Dramatišką nesėkmę Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) patyrė Vilniaus „Perlo-MRU“ klubas, išvykoje 98:99 (23:27, 26:20, 23:31, 26:21) turėjęs pripažinti Vilniaus „Statybos“ pranašumą (19/11).

Tai buvo septynioliktoji „Perlo-MRU“ krepšininkų nesėkmė per 30 čempionato rungtynių.

Šiame susitikime „Perlo-MRU“ komandai dėl sveikatos problemų nepadėjo Vaidas Kazonas ir Vytautas Buzas bei klube daugiau nebežaisiąs Tomas Lekūnas.

Skylėta „Perlo-MRU“ ekipos gynyba susitikimo pradžioje leido „Statybai“ tvirtai laikyti iniciatyvą savo rankose. Per kiek daugiau nei 5 minutes šeimininkai savo sąskaitoje turėjo net 20 taškų (11:20). E. Kučiausko paprašyta minutės pertraukėlė davė vaisių. „Perlas-MRU“ atsitiesė ir išlygino žaidimą. Tiesa, kėlinuko pabaigoje situaciją kiek komplikavo techninės pražangos ir po pirmojo kėlinio „Perlas-MRU“ vis dar atsiliko 23:27.

Svečiai galingai pradėjo antrąjį ketvirtį. Tris minutes taškų į savo krepšį nepraleidęs „Perlas-MRU“ persvėrė rezultatą ir net ketvirtą kamuolį perėmęs Sheardas pranašumą padidino iki 32:27. Vienu metu Kučiausko kariauna pirmavo ir 40:32, tačiau „Perlo-MRU“ gynyboje vėl prasivėrė spragos. Vis dėlto po dviejų kėlinukų pavyko išlaikyti bent dviejų taškų persvarą – 49:47.

Po pertraukos „Statyba“ susigrąžino į savo rankas ir iniciatyvą, ir pranašumą. Po kelių sėkmingų aikštės šeimininkų atakų iš eilės „Perlo-MRU“ deficitas išaugo iki 63:72. Virbalas ėmė traukti svečius į priekį ir kiek pristabdė įsibėgėjusią „Statybą“. Prieš lemiamą susitikimo dalį „Statybos“ krepšininkai pirmavo 78:72.

Ketvirtajame kėlinyje vyko tikra drama. Nors likus 5 minutėms „Perlas-MRU“ atsiliko 82:92, vis dėlto pavyko atkurti intrigą ir mačo nugalėtojas sprendėsi paskutinėmis sekundėmis. Kučiausko auklėtinių atakai buvo likę per 10 sek., o „Statyba“ pirmavo minimaliu skirtumu – 99:98. Iniciatyvos lemiamu metu ėmėsi naujokas Sheardas. Vis dėlto amerikietis įstrigo trijų priešininkų gynybos gniaužtuose ir metimas tikslo nepasiekė. Įžaidėjas prašė pražangos, tačiau teisėjo švilpukas tylėjo ir „Statyba“ šventė pergalę.

„Perlas-MRU“: Mantas Virbalas 24 (8/11 dvit., 7 atk. kam.), Antanas Udras (5 atk. kam., 4 rez. perd.) ir Keyronas Sheardas (5 rez. perd., 6 per. kam.) po 17, Jonas Elvikis 14 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), Dominykas Domarkas 11, Augustinas Vitas 8, Žydrūnas Stankus 5, Dovis Bičkauskis 2.

„Statyba“: Darius Tarvydas ir Karolis Brusokas po 19, Ovidijus Varanauskas 18 (12 rez. perd.), Vitalijus Lukša 14.

Komentarai:
jonas
statyba!
2013-02-10
-2
Atsakyti
druskininkietis
puiku
2013-02-09
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.