LKL lyderių mūšis – be svarbių ginklų

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2013-02-14 12:58

„Prienai“ ir „Neptūnas“ akis į akį susitiks antrą kartą šį sezoną
„Prienai“ ir „Neptūnas“ akis į akį susitiks antrą kartą šį sezoną
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Devynerias rungtynes iš eilės laimėjęs Klaipėdos „Neptūnas“ ir vos kartą per 13 susitikimų suklupę „Prienai“ šįvakar surems kaktas uostamiestyje. Prieš dvikovą abiejų komandų strategams galvas labiausiai skauda dėl išretėjusių sudėčių.

„Prienai“ jau kurį laiką priversti rungtyniauti vos septyniese-aštuoniese. Kelio traumą patyrus Žygimantui Janavičiui, klubas iki šiol nerado pastiprinimo. Maža to, šįvakar Virginijaus Šeškaus sudėtyje nebus ir Pauliaus Ivanausko, kuris taip pat gydosi traumą.

LKL lyderių ketvertas
Pos Komanda GM W L Diff %
1 Kauno Žalgiris 8 8 0 282 100
2 Prienų Prienai 13 12 1 269 92
3 Klaipėdos Neptūnas 13 10 3 100 77
4 Vilniaus Lietuvos rytas 7 5 2 139 71
„Žaisime praktiškai be įžaidėjų, tačiau prie to jau baigiame įprasti. Visi kausis, nes visi supranta šių rungtynių svarbą. Tačiau žinau, kad bus labai sunku“, – be didelio optimizmo kalbėjo „Prienų“ treneris Šeškus.

„Neptūnas“ prieš svarbią dvikovą taip pat nukraujavo. Martynas Mažeika (kojos piršto skausmai) ir Simas Galdikas (čiurna) praleis susitikimą su „Prienais“.

Nepaisant netekčių, klaipėdiečiai nusiteikę optimistiškiau nei prieniškiai.

„Esame pasiruošę revanšui. Nežaisime visu pajėgumu, tačiau žengsime į aikštę revanšuotis už pralaimėjimą pirmajame rate“, – sakė Maksvytis.

Tada, spalio 23-ąją, „Prienai“ namie lengvai įveikė varžovus 92:69. „Neptūnui“ tai buvo trečia nesėkmė per ketverias rungtynes ir vis garsiau skambėjo žinios apie drebančią Maksvyčio kėdę.

Tačiau nuo tada daug kas pasikeitė. „Neptūnas“ LKL čempionate iškovojo devynias pergales iš eilės ir šovė į trečią vietą. „Prienai“ yra laipteliu aukščiau (12-1).

Pirmoji tarpusavio dvikova
 
Orelikas 25
Kadžiulis 15
Janavičius 11
Urbutis 11
  Mažeika 15
Gailius 14
Runkauskas 9
Barinovas 8
„Tai buvo persilaužimo mačas, – prisiminęs dvikovą Prienuose, sako Maksvytis. – Tada „Prienai“ buvo stipresni, bet dabar bandysime įrodyti, kad situacija pasikeitė.“

„Po dvikovos Prienuose „Neptūnui“ teko ir lengvesnis tvarkaraštis. Kaip mums buvo labai palankus pirmasis ratas, taip „Neptūnui“ palengvėjo grafikas po mūsų pirmos dvikovos, – panašumų įžvelgė Šeškus. – Tačiau visi supranta, kad „Neptūnui“ patyrimo prideda ir kovos VTB Vieningoje lygoje. Kiekvienai komandai kovos tokiame lygyje suteikia teigiamos patirties.“

Dvikova Klaipėdoje turės didelės įtakos turnyrinės lentelės viršuje. „Prienams“ laimėjimas padėtų įtvirtinti pozicijas antroje vietoje. O „Neptūno“ pergalė dar labiau sujauktų ketvirtoje vietoje esančio Vilniaus „Lietuvos ryto“ situaciją.

Kai ant kortos tiek daug pastatyta, krepšininkams nereikės papildomų motyvacinių kalbų. Maksvytis tikisi, kad dvikovos svarba net per Valentino dieną į areną privilios pakankamai žiūrovų.

„Reikia tikėtis, kad vyrai atsives savo mylimąsias į areną“, – šyptelėjo Maksvytis, kurio komandos kovas „Švyturio“ arenoje šį sezoną vidutiniškai stebi po 1500 žiūrovų. 

