Šarūnas Jasikevičius neabejoja, kad jo keliai į „Panathinaikos“ komandą dar sugrįš
Šarūnas Jasikevičius neabejoja, kad jo keliai į „Panathinaikos“ komandą dar sugrįš
Nuotr. Scanpix Baltics
Šarūnas Jasikevičius praėjusią savaitę su „Barcelonos“ komanda Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynėse įveikęs Pirėjaus „Olympiakos“ ekipą Graikijos žiniasklaidai prisipažino, kad žaisti prieš „raudonuosius“ neatstovaujant Atėnų „Panathinaikos“ klubui yra skirtingas dalykas.

Lietuvis patvirtino, kad Atėnus paliko dėl Željko Obradovičiaus pasitraukimo, tačiau net neabejoja, kad jo keliai į „Panathinaikos“ komandą dar sugrįš.

„Tai labai skirtingi dalykai, kai tu žaidi prieš „Olympiakos“ atstovaudamas „Barcelona“ ir „Panathinaikos“ komandoms. Niekada neturėjau problemų su  „Olympiakos“, tačiau problema ta, kad aš myliu „Panathinaikos“, – sakė 36 metų 197 cm ūgio įžaidėjas. – Nesu kaip graikai, kurie nekenčia Pirėjaus, nes patinka Atėnų klubas (juokiasi). Malonu laimėti prieš juos, tačiau nėra išskirtinis dalykas. Laimingas dėl savo komandos, kad laimėjome, nes Eurolygos „Top 16“ etape privalome laimėti visas namų rungtynes ir keletą išvykos, kad patektume į kitą etapą.“

– Kaip minėjote jūs mylite „Panathinaikos“ komandą, tačiau joje nepasilikote.
– Taip jau nutiko. Nepamirškite, kad man taip pat labai patinka ir „Barcelona“. Buvau čia prieš 11-12 metų ir tai turbūt vienintelė vietą į kurią norėjau grįžti palikęs „Panathinaikos“ komandą. Kai pasitaikė tokia galimybė aš nedvejodamas sutikau. Gyvenimas eina į priekį ir esu tikras, kad vienu ar kitu keliu aš sugrįšiu į „Panathinaikos“.

– Ar jautėte, kad dar nesate pasiruošęs trenerio darbui?
– Taip, tuomet aš dar treniravausi. Priimdamas tokį sprendimą būčiau nužudęs save kaip žaidėją. Man vis dar patinka treniruotis ir kol, tai nepasikeis aš nenustosiu žaisti krepšinio, nes tai pats geriausias darbas pasaulyje.

– Kiek dar ilgai žaisite?
– Nežinau. Po kiekvieno sezono turiu apmąstyti dar žaisiu ar ne. Ateis vasara tuomet ir pamatysime.

– Kodėl pasirinkote Barselonos klubą vietoj „Panathinaikos“? Jūs žaidėjas, kuris nieko nebijo aikštėje. Ar jus išgąsdino pasikeitimai komandoje ir vadovybėje?
– „Panathinaikos“ čia niekuo dėtas, aš jau gana senai norėjau grįžti į Barseloną. Man patinka miestas ir esu laimingas ten. Žinoma man labai patinka Atėnai ir tai tarsi mano namai, tačiau norėjau išgyventi tai, ką patyriau prieš 11 metų. Dėl Obradovičiaus atvykau į Atėnus ir jam pasitraukus komandą palikau ir aš. Buvo labai skaudu, kad tuomet komandą paliko ir daugelis kitų žaidėjų. Nežinojau daugelio komandos žaidėjų ir vienintelis žaidėjas, su kuriuo norėjau žaisti buvo Dimitris Diamantidis.

– Ar sekate „Panathinaikos“ žaidimą dabar?
– Žinoma.

– Ar šį sezoną „Olympiakos“ turi pranašumą kovojant dėl Graikijos čempionų titulo?
– Taip. Praėjusį sezoną laimėdami Graikijos čempionatą ir Eurolygą jie nusimetė didžiulį akmenį nuo savo nugaros. Atrodo, kad Pirėjus turės namų aikštės pranašumą. Tai yra labai svarbu, tačiau reikia pasistengti laimėti išvykos rungtynes ir tuomet seriją galimą laimėti. Manau, kad „Panathinaikos“ su Dimitriu Diamatidžiu gali laimėti.

– Diamantidis šiuo metu yra traumuotas. Ar manote, kad tai yra bėda, jog jis turi žaisti daugiau nei 30 minučių per kiekvienas rungtynes?
– Taip, tačiau jis nežaidžia vasarą, todėl tai negali būti pasiteisinimas. Kai mes žaidžiame vasarą jis ilsisi (juokiasi), todėl gali žaisti visus metus.

– Jūs atmetėte pasiūlymą tapti treneriu, bet ar įsivaizduojate save naujuoju Obradovičiumi arba treneriu, kuris treniruos „Panathinaikos“ daugelį metų?
– Nežinau, pamatysime. Aš vis dar elgiuosi kaip žaidėjas ir man patinka rūbinėje tvyrojanti atmosfera. Niekada nieko negali žinoti. Daugelis sako, kad tai bus mano ateitis, tačiau apie tai dar anksti kalbėti.

– Ar jūsų sūnus žais už „Panathinaikos“ ar Kauno „Žalgirį“?
– Abejose komandose. Aš niekada nežaidžiau „Žalgiryje“, bet jis tikrai bus abiejų ekipų sirgalius.

Komentarai:
4
to d "Zais iki mirties "- konkrečiai :D
2013-01-16
-2
Atsakyti
Geros valios patarėjas
Gal tu, Šarai pailsėk
2013-01-16
-3
Atsakyti
ass
galejo paklaust uz ka sirgo kai zaide zalgiris ir panatinaikosas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-01-16
-3
Atsakyti
egis
jis zino kad ten grys nes panathinaikos vadovybe labai nori ji matyti treneriu stabe
2013-01-16
-3
Atsakyti
d
Zais iki mirties
2013-01-16
-1
Atsakyti
Saras
Jo saras bus 3jose komandose, maccabi, panathinaikos ir barsoj.. ai pala, gal dar ir i olimpija sugrys.. nesamones sneka.. ir is jo treneris butu labai prastas - reksnys ir tiek
2013-01-16
Atsakyti
qwe
rudnosiukas :D
2013-01-16
+3
Atsakyti
sapaliones
nezino kuriem geriau i uzpakali sulist
2013-01-16
Atsakyti
Zinant koks yra Saras, jis galetu rungtyniaut iki 40 metu. Prisiminkime Derricka Sharpa, kuris butent 40ies budamas baige profesionalaus zhaidejo karjera. Galu gale dabar, vienoje geriausiu Eurolygos komandu Saras tas 10 min. tikrai naudingai isnaudoja. Na, mastant logiskai, po sekanciu sezono visai galetu tapti zaidzianciuoju treneriu...
2013-01-16
+5
Atsakyti
flexisO į Maccabi negrįši? Gal iki 40 m žaist planuoji?


o gal grįš kaip treneris... ?
2013-01-16
+2
Atsakyti
dx
jo ūgis ne 197cm, taisykit klaidą
2013-01-16
+3
Atsakyti
O į Maccabi negrįši? Gal iki 40 m žaist planuoji?
2013-01-16
+9
Atsakyti
a
Šaunuolis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-01-16
Atsakyti
a
Šaunuolis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-01-16
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.