Visgaudaitė: „Pernelyg skubėjome vytis varžoves“ (video)

Rokas Buračas
specialiai tinklalapiui „BasketNews.lt“ iš Trelazė (Prancūzija)
2013-06-15 19:29

Inesa Visgaudaitė Lietuvos rinktinei pelnė 11 taškų, tačiau prarado net 5 kamuolius
Inesa Visgaudaitė Lietuvos rinktinei pelnė 11 taškų, tačiau prarado net 5 kamuolius
Nuotr. FIBA Europe/H.Bellenger
Lietuvos moterų rinktinė Europos čempionatą pradėjo pralaimėdama Kroatijos krepšininkėms, tačiau ekipos įžaidėja Inesa Visgaudaitė mano, kad varžovės buvo įveikiamos. 

Puikiai pirmąją susitikimo dalį sužaidusios mūsų šalies krepšininkės palūžo po didžiosios pertraukos, kai varžovės pataikė kelis metimus paeiliui ir priartėjo. 

„Galbūt mums koją pakišo jaunatviškumas. Matydamos, kad atsiliekame dviem arba keturiais taškais pernelyg skubėjome vytis varžoves. Treneris liepdavo ilgiau palaikyti kamuolį, tačiau atakuodavome krepšį vos prasidėjus atakai“, – po rungtynių tinklalapiui „BasketNews.lt“ teigė Visgaudaitė. 

Pirmą kartą Europos čempionate rungtyniaujanti 22 metų 168 cm ūgio įžaidėja į Kroatijos rinktinės krepšį įmetė 11 taškų, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, tačiau 5 sykius suklydo. 

– Inesa, puikiai pradėjote rungtynes, tačiau vėliau sustojote. Kodėl? – „BasketNews.lt“ žurnalistas paklausė Visgaudaitės.
– Nuo rungtynių pradžios įsivažiavome palyginus labai gerai, tačiau antroje susitikimo dalyje nesilaikėme disciplinos. Pamačiusios, kad varžovės mus vejasi pradėjome skubėti. Treneris liepdavo palaikyti kamuolį ilgiau, tačiau mesdavome į krepšį vos prasidėjus atakai. Galbūt mums koją pakišo ir jaunatviškumas – matydamos, kad atsiliekame dviem ar keturiais taškais pernelyg skubėjome vytis varžoves.

– Paleidote kroates per paskutinį kėlinį. Turbūt jautėte, kad jos įveikiamos?
– Manau, kad Kroatijos rinktinė mums buvo tikrai įveikiama. Juk rungtynių pradžioje įrodinėjome, kad galime su ja žaisti. Manau, kad gražus žaidimas šiandien mums suteiks daugiau pasitikėjimo. Treneriai džiaugėsi tuo, kaip sužaidėme pirmąją mačo dalį, o kas atsitiko vėliau – nesuprantu. Galbūt mus iš vėžių išmušė netaiklūs metimai. Tuomet pradėjome žaisti po vieną, bandėme tempti komandą, tačiau pasiekti pergalę galėjome tik komandiniu žaidimu. Tą ir turėjome daryti antroje mačo pusėje. 

– Ar Čekijos rinktinė yra grėsmingesnė komanda nei Kroatijos?
– Manau, kad abi komandos yra panašaus pajėgumo. Apskritai, šioje grupėje visos ekipos yra lygiavertės. Nė viena rinktinė nėra autsaiderė ar favoritė. Grupėje nėra Rusijos ir Prancūzijos komandų, todėl su visomis likusiomis galime kautis. Jeigu su čekėmis žaisime taip, kaip šiandien pirmoje rungtynių dalyje, galime laimėti. Manau, kad rytoj pasirodysime geriau, nes jau pajutome, kaip reikia žaisti čempionate ir kiek daug pastangų įdėti. Viskas įmanoma. 

– Pati rungtyniauji Prancūzijoje. Nenustebai arenoje išvydusi tiek daug žiūrovų?
– Nustebti tikrai nenustebau. Prancūzijoje kiekvienose rungtynėse susirenka daug žiūrovų, nesvarbu kur jos bevyktų. Galbūt ne tiek daug žiūrovų, kaip dabar, tačiau panašiai. Moterų krepšinis Prancūzijoje yra labai populiarus.

Visas interviu su Visgaudaite:

http://youtu.be/4Dm4F1jF0ks

Komentarai:
as noreciau to
Tu iskarto pamatai pana betkokia ir ziuri kaip i sex masina? NEKAZKA . . .
2013-06-16
-5
Atsakyti
as noreciau
kad ji mane paaukletu, nes buvau labai blogas, labai
2013-06-15
+1
Atsakyti
Olis
I. Visgaudaitė " treneriai džiaugėsi tuo,kaip sužaidėme pirmąją mačo dalį,o kas atsitiko vėliau-nesuprantu.Galbūt mus iš vėžių išmušė netaiklūs metimai." Ko čia nesuprasti-kroatės trečiajam,o ypač ketvirtajame kėlinyje pastatė geležinę gynybą ir tada pasipylė klaidos ir neparuošti, netaiklūs metimai.
2013-06-15
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.