Artūras Milaknis „vogia“ kamuolį iš Gedimino Maceinos Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Radlinskas
„Prienų“ treneris Virginijus Šeškus su miesto meru Vytu Bujanausku Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Radlinskas
„Prienai“ – LKF taurės laimėtojai Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Šarūnas Vasiliauskas ieško atakos tęsinių Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Taurę nugalėtojams įteikė Paulius Motiejūnas ir Vladas Garastas Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Radlinskas
Artūras Milaknis „vogia“ kamuolį iš Gedimino Maceinos Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Radlinskas
„Prienų“ treneris Virginijus Šeškus su miesto meru Vytu Bujanausku Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Radlinskas
„Prienai“ – LKF taurės laimėtojai Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Šarūnas Vasiliauskas ieško atakos tęsinių Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Taurę nugalėtojams įteikė Paulius Motiejūnas ir Vladas Garastas Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Radlinskas

Pastaraisiais metais nuolat lipusi ant trečiojo nugalėtojų pakylos laiptelio, „Prienų“ krepšininkai galiausiai gali džiaugtis čempionų titulu.

Titulu, kuris yra reikšmingiausias devynioliktą sezoną skaičiuojančio klubo istorijoje.

Virginijaus Šeškaus treniruojami prieniškiai tapo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro laimėtojais.

Ketvirtadienį vykusiose atsakomosiose finalo rungtynėse „Prienai“ namie beveik sausakimšoje arenoje 81:60 (18:18, 15:18, 26:10, 22:14) nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Virginijus Šeškus

„Labai mažai pasitaiko progų, kai nežaidžia varžybose „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“. O į istoriją to niekas nerašys. Bus įrašyta, kad 2013 metais „Prienai“ laimėjo LKF taurę. Man taip džiugu, kad kiekvienais metais mes pradžiuginame patys save.“

Pirmą tarpusavio dvikovą Pasvalyje „Pieno žvaigždės“ laimėjo dviem taškais, tačiau „Prienai“ savo aikštėje atsirevanšavo su kaupu.

„Pasvalyje pralaimėjome dviem taškais, tačiau namie esame stiprūs, – patikino naudingiausiu finalo žaidėju išrinktas Gintaras Kadžiulis. – Buvau tikras, kad čia laimėsime daugiau.“

Pereinamąją LKF taurę nugalėtojams įteikė LKF garbės prezidentas Vladas Garastas.

„Prienai“ tapo trečiąja komanda, iškovojusia LKF taurę. Anksčiau tai padaryti pavyko tik Kauno „Žalgiriui“ ir Vilniaus „Lietuvos rytui“.

Dvi pajėgiausios Lietuvos ekipos šiemet LKF taurės turnyre nedalyvavo, o į viršūnę užkopė „Prienai“, kurie pastaruosius dvejus metus užėmė trečiąją vietą Lietuvos čempionate.

„Labai mažai pasitaiko progų, kai nežaidžia varžybose „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“. O į istoriją to niekas nerašys, – grandų nedalyvavimo turnyre nesureikšmino Šeškus. – Bus įrašyta, kad 2013 metais „Prienai“ laimėjo LKF taurę. Man taip džiugu, kad kiekvienais metais mes pradžiuginame patys save.“

Taiklūs tritaškiai per trečią kėlinį atvėrė „Prienams“ kelią į pergalę. Įpusėjus dvikovai „Pieno žvaigždės“ pirmavo trimis taškais, bet po pertraukos šeimininkai paleido tritaškių krušą.

Po trijų iš eilės tritaškių trečiojo kėlinio pradžioje „Prienai“ atsidūrė priekyje 42:38, o kai Gintaras Kadžiulis besibaigiant ketvirčiui pataikė du tritaškius iš eilės, „Prienai“ pirmavo 55:44.

„Per ilgąją pertrauką nusprendėme, kad jei apsikeičia ginamaisiais, mes, mažiukai, žaisime prieš jų aukštaūgius, – po dvikovos žaidimą analizavo Kadžiulis. – Pirmoje atakoje pataikiau tritaškį, antroje vėl, ir pagavome bangą. O kai Prienuose pagauni bangą, būna sunku sulaikyti.

