Pačėsas: „Tai yra tik vienas mažas žingsnelis“

Mantas Bertulis
specialiai tinklalapiui „BasketNews.lt“ iš Talino (Estija)
2013-07-09 21:32

Tomas Pačėsas tikina, kad trečiadienį reikės verstis visais 12 krepšininkų
Tomas Pačėsas tikina, kad trečiadienį reikės verstis visais 12 krepšininkų
Nuotr. Fotodiena.lt/D.Radlinskas
Lietuviams prireikė dviejų kėlinių, jog prisimintų Tomo Pačėso nurodymus, duotus prieš rungtynes.

Jo treniruojama 20-mečių rinktinė trečiajame kėlinyje spurtavo 20:4 bei Europos jaunimo čempionato atidarymo rungtynėse 68:64 palaužė favoritais laikytus serbus.

Kalbėdamas su tinklalapiu „BasketNews.lt“, Pačėsas nesureikšmino šios pergalės, nes trečiadienį laukia dar viena sunki dvikova su vokiečiais.

Visgi 41 metų krepšinio specialistas džiaugėsi, jog jo auklėtiniai per ilgąją pertrauką padarė išvadas ir neleido Serbijos rinktinei demonstruoti uraganinio puolimo.

– Kodėl taip sunkiai įsivažiavote? – tinklalapis „BasketNews.lt“ paklausė Pačėso.
– Todėl, kad serbai yra gera komanda.

– Ką pakeitėte antroje mačo pusėje, kuomet spurtavote 20:4?
– Pagerinome kovą dėl atšokusių kamuolių bei grįžimą į savo aikštės pusę. Pirmoje mačo pusėje mums daug kainavo jų greitas puolimas. Jie greitose atakose ir po mūsų klaidų įmetė 20 taškų. Todėl turėjome daryti išvadas. Antroje pusėje padarėme tai, ką planavau prieš rungtynes.

– Sustabdytas greitas varžovų puolimas buvo pagrindinė pergalės priežastis?
– Manau, taip. Paanalizavome, kur galime žaisti dar geriau. Serbai neturi gerų snaiperių, o ir metė daug tritaškių bei tai darė labai netaikliai. Labai gerai uždarinėjome baudos aikštelę ir todėl laimėjome.

– Serbai geriau mėtė „iš žaidimo“, kovojo dėl kamuolių, atliko dvigubai daugiau rezultatyvių perdavimų. Kuo jūs buvote geresni už varžovus?
– Mes esame mažesni, greitesni. Serbai stengėsi rinkti taškus iš po krepšio, nes turėjo akivaizdžią ūgio persvarą. Turėjome išnaudoti kitus elementus – greitį, intensyvumą bei įmesti iš distancijos.

– Ar dabar nukris spaudimas, kai nugalėjote grupės favoritus?
– Tai yra tik vienas mažas žingsnelis. Mums reikia kovoti dėl kiekvienos pergalės. Noriu, kad kuo greičiau užmirštume šias rungtynes, nes jau trečiadienį laukia sunkus mačas su vokiečiais. Jų priekinė linija turbūt dar įspūdingesnė už serbų. Vokiečiai šiandien turėjo lengvą pasivaikščiojimą su gruzinais. Rytoj turėsime naudoti visus savo 12 žaidėjų ir ačiū, kad šiandien visi buvo produktyvūs. Vieni krepšininkai yra svarbūs vienose rungtynėse, kiti – kitose. Susitikimų grafikas yra labai įtemptas.

Komentarai:
EB
Mažiausiai talento? Pažiūrėk į dabartinę U18. Duok diev, kad išsilaikytų A divizione...

nonpoint1987nezinau kaip butu su vyru rinktine, bet jaunimo rinktinej Pacesas idealus variantas. Jiems reiki grieztos rankos, aiskiu nurodymu ir kontroles. Tokiam amziuj svarbu viska sustatyti i vietas, o pacesas ta sugeba puikiai. Sioje rinktineje nera daug talento, tiesa sakant maziausiai turbut per visas jaunimo rinktines pastaraisiais metais+ nera Gudaicio , bet zaidejai juodo darbu nusveria talento stoka, velgi manau kad daug prisidejo treneris. Zodziu laukiam kovos kiekvienose varzybose.
2013-07-10
+1
Atsakyti
paskirus Toma treneriu,sakiau,kad si rinktine daug pasieks,noriu tiket,kad neklydau
2013-07-10
+1
Atsakyti
jo
nepamirskit kad nera ramasausko ir gudaicio abieju centru, nors is ramasausko tai kazin ar kas padras isaugs, laiko jau ne perdaugiausiai belike
2013-07-10
-3
Atsakyti
dėl pačėso
pilnai sutinku su ankstesniais komentarasi kad Pačėsas jėga ir kad jis valdo rinktinę,

šiuo atveju (u20) to ir reikia, nes jie dar nera "vyrai" ir todėl reikia drausmės, čia lemia smulkmenos, ir smagu kad vaikinai klauso Tomo ir yra už ką, jis jau parodė..

būtų dar smagiau jei online varžybas kas nors bent internetu transliuotų...

smagios vasaros visiems krepsinio fanams, ir aisku ne teksto režimu stebimų pergalių.
2013-07-09
+4
Atsakyti
nezinau kaip butu su vyru rinktine, bet jaunimo rinktinej Pacesas idealus variantas. Jiems reiki grieztos rankos, aiskiu nurodymu ir kontroles. Tokiam amziuj svarbu viska sustatyti i vietas, o pacesas ta sugeba puikiai. Sioje rinktineje nera daug talento, tiesa sakant maziausiai turbut per visas jaunimo rinktines pastaraisiais metais+ nera Gudaicio , bet zaidejai juodo darbu nusveria talento stoka, velgi manau kad daug prisidejo treneris. Zodziu laukiam kovos kiekvienose varzybose.
2013-07-09
+7
Atsakyti
donce97
Tomas yra syla.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-07-09
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.