Svarbiausios MKL kovos bus transliuojamos per televiziją
Svarbiausios MKL kovos bus transliuojamos per televiziją
Nuotr. mkl.lt
„Manijos Moksleivių krepšinio lygoje“ (MKL) šį savaitgalį pajudės I diviziono finalo ketvertų traukinys. Pirmieji savo čempioną išsiaiškins patys vyriausieji. Jaunių vaikinų A (gim. 1995 m.) pirmenybių finalo ketvertas vyks Klaipėdoje. 

Pirmame pusfinalyje susigrums Tomo Purlio vadovaujama Vilniaus Šarūno Marčiulionio akademijos I-YIT komanda ir Vytenio Tupčiausko treniruojama Vilniaus krepšinio mokyklos I-Perlas. „Marčiulioniukai“ į finalo ketvertą pateko tiesiausiu keliu. Jie ketvirtfinalyje 2:0 eliminavo Šiaulių bendraamžius. Vilniaus KM atstovams prireikė visų trijų rungtynių, kurie jie 2:1 palaužė Kauno „Tornado“ krepšinio mokyklą.

Reguliariame sezone per 18 rungtynių vos 2 kartus suklupę Š.Marčiulionio „akademikai“ užėmė 1-ąją vietą, o Vilniaus KM auklėtiniai patyrė 5 nesėkmes ir liko 4-oje vietoje.

Neabejotinas „marčiulioniukų“ lyderis buvo Edvinas Šeškus. Aštuoniolikmetis per vienerias rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 24 taškus, atkovodavo 7 kamuolius ir atlikdavo 5 rezultatyvius perdavimus. Tačiau dėl kojos traumos gynėjas šį sezoną padėti savo komandai nebegalės. Vidutiniškai po 14 taškų pelno ir 8 kamuolius po krepšiais sugriebia Gediminas Žalalis, po 13 taškų prideda Lukas Ganas ir Benas Vaitulionis. Vilniaus KM lyderis Rytis Pipiras. Jis pelno po 18 taškų ir atlieka 3 rezultatyvius perdavimus. Po 15 taškų pelno Lukas Motiejūnas, o Norbertas Giga taip pat pelno po 15 taškų, tačiau dar ir atkovoja po 11 kamuolių.

„Patirtis ir pergalių pažinimas yra Š.Marčiulionio akademijos pusėje, tačiau Vilniaus krepšinio mokykla alkana pergalių, tai paskutiniai metai, kai visa komanda žaidžia kartu, jų sudėtis tikrai gera. Laukia įdomios rungtynės,  prieš finalo ketvertą teigė „Tornado“ krepšinio mokyklos treneris Kęstutis Naruševičius. – Abi ekipos žaidžia tikrai gerai ir mes iššūkį viena kitai, tačiau spėčiau, kad finale žais „marčiulioniukai“. Didelis praradimas „akademikams“, kad jų gretose nebus Edvino Šeškaus. Su juo ir be jo Š.Marčiulionio akademijos YIT komanda yra visiškai skirtinga. Todėl ir nevadinčiau „marčiulioniukų“ 100 proc. favoritais. Laukia įdomi ir trenerių tarpusavio dvikova. Patyręs Vytenis Tupčiauskas ir jaunas Tomas Purlys. Patirtis prieš jaunystę. Įdomu bus, kaip treneriai priims vienas kito naujoves, kaip panaudos savo lyderius. Vilniaus KM ekipa neturės jokio psichologinio spaudimo, nes Š.Marčiulionio akademijos komanda praėjusio sezono čempionė. Visi ją tikėsis ir šiemet pamatyti finale. Tai gali būti koziris Tupčiausko auklėtinių rankose.“

„Sunku prognozuoti, manau, abi komandos lygios, priklausys, kaip kokia diena pasitaikys, – teigė Marijampolės Žaidimų sporto mokyklos treneris Kęstutis Juozaitis. – 55/45 spėčiau, kad į finalą pateks „marčiulioniukai“. Manau, jie labiau patyrę, o Šeškaus netektis tik sutelks komandą.“

Antrąją finalo ketverto porą sudarys praėjusio sezono vicečempionai Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centro „Arx-Reklama“ krepšininkai ir aikštės šeimininkė Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos „Smėlio juosta“ ekipa.

