Galingo stoto vidurio puolėjas Kostas Koufos šią vasarą Graikijos nacionalinės komandos marškinėlių neapsivilks
Galingo stoto vidurio puolėjas Kostas Koufos šią vasarą Graikijos nacionalinės komandos marškinėlių neapsivilks
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Denverio „Nuggets“ ekipos vidurio puolėjas Kostas Koufos pranešė, kad šį rudenį Slovėnijoje vyksiančiame Europos čempionate Graikijos nacionalinei komandai padėti negalės. 

„Labai norėjau atstovauti rinktinei, tačiau kartais reikalai pakrypsta ne ta linkme, kuria norėtum“, – Graikijos žiniasklaidai tvirtino Koufos. 

24 metų 213 cm ūgio vidurio puolėjui praėjusią vasarą buvo atlikta artroskopinė kelio operacija, dėl kurios jis praleido olimpinį atrankos turnyrą Venesueloje. 

„Kelio reabilitacijos procesas nebuvo toks, kokio tikėjausi. Man trūko laiko pasveikti ir nepaisant gero sezono, vis dar jaučiu traumos pasekmes – negaliu taip gerai atakuoti krepšio iš toliau, kaip tą darydavau anksčiau“, – aiškino Koufos. Jis taip pat skundėsi įgūdžių, žaidžiant nugara į krepšį, stoka.

Graiko atstovaujamas „Nuggets“ klubas pasiekė NBA atkrintamąsias varžybas, o starto penkete rungtynes pradėdavęs aukštaūgis vidutiniškai rinkdavo po 8 taškus ir atkovodavo po 6,9 kamuolio per susitikimą.

„Šią vasarą noriu pasinaudoti galimybe padirbėti su svarmenimis ir tinkamai pasirengti kitam sezonui. Noriu tapti įvairiapusiškesnis puolime bei agresyviau žaisti gynyboje. Ši vasara gali būti svarbiausia per visą mano karjerą“, – tvirtino Koufos. 

Graikas prasitarė, kad geresnio žaidimo iš jo laukia ir „Nuggets“ komandos treneriai – šie vasarai jam sudarė specialią treniruočių programą, kurios Koufos stengsis laikytis.

„Niekas nesupranta, kaip man svarbu žaisti nacionalinėje komandoje. Labai noriu padėti rinktinei, kad baigęs karjerą būčiau iškovojęs bent keletą medalių, – teigė Koufos. – Tačiau norėdamas tai pasiekti, privalau sustiprėti individualiai ir investuoti į save. Tam ir skirsiu šią vasarą.“

Koufos viliasi prie nacionalinės Graikijos komandos prisidėti kitą vasarą ir tikisi, kad dar turės progą rungtyniauti su Vassiliu Spanouliu, Kostu Papanikolau, Ioanniu Bourousiu ir Nicku Calathesu

Pirmą kartą Graikijos rinktinės marškinėlius Koufos apsivilko 2007 metų Europos jaunių (iki 18 metų) čempionate. 

Net po 26,5 taško pelnydavęs ir po 13 kamuolių atkovodavęs aukštaūgis padėjo komandai pelnyti sidabro medalius, o pats buvo pripažintas naudingiausiu pirmenybių žaidėju. 

Vyrų rinktinėje Koufos debiutavo 2009 metais Lenkijoje vykusiame Europos čempionate. Prieš dvejus metus Lietuvoje surengtose Senojo žemyno pirmenybėse graikas vidutiniškai rinkdavo po 8,7 taško ir atkovodavo po 3,7 kamuolio. 

Graikijos rinktinė Europos čempionate kovos D grupėje kartu su Rusijos, Italijos, Turkijos, Suomijos ir Švedijos nacionalinėmis komandomis.

Komentarai:
to Anonimas
Ka tu cia skiedi... :D Apart Spanoulio as ten kazkokiu dideliu zvaigzdziu nematau. Diamantidziui jau po truputi saulelydis, tik dirbtinai si sezona eurolyga i penketa isrinko. Paziurek i Ispanu komandos vardus.
2013-06-02
-1
Atsakyti
DJ Vlad
Tai kad dauguma zaideju atsisako,sis cempionatas bus zemo lygio
2013-05-30
+7
Atsakyti
Anonimas
bet kai pagalvoji tikrai galingiausius zaidejus turi Graikai jai jie susiburtu jie imtu net olimpiados antra vieta ir dar gera issuki mestu JAV tokie kaip Diamantidziai ir Spanuliai nesimeto Kaip nba zvaigzdes tai cia beveik visi Graikai Super Starai surinktu tokia komanda kad xuj kas padarytu bet daug kas atsisako daug kas nnegali
2013-05-30
-1
Atsakyti
esu
tris kartu valio
2013-05-30
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.