George'o Karlo auklėtiniai šį sezoną savo aikštėje pralaimėjo vos tris sykius
George'o Karlo auklėtiniai šį sezoną savo aikštėje pralaimėjo vos tris sykius
Nuotr. AFP-Scanpix
Geriausiu Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) 2012–2013 metų sezono treneriu pripažintas Denverio „Nuggets“ komandos strategas George'as Karlas. Tai pirmas toks jo trofėjus.

62 kartus iš 123 balsavusiųjų Karlas gavo pirmąją vietą ir, surinkęs 404 taškus, aplenkė Majamio „Heat“ vyriausiąjį trenerį Eriką Spoelstrą (190) ir Niujorko „Knicks“ strategą Mike'ą Woodsoną (127).

NBA geriausią trenerį renka 121 sporto žurnalistas ir komentatorius.

„Nuggets“ iškovojusi 57 pergales ir patyrusi 25 pralaimėjimus Vakarų konferencijoje užėmė trečiąją vietą ir pirmajame atkrintamųjų varžybų etape surėmė ginklus su „Golden State Warriors“ klubu, bet seriją pralaimėjo 2-4.

Karlas „Nuggets“ treniruoja nuo 2005 m. Jis taip pat yra stovėjęs prie Milvokio „Bucks“, Sietlo „SuperSonics“, Madrido „Real“, Olbanio „Patroons“, „Golden State Warriors“ ir Klivlendo „Cavaliers“ ekipų vairo.

Pirmos vietos balsus taip pat gavo ir Frankas Vogelis (3), Lionelis Hollinsas (6), Markas Jacksonas (3), Tomas Thibodeau (2), Kevinas McHale'as (1), P.J. Carlesimo (1), Vinny Del Negro (1) bei Larry Drew (1).

Komentarai:
Vasia
Mark Jackson, Gregg Popovich,Erik Spoelstra arba Thibodeu buvo verti laimeti, bet labiausiai manau Jackson.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-08
-2
Atsakyti
Anonimas
kur GREGG POPOVICH??? man šis treneris tikrai geriausias.
2013-05-08
-1
Atsakyti
TIkrai puikus treneris
2013-05-08
-5
Atsakyti
Saldytuvai tu debilas :DDDD
apie viena zaideja parasai tris eilutes, bet kad jis dabar 2-3 geriausias pf tik todel kad visi kiti yra tokie medziu medziai kad baisu ziuret, tie patys boshai nu ner ka ten ziuret , 38 metu duncanas juos visus apzaidzia, pabandytu jis apzaist save jaunystei taip i skudurus gautu kad gera nepasirodytu :) Nealas? jis puse karjeros outsideriuose europos zaide. Baynes? gal jum reik paaiskint kas yra sitas? Ar spliteris buvo dominuojanti jega europos krepsiny kaip ginobili ar macijauskas, navaro, ne! nebuvo, jis buvo didele jega, daug naudos savo komandai atnesdavo bet tai nebuvo tas dominuojantis zaidejas.
2013-05-08
-5
Atsakyti
Martis
Marc Jackson turėjo laimėti, nerealiai pakeitė Warriors veidą per tuos du metus.
2013-05-08
Atsakyti
ShL
fail
2013-05-08
Atsakyti
Mane asmeniškai šokiravo šitas išrinkimas. Pats visiškai sutinku su vienu kito portalo komentatoriaus nuomone apie Karlą prieš 6 serijos su GSW mačą:

Gedas2004 [+23]

Komentarų: 2747 IP: 5.20.136.12 Data: 2013-04-29 20:51

atsakyti

Aš kaip tik manau, kad serija baigsis jau Denveryje. Tiesiog papa Karlas, koks bebūtų gerbiamas NBA, nėra labai rimtas treneris - jo pasenusios metodikos, atsisakymas naudotis advanced stats, kurie dabar jau vaidina vis didesnį vaidmenį scoutinge, taip pat ir silpna gynyba ir individualiais veiksmais bei greičiu paremtas puolimas per PO nebesugeba nieko prieš pastatyti pažangesniems treneriams.