Abi komandos turnyro ketvirtfinalyje per daug neužtruko. Kauniečiai 2:0 įveikė Mažeikių sporto mokyklą, o klaipėdiečiai 2:0 nugalėjo Marijampolės ŽSM krepšininkus. Reguliariame sezone abi komandos taip pat demonstravo panašius rezultatus. Arūno Visocko treniruojami kauniečiai iškovojo 14 pergalių, o Mariaus Tamolio auklėtiniai surinko 1 pergale mažiau.

„Saboniukų“ gretose Paulius Valinskas vidutiniškai per rungtynes pelno po 15 taškų. Po 14 taškų surenka Ričardas Verbickas. 12 taškų ir 8 atkovotus kamuolius prideda Rokas Stankevičius. V.Knašiaus KM komandoje Haroldas Saprykinas vidutiniškai pelno po 18 taškų. Žydrūnas Jurgutis pelno po 16 taškų ir atkovoja po 6 kamuolius.

Manau, tai lygių varžovų dvikova, – paprašytas apibūdinti antrą pusfinalio porą teigė „Tornado“ krepšinio mokyklos treneris Naruševičius. – Knašiaus krepšinio mokyklos privalumas – ūgis. „Saboniukai“ turi puikią gynėjų grandį. Prognozuočiau, kad finale žais klaipėdiečiai. Man teko stebėti visus šios amžiaus grupės finalo ketvertus ir Knašiaus atstovams visada trūkdavo tik žingsnio. Manau, kad tas žingsnis gali būti žaidimas namuose. Žinoma, kartais žaidimas prie savų žiūrovų, draugų ar giminių gali pakišti koją, tačiau Marius Tamolis stiprus treneris, manau, nuteiks komandą tiek psichologiškai, tiek paruoš fiziškai ir taktiškai. A.Sabonio krepšinio centro stiprybė – treneris Arūnas Visockas. Per metus jis sulipdė puikią komandą. Nors prieš sezoną „saboniukus“ visi nurašinėjo, komandą paliko keletas žaidėjų, tačiau treneris įrodė, jog yra puikus savo darbo specialistas. Kauniečiai sėkmingai žaidė Regionių krepšinio lygoje (RKL), o „Manijos Moksleivių krepšinio lygoje“ gali tapti čempionais. Finalo ketvertuose pagrindinės būna pusfinalio rungtynės, todėl galima laukti labai įdomaus mūšio.“

„Tai visiškai lygios komandos, jų galimybes vertinčiau 50/50, – teigė Marijampolės ŽSM treneris Juozaitis. – Klaipėdos pliusas, kad jie žais namuose. Vaikinams jau ne po 12 metų, kad slėgtų įtampa. A.Sabonio KC komanda nuo rugsėjo iki dabar pasikeitė kardinaliai. Tai dar ne tokia komanda, kokios norėtų Visockas, tačiau ji yra pajėgi kautis dėl aukščiausių apdovanojimų.“

Pusfinalių nugalėtojai pateks į finalą, kurį balandžio 27 dieną 14:00 valandą tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ televizija.

2013-04-26
16:00 val. Š.Marčiulionio KA I-YIT – Vilniaus KM I-Perlas
18:00 val. A.Sabonio KC-Arx Reklama – V.Knašiaus KM-Smėlio juosta

2013-04-27
11:30 val. Mažasis finalas
14:00 val. Didysis finalas (Tiesioginė transliacija per „Lietuvos ryto“ TV)

Renginio vieta: V.Knašiaus krepšinio mokykla (Dubysos g. 10/2, Klaipėda)

Komentarai:
transliuos
sportotv.lt transsliuos rungtynes?
2013-04-25
Atsakyti
n
puiku. ;)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-04-25
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.