Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
LKF prezidentas Arvydas Sabonis su vienais federacijos rėmėjų, prekybos tinklu IKI, pratęsė bendradarbiavimo sutartį Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
LKF prezidentas Arvydas Sabonis su vienais federacijos rėmėjų, prekybos tinklu IKI, pratęsė bendradarbiavimo sutartį Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus

Lietuvos rinktinė Slovėnijoje vyksiančiame Europos čempionate versis be dalies patyrusių veteranų, tačiau su perspektyviu jaunimu. Į pirmąją treniruočių stovyklą liepos 15-22 d. Palangoje Kazlauskas iš viso pakvietė 15 kandidatų. 

Gerbėjai komandoje neišvys Šarūno Jasikevičiaus ir Simo Jasaičio bei karjerą rinktinėje po Londono olimpinių žaidynių baigusių Rimanto KaukėnoDariaus Songailos.

Lietuvos rinktinės kandidatai
Poz Žaidėjas Komanda Amžius Ūgis
G Mantas Kalnietis „Lokomotiv“ 26 195
G Tomas Delininkaitis „Mavpy“ 31 190
G Adas Juškevičius „Žalgiris“ 24 194
G Martynas Gecevičius „Olympiakos“ 25 193
G Martynas Pocius „Real“  27   196 
G Renaldas Seibutis „Lietuvos rytas“  27   196 
F Mindaugas Kuzminskas „Žalgiris“  23   205 
F Jonas Mačiulis

„Panathinaikos“

28 198
F Linas Kleiza „Raptors“ 28 203
F Paulius Jankūnas „Žalgiris“ 29  203 
F Donatas Motiejūnas „Rockets“ 22  213 
F Kšištofas Lavrinovičius „Žalgiris“  33   209 
C Darjušas Lavrinovičius „Žalgiris“ 33  212 
C Robertas Javtokas „Žalgiris“ 33  211 
C Jonas Valančiūnas „Raptors“ 21 213
„Kaukėnas ir Songaila baigė karjeras. Juos suprantu – amžius. Abu jie daug davė Lietuvai. Jasikevičius ilgai abejojo ir galų gale pareiškė, kad šią vasarą padėti rinktinei negalės, bet ateityje visko gali būti. Tie vyrai nėra jauni vaikinai, jie apsisprendė“, – teigė Kazlauskas.

Tuo tarpu Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipai atstovaujantis Jasaitis šią vasarą rinktinės marškinėlių nevilkės pirmą kartą nuo 2004-ųjų.  

„Gaila, nes ilgai vedėme derybas, bet Simas nori pailsėti. Kaip treneris jį suprantu. Jis nemažai žaidęs ir turi rimtų traumų. Per vasarą nori jas išsigydyti. Dabar Simas praleidžia rungtynes klube“, – tvirtino Kazlauskas.

Prieš aštuonerius metus Serbijoje ir Juodkalnijoje vykusiame Europos čempionate rinktinėje debiutavęs Jasaitis nacionalinei komandai paaukojo visas vasaras, tačiau šį sezoną krepšininką užklupo traumos.

Kazlauskas į nacionalinės komandos stovyklas pakvietė ir jaunuosius žalgiriečius Mindaugą Kuzminską bei Adą Juškevičų. Rinktinės vairininkas prasitarė svarstęs ir jaunųjų Vytenio Čižausko bei Šarūno Vasiliausko kandidatūras. 

Abu gynėjai vasarą atstovaus Lietuvos studentų rinktinei, o keli joje geriausiai pasirodę krepšininkai gali būti pakviesti į vyrų rinktinę. Tuo tarpu Gediminas Orelikas ir Deividas Gailius, Kazlausko nuomone, nacionalinės komandos lygio dar nepriaugo. 

„Tarp aukštaūgių turime pakankamai daug patyrusių krepšininkų. Jeigu Jasaitis būtų sutikęs, galėtume pasigirti ir stipria lengvųjų krašto puolėjų pozicija. Problematiškiausia – įžaidėjų grandis. Patyręs yra tik Mantas Kalnietis. Martynas Gecevičius visą sezoną nežaidė, o iš Renaldo Seibučio norėtųsi galingesnio žaidimo“, – kandidatų sąrašą apibendrino Kazlauskas.

