Moksleivių krepšinio lygos jaunių A (gim. 1995 m.) finalo ketverto turnyre Lietuvos čempionų vardus iškovojo Š.Marčiulionio KA I-YIT komanda. Tomo Purlio auklėtiniai pusfinalyje 69:67 nugalėjo Vilniaus KM I-Perlas krepšininkus, o finale 88:78 palaužė A.Sabonio KC-ARX Reklama ekipą.

„Aukso medaliai jaunių amžiuje antrus metus iš eilės – tai svajonės išsipildymas. Pernai džiaugiausi aukso medaliais, bet šiemet – žymiai labiau. Gal varžovai mūsų neįvertino, laikė vieno žaidėjo komanda, bet tai mums pridėjo dar daugiau motyvacijos. Vaikinai labai daug dirbo, jie buvo verti šios pergalės, buvome tikra komanda“, – tvirtino Purlys. 

Jo auklėtiniai mačą dėl aukso medalių pradėjo spurtu 20:4, tačiau kauniečiai nepasidavė ir prasidėjus trečiajam ketvirčiui persvėrė rezultatą 39:37. 

„Kai pirmajame kėlinyje išsiveržėme į priekį 20:4, nesitikėjau, kad bus taip lengva iki rungtynių pabaigos, bet tikėjau, kad galime laimėti. Aukščiausią sportinę formą buvome pasiekę prieš 2-3 savaites, todėl fiziškai per finalo ketverto turnyrą mums buvo nelengva. Vaikinai kompensavo tai savo kovingumu ir noru laimėti“, – pažymėjo Š.Marčiulionio KA I-YIT strategas.

Net septyni jo auklėtiniai gegužės pradžioje gali vykti į Londoną, kur Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa kausis dėl Eurolygos jaunimo čempionų titulo. 

Praėjusį sezoną Eurolygos jaunių turnyre kartu su Edvinu Šeškumi, Gediminu Žalaliu, Deividu Kumeliu, Luku Ganu ir Karoliu Ražuku triumfavęs Purlys viliasi apginti nugalėtojų titulą. 

Komentarai:
Lietuvos_Rytas_Forever
Liuks. :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-04-30
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.