Komentarai:
_QwaTroN_Kai kas sako,kas šioje dvikovoje favoritas kaip ir aiškus - Neptūnas. Gal jus juokaujat ? ? ? Visos lažybų kontoros Prienus įvardija kaip favoritus, bet jums geriau žinot... Kad ir kaip bebūtų sekmės Prienams. Prienai +16 :)


"šiek tiek" prašovei brolyti
2013-02-14
-38
Atsakyti
sveikinu visus Neptuno fanus su pergale. Jus buvot siandien stipresni:)
2013-02-14
-7
Atsakyti
klaip to to klaip ir anonimui
kai padarysite namu darbus, t.y. Pravarykite vaizdo irasa susirasykite baudas, po to surasykite kiek uzfiksavo teisejai, na del objektivumo surasykite ar teisejai pastebejo tada patys pezekite savo nesamones pumpotauksliai.
2013-02-14
+13
Atsakyti
Anonimas
siaip isvis begalviai tas neptunas ir maskvytis priesaky, losia ppries 7 zaidejus, tai turi suprasti, kad reikia presinguoti prieniskius po visa aikste, rotacija didele laikyt, auksta tempa palaikyt ir pergale ketvirtam keliny jau ateitu. Bet cia su tokia filosofija, tai neverti jie siemet tos bronzos.
2013-02-14
+3
Atsakyti
to klaip
laikas pradet zaist, o ne verkslent, teisejai gal kalti, kad prienai po 3 kartus atsikovoja kamuoli ir kartoja metimus, kol neptunas ziuri? Kovoti reikia, nes jei verkti pradedi del teiseju, nieko gero nebus niekada. Ryto gerbejai turbut irgi verke, kai ju komanda nezaide, tai tik teisejus kaltino, kai pasikrove prienuose.
2013-02-14
+2
Atsakyti
klaip
puikus pavyzdys prazanga Gailiui 4 prazanga 5 min, 3 kelinys. Aiskus to pavyzdys kaip tesejai elgiasi.
2013-02-14
-1
Atsakyti
klaip
sorry, bet labai dorgina matant kaip teisejai proteguoja Prienus, panasiai buna su LR ir Zal. Nes pagrinde teisejai palaiko sias komandas ir svilpimas aiskiai matosi i kieno puse, kaip paprastas irodymas NEP. Baudas pirmas galejo mesti tik II kelinio pabaigoje. O po pyktis ima kai LKL'o funkcionieriai viesai verkslena, kad viskas blogai kaip VTB juos skriaudzia nurungia juos, primeta savo salygas. Kai toks teisejavimas ir poziuris i darba greitai is sios lygos liks apsoliutus 0. Dar toks akibrokstas su zvaigzdziu diena, blefas o ne svente.
2013-02-14
-9
Atsakyti
G57
klaipuzpiso tas teisejavima ir protegavimas is teisjavimo, blia kiek gali tai testis as apie Nep ir Prien. Juk bachurai taip is skirtingu miestu. O po to Sabas Kliokis verkslena mol kiti nurungia pan.


aiskiau imanoma??:D kokia cia kalba suvelei?D:
2013-02-14
-6
Atsakyti
klaip
uzpiso tas teisejavima ir protegavimas is teisjavimo, blia kiek gali tai testis as apie Nep ir Prien. Juk bachurai taip is skirtingu miestu. O po to Sabas Kliokis verkslena mol kiti nurungia pan.
2013-02-14
-12
Atsakyti
ne viasai i tema, bet:

Siandien Sakalai namuose 2taskais laimejo pries Atleta, tai dabar Sakalai ir Atletas turi po 4pergales o Palanga su 0 pergaliu greiciausiai leks i NKL'a.
2013-02-14
-3
Atsakyti
Anonimas
nu jei neptunas 7 prienu zaideju nesugebes iveikt, tai tiek jie ir verti si sezona.
2013-02-14
+21
Atsakyti
laidai trumpina kazkur kad taip pastrigineja.
2013-02-14
+1
Atsakyti
Nusprogo translecija :D
2013-02-14
-12
Atsakyti
kk
Imanoma sport1 internete ziuret?
2013-02-14
-2
Atsakyti
pamatysit
tie kurie sako kad prienai laimes tikriausiai nelabai supranta kaip sudaroma lkl turnyrine lentele.jei neptunas laimi jie beveik garantuotai liks arba 3 arba 2 vietoj.tada rytui reiktu su zalgiriu zaisti pusfinalyje o prienai arba klaipeda i finala patektu.
2013-02-14
+15
Atsakyti
Anonimas
gal galit pasakyt per kur rodo per neta ? :D
2013-02-14
-1
Atsakyti
mm
Nesiriztu prognozuoti
2013-02-14
-2
Atsakyti
Jinas
Idomu idomu
2013-02-14
+10
Atsakyti
Brst
Gal zinot kur nete galima ziuret???
2013-02-14
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.