Ūzas grįžta į Šveicariją

Mantas Bertulis
„BasketNews.lt“ korespondentas
2013-07-02 15:04

Rokas Ūzas jau kelerius metus rungtyniauja užsienyje
Rokas Ūzas jau kelerius metus rungtyniauja užsienyje
Nuotr. Fotodiena.lt
Rokas Ūzas grįžo ten, kur ir pradėjo savo legionieriaus karjerą. Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis 25 metų 202 cm ūgio puolėjas sudarė vienerių metų kontraktą su Bazelio „Starwings Basket“ ekipa, kuri rungtyniauja Šveicarijos pirmenybėse.

„Ši komanda man sudarė idealias sąlygas tiek gyventi, tiek siekti aukštesnių tikslų“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Ūzas.

Praėjusį sezoną „Starwings Basket“ reguliariame sezone iškovojo 8 pergales, patyrė 18 pralaimėjimų bei užėmė septintą vietą. Ketvirtfinalio serijoje ji 0-3 neprilygo Fribūro „Benetton“ klubui.

Šioje šalyje krepšininkas žaidė ir 2011-2012 m., kuomet gynė Kjaso „SAV Vacallo“ komandos garbę. Tąkart jis sezono nebaigė, kadangi patyrė sunkią traumą – susilaužė pėdą.

Po traumos atsigavęs žaidėjas 2013 m. vasario mėnesį sukirto rankomis su Kosovo lygoje rungtyniaujančia Prizreno „KB Bashkimi“ ekipa.

Palangoje gimęs, tačiau Kaune užaugęs Ūzas atstovaudamas „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ ekipai 2005 m. debiutavo Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Po dvejų metų jis persikėlė į Jonavos „SK Dextera“ ekipos gretas.

Pirmasis krepšininko šuolis karjeros laiptais įvyko 2008 m., kuomet Ūzas sukirto rankomis su Vilniaus „Sakalų“ ekipa ir pirmą kartą išbėgo ant parketo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse.

Jau pirmasis sezonas sostinės komandoje aukštaūgiui buvo sėkmingas ir jis iškovojo SEB BBL Iššūkio taurę, tačiau klubą užklupus finansinėms problemoms, teko susikrauti lagaminus ir vykti į Kėdainius. „Nevėžio“ gretose Ūzas žaidė 2009-2010 m., o kitą sezoną atsidūrė „Kauno“ ekipos sudėtyje.

Komentarai:
pingvis
zvaigzde :DD
2013-07-03
-4
Atsakyti
pusas
nesuprantu kaip tokie zaidejai randa komandas pirmose lygose ?? nu jis grybu grybas yra baisus.. megeju lygose negali uzlosti su pusiau profesionalais ir megejais..o cia pyst kontraktas..jis daugiau liezuviu mala, nei zaidzia.
2013-07-03
-6
Atsakyti
Anonimas
ūsasssssss :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
2013-07-03
-3
Atsakyti
Mantui Bertuliui
Manaai gal kiti žais

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-07-02
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.