Jis tvirtino bendravęs beveik su visais krepšininkais ir pažymėjo, kad daugelis jų nėra idealios fizinės būklės. „Martynas Pocius jau bėgioja krosus ir ruošiasi. Tikimės, kad jis pasveiks. Pauliaus Jankūno situacija sudėtinga – jis vis dar gydosi dešiniojo peties traumą ir dėl jo yra nemažai klaustukų. Javtokas pradėjo žaisti kovą, tačiau dar nėra visiškai atsigavęs“, – pasakojo Kazlauskas. 

Prieš kelias savaites pristatęs pasirengimo Europos čempionatui planą rinktinės strategas tvirtino jau turintis 18-os rinktinės kandidatų sąrašą, tačiau ketino jį patrumpinti trimis pavardėmis ir paskelbti pasibaigus nacionaliniams šalių čempionatams.

„Susidarė situacija, kad pakeisti nieko nebeišeis. Labai didelis susidomėjimas. Nebuvo Kažkokio būtinumo tempti laką, todėl priėmėme sprendmą paskelbti sąrašą. Norime atsakyti į visus klausimus ir baigti diskusijas“, – tvirtino Kazlauskas.

Iš viso rengdamasi Europos čempionatui Lietuvos rinktinė sužais 12 kontrolinių rungtynių. Beveik visos treniruočių stovyklos ir kontroliniai mačai bus surengti mūsų šalyje. 

Mūsų šalies krepšininkai rugpjūčio 17 d. Makedonijos sostinėje Skopjė išmėgins jėgas su šios šalies rinktine, o rugpjūčio 27-29 d. dalyvaus tradiciniame Akropolio taurės turnyre Atėnuose. 

Lietuvos rinktinė rugsėjo 4-22 d. Slovėnijoje vyksiančiame Europos čempionate kausis B grupėje kartu su Latvijos, Serbijos, Makedonijos, Juodkalnijos bei Bosnijos ir Hercegovinos rinktinėmis.

Išsamesnis Kazlausko komentaras:

Komentarai:
zalgirismanau rinktynei nereikia1.geces nes visa sezona ant suolo sedejo2.juskeviciaus nes jis manau rinktinei gali buti tik po 3 metu3.delinikaitis jam geriau buvo lig zalgiryje nei ukrainoj


durnas tu esi visai. 3 gynejai ir 7 auksti??? tu nesveikas visai esi vienas ar netgi 2 is tu kuriuos tu parasiai tikrai liks. ir nesuprantu ko jus vertinat to geceviciaus forma nemate. sveikas ir perspektyvus krepsininkas yra, o eurolygoje pocius ne taip ir daugiau zaide ir be to gecas savo graikijos lygoje ne taip mazai ir zaidzia dar treniruotese gal sunkiai dirba zmogus kad bent kai istruks is OLY kalejimo i LT rinktine ji paimtu. o jus nemate kaip zaidzia iskart aiskinat kad jis nereikalingas. paziuresim, pamatysim. gal jus ir teisus gal ir netinka jis rinktinei
2013-05-22
-3
Atsakyti
zalgiris
manau rinktynei nereikia