Taip tęsiasi eilę metų Denveryje, taip bus ir toliau. Reg. sezone, kai komandos neturi laiko individualiai pasirengti prieš juos žaisti, Karlo metodai veikia, ypač namie (dėl aukštos vietovės), tačiau atkrintamosiose visi naudojasi šios komandos silpnomis grandimis, kurių pagrindinė yra treneris.
2013-05-08
+1
Atsakyti
Volgininkas  ⭐ 
na jei rinko pagal RS, tai taip, Nuggets gerai pasirodė. bet manau Hollins is memphio ar Jackson is Warriors labiau verti buvo.
2013-05-08
+10
Atsakyti
Anonimas
Kad grybukas Karlas negeriausias tai FAKTAS, nezinau kokie bukagalviai ten buvo susirinke, jau pirmam raunde irode savo ,,geruma", su namu aikstes pranasumu pralaimeti pries Warriors be Lee, gan silpnai, kaip ,,geriausiam treneriui"

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-08
+4
Atsakyti
G. Poppovich tiksliai yra geriausias treneris, jei pažiūrėtumėte sporto analitikų video medžiagą, kur analizuoja Spurs žaidimą, tai abejonių neliktų. Jis surenka žaidėjus, kurie yra individualiai stiprūs tik labai siaurame spektre (išskyrus Parker, Duncan, Ginobili ir Leonard) ir sustato žaidimą taip, kad idealiai išnaudoja tas stipriąsias puses, o jų trūkumus užpildydamas kitų žaidėjų stipriosiomis pusėmis. O žaidėjai irgi renkami taip, kad būtų gera atmosfera ir iš to gauname nuostabią komandą - Spurs. :) Net pajutęs, kad galbūt Jackson pradės dėl laiko aikštelėje gadinti atmosferą jį atleido. Poppovich geriausias treneris NBA šiuo metu, be abejonių. Jam prilygti gali tik Thibodeu, kuris irgi su šiuo metu vidutinių žaidėjų komanda demonstruoja neeilinį žaidimą. Vien ko verta kaip jis prikėlė Nate Robinson, o Playoff'uose iš vis geriausius rezultatus per karjerą šis mažylis demonstruoja. :)
2013-05-08
+5
Atsakyti
Nesutinku su jumis. First of all, iš Spusrs'ų išėmus Parkerį ten lieka geriausias Power Forwardas per visą istoriją, dabar vienas geriausių big'ų defender'ių lygoj ir TOP 2-3 sunkusis kraštas. Nereikia šnekėt, kad kiti, vadinami "senukai" neturi parako. Manu paskutinėse rugtynėse turbūt labiausiai dominavo prieš H. Barnes per šitus PO kažkas dominavo prieš gyneją. Darė pump-fake'us, apsivarinėjo, tiesiog maudė į vienus vartus. Neal, Green, Bonner, Leonard, Splitter yra normalūs, kai kurie gal net prie geresnių role-player'ių. Ar tikrai ta sudėtis, viena prasčiausių lygoj? Žinoma, pridėjus n metų trunkantį žaidimą kartu, gerą trenerį, ilgus metus treniruojantį komandą, ta sudėtis yra susižaidusi, gal labiau už kitas komandas išnaudojanti viens kitą. Antras dalykas, su kuriuo nesutinku, tai yra mažas Coach Spo indelis į komandos žaidimą. Patikėkit, jis tik atrodo treneris, kuris klauso žaidėjų, yra stumdomas žvaigždžių ir t.t. Jo įnašas yra iš tos pusės, kad jis visas žvaigždes sugeba suburti į gerai veikiantį ir organizuotą, kamuolio negailintį, komandiškai žaidžiantį kolektyvą, o jeigu pažiūrėtume į Heat derinius paskutinėmis sekundėmis, suprastume, kad ir derinių neblogų pribraižyti jis gali. Visiškai neaukštinu jo, bet taip paruošti ir sureaguliuoti žaidimą gali tik geras treneris. Trečias dalkas... na... Jonai, gali man paaiškint durnam, kuo skiriasi dvi sąvokos "atkrintamosios" ir "PO"? Nu žinok niekaip nesuvokiu :(...
