Itin prastai šį sezoną NBA čempionate pasirodžiusi Fynikso „Suns“ ekipa atsisveikino su klubo generaliniu direktoriumi
Itin prastai šį sezoną NBA čempionate pasirodžiusi Fynikso „Suns“ ekipa atsisveikino su klubo generaliniu direktoriumi
Nuotr. AFP-Scanpix
Antrą blogiausią sezoną per klubo istoriją sužaidusi Fynikso „Suns“ ekipa atsisveikino su komandos generaliniu direktoriumi Lance'u Blanksu

„Lance'as buvo patikimas draugas ir puikus kolega. Norėčiau padėkoti jam už puikų sunkų darbą „Suns“ gretose. Pradėsime rengtis kitam sezonui ir ieškosime Blanksui pamainos“, – teigė „Suns“ klubo prezidentas krepšinio operacijoms Lonas Babby

Blanksas Arizonos klubo vadovu buvo paskirtas 2010 m. rugpjūčio 5 d. Jis buvo laikomas vienu daugiausiai žadančių NBA klubų vadovų. 

Vis dėlto šis sezonas „Suns“ klubui buvo tarsi košmaras. Fynikso komanda nesugebėjo rasti tinkamos pamainos praėjusią vasarą klubą palikusiems veteranams Steve'ui Nashui ir Grantui Hillui

„Suns“ iškovojo vos 25 pergales ir patyrė 57 pralaimėjimus. Per visą klubo istoriją komanda prasčiau pasirodė tik prieš keturis dešimtmečius, kai 1968-1969 m. sezone šventė 16 pergalių ir pralaimėjo net 66 dvikovas. 

NBA lygoje du sezonus kaip krepšininkas praleidęs Blanksas aikštelėje niekuo neišsiskyrė. 1990 m. NBA naujokų biržos pirmajame rate Detroito „Pistons“ klubo pakviestas gynėjas NBA komandose praleido vos du sezonus. Vėliau jis žaidė CBA lygoje ir rungtyniavo ne pirmojo ryškumo Vokietijos, Vengrijos bei Kipro klubuose. 

Kur kas geriau Blanksui sekėsi dirbti klubų organizacijoje. Jis penkerius metus ėjo skauto pareigas San Antonijaus „Spurs“ komandoje, o per šį laiką klubas iškovojo du NBA čempiono titulus ir NBA naujokų biržoje pasikvietė prancūzą Tony Parkerį.

Palikęs San Antonijų Blanksas penkis sezonus dirbo Klivlendo „Cavaliers“ klubo viceprezidentu krepšinio operacijoms. Jam vadovaujant „Cavaliers“ laimėjo net 66 proc. žaistų rungtynių.

Komentarai:
d
Puiku. :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-04-23
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.