Ryanas Olanderis karjerą tęs Utenoje
Ryanas Olanderis karjerą tęs Utenoje
Nuotr. Fotodiena.lt
Paskutinę dieną, kuomet Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) galima registruoti naujus žaidėjus, trys klubai pasinaudojo šia galimybe. „Prienai“ įregistravo Darių Pakamanį, Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir Utenos „Juventus“ pasistiprino amerikiečiais, o Panevėžio „Lietkabelio“ gretas papildė aštuoniolikmetis.

„Pieno žvaigždės“ įregistravo 205 cm ūgio puolėją Samuelį Muldrową. Amerikietis šį sezoną žaidė Ukrainoje, „DniproAzot“  ekipoje, kur vidutiniškai pelnydavo po 11,9 taško ir atkovodavo po 7,7 kamuolio.

„Juventus“ komanda įregistravo amerikietį Ryaną Olanderį, kurį pasikvietė iš „Palangos Triobet“ komandos. 213 cm ūgio „centras“ buvo vienas iš Palangos ekipos lyderių – vidutiniškai rinko po 14,7 taško ir atkovojo po 8 kamuolius.

„Lietkabelio“ klubas įregistravo Žygimantą Šimonį, kuris rungtyniavo Regionų krepšinio lygoje (RKL), kur atstovavo Panevėžio „Omega-Irmus“ ekipai. 18 metų 191 cm ūgio gynėjas vidutiniškai rinkdavo po 19,3 taško, atkovodavo po 8 kamuolius ir atlikdavo po 5,5 rezultatyvaus perdavimo.

Komentarai:
to kittciokasbet juk Pasvalys ir Siauliai rado - o Juventus pasieme blogiausioje LKL komandoje esanti zaideja. Nu cia nejimas i prieki, o trypciojimas... Beto jis visiskas C, o ne PF, ko ir reikia Juvei...


Tiek Šiaulių, tiek Pasvalio biudžetai didesni bent 400 tūkst. lt. Be to nieks negali pasakyt, kaip ten tie jų naujokai pritaps ir žais. Tiesa, tiek Pasvalys, tiek Šiauliai dažnai perka užsieniečius, labiau patyrę tame, o "Juventus" pritapo tik Leonard'as, o ir tas į "Juventus" atsikėlė žaist, nes Lietuvoje žaidė ir žinojo "Juventus" ką jis gali. Galbūt "Juventus" per daug nori iš kart iš naujokų legionierių, gal reikia duoti apsiprast, bet šį sezoną tiesiog nesisekė su pirkiniais legionieriais (išimtis Leonard'as), nes pirmas atvykęs buvo po operacijos ir jam po kelių rungtynių pradėjo koją skaudėt, o ir stebūklų aikštėje nedarė ir kainavo nemažai (McCulley), tai išsiuntė atgal. Tuo tarpu antras (Ugboaja) atvykęs traumą gavo per treniruotę, praleido 1-2 peržiūros rungtynes, iš viso žaidė vos 2 rungtynes, o jo agentai neleido pratęsti peržiūros, liepė arba rašytis sutartį arba žaidėjas namo vyksta, pasirinko pastarąjį variantą, nes Ugboaja būtų kainavęs rekordiškus pinigus klubui, o ar naudos bus iš jo, buvo labai abejotina. Po tokių nesėkmių, nenuostabu, kad paimė ne visai tos pozicijos žaidėją, bet bent žinomą ką jis sugeba. Be to stumtels Morkeliūną į PF ir problema išspręsta. Tiesą sakant nelabai ir reikėjo to pastiprinimo "Juventus", nes labai gerai žaidė ir 10-imtyje, traumų pernelyg daug šį sezoną pagrindiniam žaidėjam nebuvo. Ant pakeitimo vaizdo negadins, galės ilgiau atsipūsti pagrindiniai žaidėjai. Nemanau, kad jis yra pastiprinimas, labiau apsidraudimas, kad jei kas gaus traumą, netrūks žaidėjų bent treniruotėse.
2013-03-19
-3
Atsakyti
to kittciokas
bet juk Pasvalys ir Siauliai rado - o Juventus pasieme blogiausioje LKL komandoje esanti zaideja. Nu cia nejimas i prieki, o trypciojimas... Beto jis visiskas C, o ne PF, ko ir reikia Juvei...
2013-03-19
+1
Atsakyti
nesamoneManau siek tiek nesamone Juventus padare... reikejo geriau imti 4 numeri stipru, ka padare Siauliai ar Pasvalys...