Tritaškiai pakrito ir jie pradėjo žaisti po vieną. O tai juos ir pražudė. Skirtumas buvo minus 10, jeigu būtų kantriai žaidę, dar būtų galėję pasivyti. O kai mums krenta tritaškiai, tai ir gynyboje daugiau energijos atsiranda.“ 

LKF taurės laimėtojai
Metai Nugalėtojas Finalo
dalyvis
2012 Žalgiris Pieno žvaigždės
2011 Žalgiris Lietuvos rytas
2010 Lietuvos rytas Žalgiris
2009 Lietuvos rytas Žalgiris
2008 Žalgiris Lietuvos rytas
2007 Žalgiris Lietuvos rytas
1998 Statyba-Lietuvos rytas Šiauliai
1990 Žalgiris Statyba
„Sakiau per ilgąją pertrauką, kad jei prieš Kadžiulį liks aukštas žmogus, tegul meta per jį, – po susitikimo sakė Šeškus. – Kadžiulis paklausė, ar už tai negaus velnių nuo manęs.  Sakiau, kad ne. Jis metė, pataikė ir, manau, tas jo pirmas taiklus metimas buvo labai svarbus. Gyvenime ir vienas metimas gali reikšti labai daug.“

Per trečią kėlinį Kadžiulis pataikė keturis tolimus metimus, o „Prienai“ realizavo penkis tritaškius iš septynių. Kėlinį šeimininkai laimėjo 26:10.

„Rūbinėje per ilgąją pertrauką sakėme, kad dar nieko nelaimėjome, nes varžovai visada trečią kėlinį pradeda labai aktyviai, – sakė „Pieno žvaigždžių“ gynėjas Gediminas Maceina. – Ir mes tada per tris minutes praleidome 11 taškų… Kadžiulis tempė visą komandą, jie pagavo bangą ir mes nebeatsigavome.“

Ketvirtajame kėlinyje „Prienai“ tik didino pranašumą, kuris besibaigiant dvikovai perkopė 20 taškų ribą.

Kadžiulis po dvikovos pripažintas naudingiausiu finalo krepšininku, jam įteiktas 3 tūkst. litų čekis.

Geriausiu „Pieno žvaigždžių“ ekipoje išrinktas daugiausiai taškų pelnęs Tyrellas Biggsas.

„Prienai“: Gediminas Orelikas 16, Gintaras Kadžiulis 14, Arnas Labuckas 12, Arminas Urbutis 11, Artūras Milaknis 10, Artūras Valeika 8, Paulius Ivanauskas 7, Siimas-Sanderis Vene 3.

„Pieno žvaigždės“: Tyrellas Biggsas 12, Šarūnas Vasiliauskas 11, Gediminas Maceina 10, Yanci Gatesas 8, Justas Sinica ir Trevonas Hughesas po 6, Vaidas Čepukaitis 5, Samuelis Muldrow 2.

„Pieno žvaigždės“ antrą vietą LKF taurės turnyre užėmė antrus metus iš eilės. 2012-aisiais pasvaliečiai finale neprilygo Kauno „Žalgiriui“.

„Prienai“ savo mieste šį sezoną nepralaimėjo nė karto ir pratęsė pergalių seriją iki 23. 

Rungtynių vaizdo reportažas. Gintaro Kadžiulio, Gedimino Maceinos ir Virginijaus Šeškaus komentarai:

