai treniruojas, tas jo žaidimas nugara yra nerealus :) kokius 85% tokių metimų pataiko, šaunu, kad ir Rimas papildomai dirba.


o metimo technika is vis nereali ;D viena bloka man atrodo yra tik gaves
2013-01-09
-11
Atsakyti
Tiek vienas, tiek kitas brolis yra tikri aikštelės geriečiai! Visada padės, visada stengsis iš paskutiniųjų :)
2013-01-08
-7
Atsakyti
Malonu buvo paklausyt
2013-01-08
+10
Atsakyti
Abu broliai šaunuoliai, vienas Eurolygoje siautėja, kitas VTB.

Beje, matosi, kad Dardenas papildomai treniruojas, tas jo žaidimas nugara yra nerealus :) kokius 85% tokių metimų pataiko, šaunu, kad ir Rimas papildomai dirba.
2013-01-08
-4
Atsakyti
Šaunuolis Kšištofas, man patiko jo interviu, visi atsakymai tikrai verti dėmesio. Labiausiai patiko prieš paskutinis atsakimas.
2013-01-08
-8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.