1.geces nes visa sezona ant suolo sedejo

2.juskeviciaus nes jis manau rinktinei gali buti tik po 3 metu

3.delinikaitis jam geriau buvo lig zalgiryje nei ukrainoj
2013-05-22
-7
Atsakyti
zalgiris
cia nelabai yra zalgirio jaunimo tik kuzia juskevicius
2013-05-22
+17
Atsakyti
To Hah
Kad Alijevo neims i rinktine tai cia viskas aisku nes yra kaip yra o kaip yra tai nedaug kas zino bet ateis laikas bus aisku. O kad Alijevas nieko nevertas tai cia jau neturi ka pasakyti. Statistika viska pasako manau negu kad kazkoks rasistas kaip tu. Mano nuomone i rinktine turetu imti Kalnieti Jaska ir Alijeva ir tada atrinkinet. O ne Ada imt kad poto jo neimt o jei paimt lai laizo suola poto. Siaip tai sudetis labai gera kas susije su aukstaugiais.
2013-05-22
Atsakyti
Aggs227 Kiauragalvis
Kad tavo Adukas nepazais tai cia visiems aisku, bet kad nera isko rinktis tai tu biski susipykes su savim.
2013-05-22
+9
Atsakyti
hah
Nejuokink Alijevai niekas tavęs į rinktinę neims gali floodint kiek nori čia, nieko vertas esi
2013-05-22
+1
Atsakyti
klaip
Sena Kaunietiska protekcija daugiau nieko.
2013-05-22
-12
Atsakyti
ko cia kliedit del to ado,jei nepazais per kontrolines,tai ir nepaims jo.Atrodo,kad lietuva turetu is ko rinktis izaideju grandyje?
2013-05-22
+7
Atsakyti
Sutinku su zemiau
Rimtai nesuprantu Juskevicius kuris nieko neparodo ima i rinktine o Alijevo neima. Cia kazkas neaisku.... Gal kas paaiskintumet?
2013-05-22
-3
Atsakyti
Algis
ADAS JUSKEVICIUS??? Nu nx tikrai Kazlai kaip treneris kuri gerbiu biski truksta tau kazko. Gecevicius??? Kam imti zaidejus kurie arba grybai arba ant suolo sedi nes grybai. Nu zodziu yra izaideju pora tikrai geru bet kazkodel visi uzsimerke. Net nesvarste isrinkom. Kazlai tu Kazlai geda biski
2013-05-22
+15
Atsakyti
lo,l
nedaryk gedos su bebru ir jomantu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-22
Atsakyti
nusivyles
kodel tik vienas rito zaidejas? o kur jomantas su babrausku? kur buterlevicius??? jeigu zalgiriecius 6 pakviete tai ir is ryto turejo 6 pakviesti, cia matyt Paulius Motiejunas prikiso nagus nes jis ir su LKF ir su Zalgeriu susijes yra, manau reiktu sukilti visiems, nes neteisybe kodel tik vienas rito zaidejas???
2013-05-21
+6
Atsakyti
Anonimas
Oj nustebins šita rinktinė daug ka, pamatysit ant aukso pakylos ja.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-21
+4
Atsakyti
Rimtas
Na ką paskelbti sąrašai.

Mano manymu geriausia sudėtis:

PG (Kalnietis,Juškevičius)

SG (Pocius,Seibutis)

SF(Kleiza (jis gali ir 4 lošt) Mačiulis,Kuzminskas)

PF (Motiejūnas,Jankūnas ir kažkuris iš brolių.)

C (Valančiūnas ir Javtokas)
2013-05-21
-5
Atsakyti
Lizinginisgalutinis dvilygtukas:PG: Dragic, Hill (Kalnietis, Delinininkaitis)SG: Morrison, Belinelli (Seibutis, Gecevicius)SF: -, Kleiza, Buddinger (Maciulis, Kleiza, Kuzminskas)PF: Odom, Thompson, Okur (Motiejunas, Ksystof, Darius)C: Gray, Chandler (Valanciunas, Javtokas)HC: Phil Jackson (Jonas Kazlauskas)


Fotke ant avataro :DD
2013-05-21
+1
Atsakyti
galutinis dvilygtukas:

PG: Dragic, Hill (Kalnietis, Delinininkaitis)

SG: Morrison, Belinelli (Seibutis, Gecevicius)

SF: -, Kleiza, Buddinger (Maciulis, Kleiza, Kuzminskas)

PF: Odom, Thompson, Okur (Motiejunas, Ksystof, Darius)

C: Gray, Chandler (Valanciunas, Javtokas)

HC: Phil Jackson (Jonas Kazlauskas)
2013-05-21
+1
Atsakyti
vadinkit mane optimistu,bet manau, kad tokios stiprios rinktines nuo Sabo laiku neturejom: 3 nba zaidejai,yra ir su nba potencialu ar siaip auksciausio lygio europos zaidejai, kovosim del medaliiu, galbut perdaug tikiuos ir per anksti svenciu, "bet geriau negyvent negu visai netiket"...
2013-05-21
+11
Atsakyti
Anonimas
Na siaip reikia tiketis kad Lavrinoviciai nepatirs traumu siaip as buciau Kavaliauska kaip atsargini Centra itraukes nes Javtokas Bei Darjus yra faktiskai visuomet su nuolatinem traumom tai koja pas javtoka tai nugara pas Darjusa
2013-05-21
-5
Atsakyti
adas
adaptas
2013-05-21
+12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.