Adomaitis: „Neįžaidėme kamuolio ir pritrūkome drausmės“ (foto)

Laurynas Butkauskas
specialiai tinklalapiui „BasketNews.lt“ iš Kazanės (Rusija)
2013-07-14 19:55
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Ketvirtfinalio pabaigoje Vytenis Lipkevičius prametė svarbų dvitaškį Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Australijos rinktinės gynėjas Jasonas Cadee Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Lietuvos studentų rinktinės atsarginiai žaidėjai emocingai reaguoja į įvykius aikštėje Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Ketvirtfinalio pabaigoje Vytenis Lipkevičius prametė svarbų dvitaškį Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Australijos rinktinės gynėjas Jasonas Cadee Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Lietuvos studentų rinktinės atsarginiai žaidėjai emocingai reaguoja į įvykius aikštėje Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis

Į Kazanėje vykstančią Universiadą Lietuvos studentų rinktinė vyko iškovoti medalių, tačiau neįveikė ketvirtfinalio barjero.

Dainiaus Adomaičio treniruojama komanda 55:60 pripažino Australijos studentų rinktinės pranašumą.

Lietuvos studentų rinktinė buvo ketvirtfinalio favoritė, kadangi D grupės varžybas baigė nepralaimėjusi ir užėmusi pirmąją vietą.

Tuo tarpu Australijos komanda C grupėje liko antra.

Studentų ekipos vyriausiasis treneris Adomaitis tinklalapiui „BasketNews.lt“ įvardijo nesėkmės priežastis ir pripažino, kad jo treniruojamiems krepšininkams trūko drausmės.

– Kodėl, jūsų nuomone, buvo patirtas pralaimėjimas? – tinklalapio „BasketNews.lt“ žurnalistas Kazanėje paklausė Adomaičio.
– Yra kelios priežastys. Jų žaidimą buvome išanalizavę neblogai. Labiausiai apmaudu dėl pirmosios pusės, kuomet pirmavome dešimčia taškų. Atrodė, kad iniciatyvą jau laikome savo rankose, bet tada pradėjome priiminėti prastus sprendimus. Paprasčiausiai pritrūko drausmės. Tai yra nepateisinama, kuomet turėdami kamuolį gauname techninę pražangą. Jie pelno dvi baudas ir dar vėliau du taškus. Įsivėlėme į kontaktinį žaidimą, gavome dar vieną techninę. Aštuoni taškai į mūsų krepšį praktiškai iš niekur. Puolant taip pat trūko drausmės. Taip, australų komanda yra gera, žaidžia krepšinį ant pražangos ribos, bet  mūsų problema buvo tokia, jog darant ilgesnį derinį jie mus iš jo išmušdavo. Gaila, bet gyvenimas tuo nesibaigia.

Rungtynių akimirkos
– Kietas australų žaidimas nebuvo netikėtas?
– Buvom tam pasiruošę, žinojome jų stipriąsias puses. Žinojome, kad stiprioji jų pusė yra gynyba, kad po perimtų kamuolių jie rengia greitas atakas ir taip surenka daug taškų. Šiandien buvo vėl tas pats.

– Galbūt komanda buvo atsipalaidavusi?
– Tikrai ne. Vyrai kovėsi, už tai juos galiu tik pagirti. Deja, kelios klaidos ginantis ir nesusikalbėjimas pakišo koją.

– Galbūt sutrukdė tai, kad pirmajame etape, išskyrus brazilus, neturėjote rimtų varžovų?
– Mūsų grupėje buvo trys silpnesnės komandos, o kitoje buvo keturios stipresnės komandos. Atkrintamųjų varžybų barjero amerikiečiai net neįveikė. Burtai yra burtai, čia mes bejėgiai.

– Kokį balą parašytumėte komandai už pasirodymą?
– Gero balo komandai negali rašyti, nes šiandien pralaimėjome. Už kovą vyrus galima įvertinti labai pozityviai, tačiau pralaimėjimas yra pralaimėjimas. Atvažiavome čia norėdami nugalėti, bet nepavyko.

