Fotis Katsikaris tapo antruoju graiku, pelniusiu geriausio Europos taurės turnyro metų trenerio vardą
Fotis Katsikaris tapo antruoju graiku, pelniusiu geriausio Europos taurės turnyro metų trenerio vardą
Nuotr. EFE-Scanpix
Bilbao „Uxue Basket“ ekipą į Europos taurės turnyro finalą išvedęs Graikijos krepšinio specialistas Fotis Katsikaris buvo pripažintas geriausiu šio sezono Europos taurės turnyro treneriu. 

Ketvirtus metus prie Bilbao klubo vairo stovintis Katsikaris pirmą kartą išvedė baskus į Europos taurės turnyro finalą ir turi puikią galimybę po metų pertraukos sugrįžti į Eurolygą. 

Bilbao klubas šeštadienį Belgijos Šarlerua mieste vyksiančiame Europos taurės turnyro finale kausis su Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipa iš Rusijos. 

Šį sezoną Europos taurės turnyre baskai per 16 rungtynių iškovojo 13 pergalių ir pasiekė absoliučiai geriausią rezultatą tarp visų turnyro komandų. Pirmajame etape Bilbao ekipa šventė 6 pergales ir buvo viena iš trijų nepralaimėjusių komandų. 

Nors „Top 16“ etapą „Uxue Basket“ pradėjo dviem pralaimėjimais, ji laimėjo likusius keturis mačus ir užtikrintai žengė į atkrintamąsias varžybas. 

Ketvirtfinalyje Katsikario auklėtiniai nepaliko vilčių Ulmo „Ratiopharm“ komandai iš Vokietijos, o pusfinalyje palaužė Kijevo „Budivelnyk“ klubą. 

Katsikario auklėtiniai yra vieni geriausiai besiginančių tarp visų turnyre kovojančių komandų, o atkrintamosiose varžybose jie buvo nepralenkiami pagal pelnomis taškus. 

45 m. specialistas yra antrasis graikas, pelnęs geriausio Europos taurės turnyro trenerio vardą. 2010 m. laurai atiteko Iliasui Zourui, kuris 2011 m. sudarė kontraktą su Kauno „Žalgirio“ klubu. 

Komentarai:
time team
puiko.;

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-04-09
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.