Evaldas Baniulis – vienas iš Vilniaus „Š. Marčiulionio KA-Twomeno“ komandos lyderių
Evaldas Baniulis – vienas iš Vilniaus „Š. Marčiulionio KA-Twomeno“ komandos lyderių
Nuotr. twomenas.lt
Geriausiu savaitės žaidėju išrinktas Evaldas Baniulis Vilniaus „Š. Marčiulionio KA-Twomeno“ komandos sudėtyje sužaidė 10 rungtynių ir šventė 7 pergales. Praėjusį savaitgalį „marčiulioniukai“ laimėjo prieš lygos lyderius „Mažeikius“, įveikė Joniškio „Delikatesą“, o Baniulis abiejose rungtynėse pelnė po 22 taškus ir atkovojo po 10 kamuolių.

25 metų 201 cm ūgio puolėjas mintimis apie praėjusias pergales, žaidimą NKL, LKL ir NCAA pasidalino su oficialia NKL internetine svetaine.

– Praėjusį savaitgalį „Š. Marčiulionio KA-Twomenas“ rungtyniavo su Joniškio ir Mažeikių komandomis. Paanalizavus žaidimo eigą, rungtynės su „Delikatesu“ buvo sudėtingesnės negu su lygos lyderiais „Mažeikiais“. Kas nutiko?
– Tikėjomės lengvos pergalės, manėm, kad „Delikatesas“ lengvai pasiduos. Galbūt kai kurie žaidėjai jautė nuovargį po susitikimo su „Mažeikiais“, tačiau aš jaučiausi šviežias.

– Galėtum sulyginti praėjusio savaitgalio susitikimus?
– Rungtynės su „Mažeikiais“ buvo penktadienį, todėl buvome pasiruošę. Nusiteikimas buvo visai kitoks negu rungtynėse su „Delikatesu“. Visi žinojome, kad galime nugalėti „Mažeikių“ komandą, nes pagal sudėtį galbūt esame stipresni. Negalvojome apie tai, kad jie pirmoje lygos vietoje, mes – devintoje, tiesiog ėjome, žaidėme ir tikėjome, kad laimėsime. Šeštadienį nusiteikimas buvo kitoks. Galvojome, kad nugalėjome lygos lyderius, tai „Delikatesą“ nugalėsime dar lengviau, bet lengva nebuvo. Taip dažniausiai ir atsitinka.

– Artėja mačas su „Gargždais-Bremena“. Kaip ruošiatės šiam susitikimui?
– Treneris ragina ir daro viską, kad neatsipalaiduotume. Tiesiog ruošiamės kaip normaliam mačui. Ateinantį savaitgalį turėsime tik vienerias rungtynes, todėl reikės atiduoti visas jėgas. Nusimato tolima kelionė į Gargždus, žaisti bus sunkiau, bet stengsimės varžovų nenuvertinti ir būtinai laimėti.

– Ilgą laiką „Š. Marčiulionio KA-Twomenui“ nesisekė laimėti, dabar padėtis gerėja. Ar komanda pasiekė geriausią formą?
– Tobulėti dar tikrai yra kur. Iškrito mūsų pagrindinis įžaidėjas Tomas Rakauskas, tai paveikė komandą. Marius Pociukonis dabar žaidžia ne visai savo pozicijoje. Jis buvo antro numerio žaidėjas, o dabar jam tenka žaisti įžaidėju. Komanda dabar šiek tiek išsibalansavusi, bet, manau, pasieksim dar geresnę formą. Matosi tarpusavio susižaidimas, nors į komandą atėjo naujokų – ir aš, ir Remigijus Sugintas, ir Janas Jurgo. Kol mes įsiliejome į komandos žaidimą, šiek tiek užtrukome ir galbūt dar nevisiškai gerai susižaidžiame. Turi atsirasti susižaidimas tarp senbuvių ir naujokų. Dabar einame teisinga linkme.

– Sutinki su tuo, kad tau prisijungus prie komandos, „marčiulioniukams“ ėmė geriau sektis?
– Ne, nepasakyčiau. Net jei ir taip galvočiau, nepasakyčiau (juokiasi). Statistika rodo tik paviršutiniškus rodiklius. Gal kai atėjau, įnešiau šiek tiek kitokios tvarkos, juk ir daugiau minučių žaidžiu, ir daugiau metu.

– O kaip šiuo metu vertini savo paties formą?
– Sunku pasakyti. Dabar forma gerėja. Priprantu prie dabartinės komandos, atsiranda pasitikėjimas savimi, komandos draugais, jie pasitiki manimi, todėl visai kitaip pavyksta žaisti. Tikiuosi, mano forma tik gerės. Svarbu ir toliau taip dirbti, kaip dirbom iki šiol.

– Keturis sezonus žaidei NCAA. Ar turėtum ką nors įdomaus papasakoti apie savo žaidimą už Atlanto?
– Ten yra visai kitoks krepšinis. Ten žaidžia jauni, ambicingi studentai, nori pasirodyt, kad išeitų į profesionalų lygas. Dažnai komandose yra lyderiai ir daro ką nori, o kiti užima statistų vaidmenį. Nei vienais metais nebuvau pagrindiniu žaidėju. Daugiausiai minučių gavau žaisti trečiame sezone.

– Galėtum palyginti NCAA, NKL ir LKL?
– NKL krepšininkai bėga greičiau negu LKL, o NCAA visi bėga dar greičiau. NCAA žaidimas labai atletiškas, tačiau padrikas. LKL žaidimas lėtesnis, protingesnis, profesionalesnis. NKL mane labiausiai žavi tuo, kad nuo pirmos iki aštuonioliktos vietos gali bet kas laimėti. Vien dėl to džiaugiuosi, kad perėjau į NKL, nes daug įdomiau. Kiekvieną savaitgalį galvoji – rytoj laimėsiu ar pralaimėsiu, tad reikia stengtis. O LKL dažnai aišku kas laimės. Lengva nuspėti prieš ką pavyks laimėti, o prieš ką mes pralaimėsime dvidešimties taškų skirtumu.

– Kiek teko matyti „marčiulioniukų“ rungtynių, į salę susirenka gan pasyvūs žiūrovai. Ar nepasigendi aktyvesnio palaikymo?
– Taip, palaikymo trūksta. Ištikimiausi fanai ateina į namų rungtynes, bet jų mažoka. Komandos vadovai galėtų paieškoti būdų, kaip pritraukti daugiau žiūrovų. Galbūt kiti tiesiog nežino apie rungtynes.

Komentarai:
http://eurobasket.us/?in=1140 KREPSINIO ZAIDIMAS ! GERIAUSIAS LIETUVOJE WAP-WWW ZAIDIMAS!!! NAUJIENOS, VIKTORINOS, TURNYRAI...TUREK SAVO LIETUVOS RYTA AR ZALGIRI IR JI TOBULINK!!! TIKRAI PUIKUS LAIKO PRALEIDIMO BUDAS, TEN SUTIKSI DAUG DRAUGU!! :) LAUKSIME!
2013-01-30
+3
Atsakyti
vilnius
22:45 Letuvos televizijos kanalu laida pergalės kaina lauksme :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-01-30
-5
Atsakyti
Anonimas
nevykelio poziuris, tikie niekada nieko nepasiekie gyvenime.
2013-01-30
+1
Atsakyti
druskininkietis
Arba į lkl

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-01-30
+7
Atsakyti
Manau galėtų jis į kokią VTB lygio komanda pereit

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-01-30
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.