2013-05-08
-2
Atsakyti
nunmbu
yes im very serious. spurs pagrinde yra individualiai beverciu zaideju komanda. tokiu kaip blair ar baynes niekas ne i nba neimtu jei ne popas, nando de colo ar diaw tik del kompanijos parkeriui, kitose komandose storo diaw niekas i aikste neleistu. mills australas naisku ka ten veikia, splitteris tik per daug sezonu po biski pateisina viltis. starteris danny green is d league ir liublianos olimpija atejes noneimas visiskas, o pas popa kaip varo. matt bonner al staras. liko nepamineti amzinai traumuotas ginobili, geras jaunas kawhi ir parkeris su duncanu kuriam jau 40 metu. viskas. talento sitoj komandoj tik pas 4 zaidejus, visi kiti neaisku ka nba veikia. isemi is komandos parkeri ir gaunas bobcatsai jei ne popas.
2013-05-08
-3
Atsakyti
Jonas
tai trenery renka ziurnint y atkrintamuju rezultatus ir pasiekimus, o ne y PO, tai kas, nes Bulls treneris tai irgi pajemus tai turbut labiausiai nustebino po Wariors pergaliu nors sudetis nera yspudinga ir Noah traumuotas buvo.Heat treneris net seruprantu is kur cia atsirado antras :D Woodsas labiau nusipelnes yra, nes palyginus su praito sezono rezultais ir atsizvelgiant y tai, kad zaideju amzius didziausias padare didely progresa y geraja puse.
2013-05-08
-2
Atsakyti
Baisu
Nelabai suprantu čia kai kurių komentarų. Spurs vieni lieviausių žaidėjų lygoje are you serious? Celtics žaidėjai prastesni už detroito ar toronto? Really? Dar kažkas rašo, kad suvadovautų taip pat gerai kaip Spoelstra, atrodo, kad Spoelstra NIEKO neveikia, bet kaip treneris jis jaunas bei tobulėja, palaiko PUIKIĄ atmosferą komandoje ir tikrai nusipelnė būti galbūt ne antroje vietoje bet TOP 5 šiais metais tai tikrai.
2013-05-08
-13
Atsakyti
geras treneris,bet ne geriausias,tai parode ir tai,akd pirmo barjero playoffu nepraejo,grizliu rimtai geresnis atro terneris,bet pan lygio ir gerumo jie.
2013-05-08
+6
Atsakyti
as
as tai net nezinau ar verta ta heat treneri cia det su toke komanda ir as taip sugebeciau pasiekt.:D as tai maniciau kad pagiru nusipelno asku spursu,bostono,buliu,worjors,Knicks , Nets,Grizzlies ,Thunder ,Rockets .... taip nugeciu tikrai verciauses.spursu,bostono,buliu,Grizzlies,Rockets ipatingai kaikurios is siu komandu atrodo baige subireti ir nera net kam zaist bet i flayfus sugeba iset nu pazejus bostone net nera kam zaist ir su tokiais zaidejais turetu daug blogiau atrodit negu reptors,detroitas,minesota ir panasei ...
2013-05-08
+4
Atsakyti
Tikrai puikus treneris, treniravęs legendinę Sietlo Virsgarsiniu komandą su Gary Paytonu ir Shawnu Kempu, bet tikrai nežinojau, kad yra treniravęs Madrido Real.:)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-08
-5
Atsakyti
nunbu
greg popovic nevertas? zaidejai spursu turbut vieni lieviausiu lygoj, isemus ten parkeri lieka suluzeliai, seniai ir niekam nezinomi zaidejai is lietuvos ryto ir panasiai
2013-05-08
-7
Atsakyti
Anonimas
tie zurnaliugos besmegeniai yra ar kas jiem yra??? uz kokius nuopelnus ji isrinko geriausiu? juokdariai, jau grizliu treneris tikrai geresnis siemet, nba cirkas ko noret.
2013-05-08
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.