Jau 2 tokius (McCulley, Ugboaja) išsiuntė ten iš kur ir atkeliavo... Vėl katę maiše pirkt? Jokio gero 4-5 numerio lietuvio rinkoj nėra, o pirkt užsieniečius, rizikuot ir laukt kol pripras prie LKL krepšinio, kai sezone likę vos kelios varžybos protinga? Olanderis bent LKL apsipratęs, žino kaip traktuojamos taisyklės ir žinai ko iš jo tikėtis, nes žaidęs šitoj pačioj lygoj. Dabar siųstis iš užsienio kokį Europoj nežaidusį ir per svarbiausias sezono varžybas rizikuot ir tikėtis, kad gerai žais? Pilnai suprantu "Juventus" sprendimą, iki paskutinės dienos ieškojo variantų (gal koks lietuvis iš užsienio grįš anksti baigęs sezoną) ir paskutinę dieną pasinaudojo vieninteliu buvusiu geriausiu variantu - kviesti Olander'į.
2013-03-19
+2
Atsakyti
nesamone
Manau siek tiek nesamone Juventus padare... reikejo geriau imti 4 numeri stipru, ka padare Siauliai ar Pasvalys...
2013-03-19
+4
Atsakyti
sauliusNelabai supratau kam Juvei dar centras?Jie turi tikrai gerus centrus.Tas amerikonas tik atims minutes is uz ji geresniu morkes ir petruko.


Be to kitas aspektas, kad Olander'is Juventus gal ir nesustiprins, juk aikštėje vistiek tik 5 žaidėjai būna ir tie Olander'io konkurentai dėl vietos aikštėje, gal ir geresni, bet jei traumą gaus koks Petrukonis, ar nesiseks kuriam iš centrų ar šiaip nuovargis ką kankins, bus kam pakeisti ir labai vaizdo negadinti. Visos kitos pozicijos kaip ir užpildytos, nes daug tų 2-4 pozicijos žaidėjų gali žaisti keliose pozicijose, jei reiktų stiprinti, dar stiprinčiau SG-PG poziciją, bet jau laikas registracijoms praėjęs, be to ir tikslo labai nebėra, sezonas į galą eina, mažai rungtynių beliko.
2013-03-19
+5
Atsakyti
sauliusNelabai supratau kam Juvei dar centras?Jie turi tikrai gerus centrus.Tas amerikonas tik atims minutes is uz ji geresniu morkes ir petruko.


Kad Morkeliūnas nėra tikras centras, norėjo "Juventus" PF-C, nes dabar tikro PF komandoje nėra, Varnelis ir Kisielius PF-SF, o Morkeliūnas Centru žaisdavo, o ir Centro antro tikro nebuvo, todėl PF-C ir norėjo, bet nebuvo ką jau rinktis labai, lietuvių laisvų nėra, NKL'e nieko gero nėra ir dar laukt reikia, nes dar daugumai sezonas nesibaigęs, užsieniečių siųstis ir rizikuot nebenorėjo, pasiemė tą iš kurio žinojo ko tikėtis iš to skurdaus pasirinkimo, truputį ne tos pozicijos kurios norėjo, bet spėju Morkeliūnas dabar daugiau žais PF, kaip jam ir priklausytų, ir problema bus išspręsta:

PG: Viskontas, Leonard (SG);

SG: Čepulis (SF), Gvezdauskas;

SF: Kisielius (PF), Matulis (SG,PF), Vilimas;

PF: Varnelis (SF), Morkeliūnas (C);