Komentarai:
Šaunuoliai! didžiausi sveikinimai mūsų čempionams!!! PRIENAI!!!
2013-03-29
-3
Atsakyti
saratasAtejo laikas nors ir megejiskai bet ivertinti tai kas ivyko, nes zurnalistams nepasirode idomu nei pries finala koki straipsniuka parasyti nei po jo, pakalbint koki specialista paklausti jo nuomones ar prognozes, neskaitant keleto "karstu" interviu po rungtyniu, daugiau nieko ir nebuvo. Uzsiminsiu tik apie tai, kas man pasorode svarbu. Kitas dar svarbesnis dalykas tai, kad nerode per TV, cia nera ka daug pasakyti tuo klausimu tiesiog GEDA. Mano nuomone, pereinamaja taure turejo iteikti Sabonis juk jis LKF prezidentas, tuo buvo parodyta nedidele nepagarba Prienu ir Pasavlio klubams. Matyt dabar Sabonis blaskosi po rusyna ir bando kam nors ikisti zalgiri, kuris be abejones jam rupi labiau nei visi kiti Lieuvos klubai kartu sudejus. Rungtynes buvo geros, teisejai daugiau ar maziau bet valde maca, nors neaiskiu svilpimu ar nesvilpimu buvo. Pasvalys tikrai gerai laikesi du kelinius ir tikrai nesitikejau, kad treciame kelinyje Prienams pavyks taip lengvai nustolti. Reziume, laimejo stipresni. Kitas klausimas ziadeju elgesys po maco. PPZ krepsininkai net ir pralaimeja finala, nuejo pasikalbeti su fanais, atsiprasyti, padekoti uz palaikyma ir paspausti ranka.Tai yra svarbu. Prienu zaidejams toks elegesys nebudingas jau eile metu. Faktas, kad prienai neturi tokio tikro fanu klubo, bet visi, tame tarpe ir krepsininkai zino kur buriuojasi tikrieji fanai daugely metu palaikantys komanda. Pamirskim fanus, reikia visiems zmonems padekoti, kurie ta diena atejo, bent jau garbes rata apeiti. Bet jie sugebejo tik patys sau pasiploti, nusifotografuot ir nerti i rubine, palikdami gerbejus, kurie ne viena minute skandavo "aciu". Beje, Labuckas duodamas interviu padekojo gerbejams, malonu. Seskaus issakyta eilute puikiai iliustruoja situacija: "Man taip džiugu, kad kiekvienais metais mes pradžiuginame patys save" galima tai suprasti ivairiai bet gerbejams vistiek nei menkos padekos uz palaikyma neissake. Netgi Lukosius uzsimine, kad Prienus palaike aistringi gerbejai. Apibendrinant, tai buvo tikrai negrazus poelgis is Prienu komandos puses, besikartojantis kasmet.


Nedrįsk sakyt kad eilę metų. Po mažojo finalo serijos praėjusiam sezone apėjo garbės ratą ir sudavė high five su visais ir fotografavosi su visais kas norėjo. Jei nežinai - nerašyk ir nedrįsk juodint komandos.
2013-03-29
+7
Atsakyti
ATI
Prienai irode, kad gali laimet svarbias rungtynes, nes lig siol jie pries atsakingus matchus tapdavo tarsi kitokia komanda ir suzaisdavo labai prastai.
2013-03-29
+1
Atsakyti
Gal yra zinanciu kodel nezaide Sirutavicius?
2013-03-29
+3
Atsakyti
Džiaugiuosi už Prienus, tikri šaunuoliai. Nesuprantu kodėl Rytas nedalyvavo? Per daug įtemptas tvarkaraštis? Ar baimė likti antriems??? Tikiuosi Prienai šiemet gaus LKL'o sidabrą. To jiems ir palinkėsiu ;)
2013-03-29
+15
Atsakyti
Atejo laikas nors ir megejiskai bet ivertinti tai kas ivyko, nes zurnalistams nepasirode idomu nei pries finala koki straipsniuka parasyti nei po jo, pakalbint koki specialista paklausti jo nuomones ar prognozes, neskaitant keleto "karstu" interviu po rungtyniu, daugiau nieko ir nebuvo. Uzsiminsiu tik apie tai, kas man pasorode svarbu. Kitas dar svarbesnis dalykas tai, kad nerode per TV, cia nera ka daug pasakyti tuo klausimu tiesiog GEDA. Mano nuomone, pereinamaja taure turejo iteikti Sabonis juk jis LKF prezidentas, tuo buvo parodyta nedidele nepagarba Prienu ir Pasavlio klubams. Matyt dabar Sabonis blaskosi po rusyna ir bando kam nors ikisti zalgiri, kuris be abejones jam rupi labiau nei visi kiti Lieuvos klubai kartu sudejus. Rungtynes buvo geros, teisejai daugiau ar maziau bet valde maca, nors neaiskiu svilpimu ar nesvilpimu buvo. Pasvalys tikrai gerai laikesi du kelinius ir tikrai nesitikejau, kad treciame kelinyje Prienams pavyks taip lengvai nustolti. Reziume, laimejo stipresni. Kitas klausimas ziadeju elgesys po maco. PPZ krepsininkai net ir pralaimeja finala, nuejo pasikalbeti su fanais, atsiprasyti, padekoti uz palaikyma ir paspausti ranka.Tai yra svarbu. Prienu zaidejams toks elegesys nebudingas jau eile metu. Faktas, kad prienai neturi tokio tikro fanu klubo, bet visi, tame tarpe ir krepsininkai zino kur buriuojasi tikrieji fanai daugely metu palaikantys komanda. Pamirskim fanus, reikia visiems zmonems padekoti, kurie ta diena atejo, bent jau garbes rata apeiti. Bet jie sugebejo tik patys sau pasiploti, nusifotografuot ir nerti i rubine, palikdami gerbejus, kurie ne viena minute skandavo "aciu". Beje, Labuckas duodamas interviu padekojo gerbejams, malonu. Seskaus issakyta eilute puikiai iliustruoja situacija: "Man taip džiugu, kad kiekvienais metais mes pradžiuginame patys save" galima tai suprasti ivairiai bet gerbejams vistiek nei menkos padekos uz palaikyma neissake. Netgi Lukosius uzsimine, kad Prienus palaike aistringi gerbejai. Apibendrinant, tai buvo tikrai negrazus poelgis is Prienu komandos puses, besikartojantis kasmet.
2013-03-29
-1
Atsakyti
Sveikinimai!!!
2013-03-29
-4
Atsakyti
Nedalyvavo Zalgiris ir Rytas nes Jie Eurolygoje ir VTB dalyvavo, turejo itempta tvarkarasti, tai del to atsisake LKF taures varzybu.
2013-03-29
+3
Atsakyti
sdf
PoltergeistasO tai kodėl žalgiris nėi rytas nedalyvavo ? žalgiris gavo algas gali žaist o rytui kas blogai ? ar tiesiog jau ne lygis LKF taurė ?


