Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) I vaikinų grupės čempionės titulą iškovojo tapo Mykolo Romerio universiteto (MRU) komanda. Ji ketvirtadienį Kauno sporto halėje 80:74 (24:15, 26:23, 15:21, 15:15) palaužė Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentus.

Tai naujas įrašas LSKL istorijoje. Iki šiol MRU vaikinų ekipa niekada nebuvo iškovojusi čempionės titulo.

Antano Udro ir Osvaldo Olisevičiaus vedami LSKL reguliaraus sezono nugalėtojai į priekį šovė vos prasidėjus rungtynėms – 18:5. 

Nors trečiajame kėlinyje LSU buvo priartėjusi iki 3 taškų ir atkurė intrigą, MRU ekipa atsilaikė ir šventė pergalę.

Nemaža dalis LSU (11-5) krepšininkų patirties sėmėsi LKL pirmenybėse, o prieš lemiamas LSKL kovas stažavosi Kinijoje, tačiau tai jiems nepadėjo iškovoti aukso medalių.

Prie MRU pergalės daugiausiai prisidėjo 17 taškų pelnęs Arvydas Gydra. Olisevičius pridėjo 14, Udras – 13, Simas Buterlevičius įmetė 12 taškų ir atkovojo 8 kamuolius.

LSU ekipoje išsiskyrė 17 taškų pelnęs Šarūnas Vingelis. Tomas Urbonas pridėjo 13, Arūnas Sakalauskas – 11, Pauliaus Petrilevičiaus sąskaitoje – 10 taškų.

„Išsipildė mūsų svajonė. Tai viena laimingiausių dienų mano gyvenime. Vis dar negaliu patikėti kas įvyko. MRU pirmą kartą per visą istoriją tapo LSKL čempionais! Tai kažkas iš fantastikos srities“, - iškart po dvikovos džiaugsmu tryško čempionų treneris Vytautas Poteliūnas. 

Anot jo, pergalę lėmė tai, kad vyrai žaidė iš visos širdies, negailėdami savęs. 

„Mes greičiau už LSU nugalėjome jaudulį ir buvome lyg vienas darnus kumštis. Tikėjome, kad galime laimėti ir vadovavomės posakiu: vienas už visus ir visi už vieną. Ačiū vaikinams. Jie išties nusipelnė pagarbos.“  

LSU stratego Edo Nickaus manymu, jo vaikinams pritrūko patirties.

„MRU – labiau patyrusi ir vyresnė komanda. Daugelis mūsų žaidėjų atkrintamosiose LSKL varžybose žaidė pirmą kartą ir todėl nestokojo jaudulio. Visgi, noriu juos pagirti. Esu patenkintas, kadangi jie kovojo iš paskutiniųjų“, - kalbėjo Nickus.

Komentarai:
mruni
maladec
2013-05-31
+4
Atsakyti
ooooooooo
bravo
2013-05-31
Atsakyti
d
Liuks, ačiū

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-05-30
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.