C: Petrukonis, Olander
2013-03-19
-8
Atsakyti
saulius
Nelabai supratau kam Juvei dar centras?Jie turi tikrai gerus centrus.Tas amerikonas tik atims minutes is uz ji geresniu morkes ir petruko.
2013-03-19
-4
Atsakyti
Palangiskis
Linkiu Olanderiui su jUve pasiekti , kuo daugiau :) . Tikiuos juve ateityje mums ir ka gero pasiulis NKL .
2013-03-18
+1
Atsakyti
Durni esat, jai galvojat, kad Gates lievas, nejaugi jūs manot, kad jis stengesi tose PŽ, aiškiai matos, kad be jokios motyvacijos žaidžia, šiaip tai jis vienas iš geriausių, jai negeriausias centras LKL, už Zubčič, Foote, Delaš, Ivanov jis tikrai geresnis, nusileidžia jis tik Broliam ir Javtokui ir taip dar ne kažin kuo. Žodžiu nueitų į Eurolygos kluba pvz Žalgirį, tai visai kitokį jį matytume. Nu bet tikiuos prasidėjus lkl playoffam, jis ir žvaigždėse parodys ka sugeba.
2013-03-18
-1
Atsakyti
reporterisPopas palieka zalgiri http://tinyurl.com/popovicius-kelesi-i-t...--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Aik tu "kelesi" bent išmok gramatikos palikinėtojau :)
2013-03-18
+2
Atsakyti
to dsd
O tai kas ims bronza pagal tave? Prienai? Siauliai? Rytas? :)
2013-03-18
-5
Atsakyti
dsd
kokius medalius ims, nebent is maximos sokoladiniu pripirks, ir tiek. lkf garantija prienai pasiims pirma vieta, o lkle be sansu laimet jiem.
2013-03-18
-3
Atsakyti
H
O dar realiau, kad tai atsakas i Siauliu ejima. Pries savaite ar kelias jie papildomai paeme panasaus sudejimo zaideja. Visai realu, kad jie susitiks jau 1/4.
2013-03-18
+3
Atsakyti
H
O kodel kazkas turetu skristi is PZ? Buvo 4 uzsienieciai sezono pradzioje, iki sios dienos 3, dabar vel 4. Ruosiasi imti medalius, tai ir stiprinasi, manyciau taip.
2013-03-18
+3
Atsakyti
sienasidomu koks pz biudzetas, kad nupirko toki gan neprasta zaideja. ir idomu kas skris laukan is pz db.


Nežinau, bet žinant kokius atlyginimus moka žaidėjams ir kokius žaidėjus pasikviečia, jis turėtų būti daugiau nei 1,5 milijono (galbūt 2 milijonai net) :) Didesnis nei Šiaulių ir panašus į "Rūdupio".
2013-03-18
Atsakyti
to jur
Nu ir skaldai tu bajerius, Sesku i ppz :DDDD, jis niekada Prienu nepaliks
2013-03-18
-1
Atsakyti
Kaip jūs juokinat :D visi sakot uoj koks geras žaidėjas į tokią komandą atėjo :D tipo jis labai geras? Suprasčiau Eurolygoj ar Eurocupe lostu.. Nu krč, graudu kad visi galvoja kad visos LKL komandos yra biednos ir t.t.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-03-18
+3
Atsakyti
sienas
idomu koks pz biudzetas, kad nupirko toki gan neprasta zaideja. ir idomu kas skris laukan is pz db.
2013-03-18
+4
Atsakyti
reporteris
Popas palieka zalgiri http://tinyurl.com/popovicius-kelesi-i-t...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-03-18
+1
Atsakyti
jur
Zvaigzdziu silpniausia vieta yra treneris , zaidejai tikrai geri netik LKL mastu , pvz Gates , Hughes , Maldraw , Cepukaitis tikrai gali sustiprinti daugei ueropos klubu , Cepukaitis dar nepilnai save parodo , jis turi daug neisnaudoto potencialo , kuris prie tinkamo trenerio atsiskleistu . Idealus variantas kitam sezonui butu i trenerius persivilioti Sesku , kuris po Plazos yra geriausias treneris LKL .
2013-03-18
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.