jau sezono pradzioje buvo aisku kad nedalyvaus neatsimenu del ko
2013-03-28
+9
Atsakyti
O tai kodėl žalgiris nėi rytas nedalyvavo ? žalgiris gavo algas gali žaist o rytui kas blogai ? ar tiesiog jau ne lygis LKF taurė ?
2013-03-28
+21
Atsakyti
sdf
ne i tema biski. maciulis lengvai taip uzsiaute pries vokiecius 24 taskai 6/7 tritaskiai
2013-03-28
-34
Atsakyti
sdf
PoltergeistasGal kiek pramiegojau bet atleiskit tikrai NEŽINAU . kaip čia taip lengvai prienai laimėjo LKF taurę ? nėi su žalgiriu nesusidurė ar rytu ? ar jie jau buvi eliminuoti ?


nei zalgiris nei rytas nedalyvavo
2013-03-28
-10
Atsakyti
Gal kiek pramiegojau bet atleiskit tikrai NEŽINAU . kaip čia taip lengvai prienai laimėjo LKF taurę ? nėi su žalgiriu nesusidurė ar rytu ? ar jie jau buvi eliminuoti ?
2013-03-28
-25
Atsakyti
prienu vaikai be dudu putimo daugiau nieko ir nesugeba
2013-03-28
-5
Atsakyti
__Traskis__|||__Traskis__Prisipažinsiu, pražiopsojau šią dvikovą :) Bet ar taip, ar taip, sveikinu Prienų fanus! Beje, šioje dvikovoje tarp jų buvau ir aš :)pražiopsojai šią dvikovą būdamas šioje dvikovoje ?Prie ko čia dvikovos žiūrėjimas, ir tos pačios komandos palaikymas? Kažkaip nesueina.


Aiiii sorry, tik dabar supratau, kaip tu čia norėjau išsireikšt.

Pražiopsoti dvikovą - nematyti dvikovos,

Būti tarp tos komandos fanų, per tas rungtynes - sirgti už tą komandą, per tas rungtynes.
2013-03-28
+7
Atsakyti
|||__Traskis__Prisipažinsiu, pražiopsojau šią dvikovą :) Bet ar taip, ar taip, sveikinu Prienų fanus! Beje, šioje dvikovoje tarp jų buvau ir aš :)pražiopsojai šią dvikovą būdamas šioje dvikovoje ?


Prie ko čia dvikovos žiūrėjimas, ir tos pačios komandos palaikymas? Kažkaip nesueina.
2013-03-28
+20
Atsakyti
__Traskis__Prisipažinsiu, pražiopsojau šią dvikovą :) Bet ar taip, ar taip, sveikinu Prienų fanus! Beje, šioje dvikovoje tarp jų buvau ir aš :)


pražiopsojai šią dvikovą būdamas šioje dvikovoje ?
2013-03-28
-7
Atsakyti
Prisipažinsiu, pražiopsojau šią dvikovą :) Bet ar taip, ar taip, sveikinu Prienų fanus! Beje, šioje dvikovoje tarp jų buvau ir aš :)
2013-03-28
+16
Atsakyti
Bet tai, kaip Trevonas čia taip silpnai?
2013-03-28
+14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.