– Pabaigoje, kuomet atsilikinėjote keturiais taškais, nemetėte tritaškio. Kodėl?
– Buvo akimirka, kada Adui Juškevičiui galėjome perduoti kamuolį, bet jį praleidome. Tuomet tikslas buvo pelnyti taškus, nesvarbu kad tris. Deja. Sutinku, kad akimirką praleidome.

– Ar rungtynių pabaigoje gynėjai ėmėsi ne per daug iniciatyvos?
– Turbūt ne dabar laikas analizuoti rungtynes. Faktas, kad australai su savo gynyba neretai išmušdavo mus iš ilgesnių parengtų derinių. Neįžaidėme kamuolio, todėl viskas taip ir baigėsi.

Komentarai:
Yep
Kaip gerai, kai visada yra pasiteisinimas...
2013-07-14
+3
Atsakyti
DariusB
didziausia kalte aisku turi prisiimti treneris! neatleistinas pralaimejimas.
2013-07-14
+4
Atsakyti
pritariu
Pritariu FANAS komentaruj,taip pat ziurejau sias rungtynes,tikrai galima buvo zaist komandini zaidima,ir manau butu pasiteisine,nes kamuolys puolime visiskai nevaiksciojo,nemaciau nieko naujo,apart savanauduskumo paminetu dvieju zaideju,po tokiu rungtyniu ir persasi isvada,kad treneris kazkam atidirbineja uz suteikta proga buti vyr treneriu universiadoj.Susimove Adomaitis tai tikrai,kas mate rungtynes tikrai supras.
2013-07-14
-2
Atsakyti
Gaila, kad pralosem, galejom nueiti iki finalo, bet viskas pasibaige ketvirfinalyje. Sutinku ka kalbejo treneris Adomaitis po rungtyniu.
2013-07-14
+6
Atsakyti
mes geresni is tikro.o tas ju zaidimas siandien.....galbut i rinktine nori papulti. siaip turejom auksa imti
2013-07-14
-1
Atsakyti
Fanas
Tokio prasto maco nesu senai jau mates.. Visiskai nieko nepamaciau per rungtynes, kas butu islike atminty. Gal tik tas faktas, kad didziausi savanaudziai Juskevicius su Cizausku bande pasikelt savo verte ir sansus patekt i vyru rinktine. Zaidimas visiskai padrikas, absoliuciai nieko neparode studentai siandien.. Kodel Vasiliauskas i aikste isbega kaip visiskas antras ar net trecias izaidejas ir zaidzia per toki svarbu maca 15min? Butent tos ramybes ir truko puolime BENT JAU pabaigoj, kad islost tas prastas rungtynes. Ka cia ir bepasakysi.. Kol savanaudziai megins parodyt save, tol nieko nebus.
2013-07-14
+3
Atsakyti
Valentinas
1. Gėda! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

2. Ar čia antroji Lietuvos rinktinė?! O juk už ją žaidė profesionalai, o ne „studentai“...

3. Gal taip neužries nosies pirmoji rinktinė... JŪS PERSPĖTI – su trimis NBA ne pirmo ryškumo žaidėjais ...
2013-07-14
-4
Atsakyti
Adomaiti,
be trenerio ir liutu banda neprilygs zuikiu bandai su treneriu!
2013-07-14
+2
Atsakyti
xs
Parode*

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-07-14
-1
Atsakyti
xs
Paode LT krepsinis ,savo tikra veida... Viskas nuo makedonu prasidejo... Pra*ist rungtynes kai absoliuciai niekas nesitiki to... "Monstriukai"... Auksa turejo ramiai uzsikabint tokia komanda..:)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-07-14
+8
Atsakyti
Anonimas
Adomaitis i paskutini zurnalisto klausima atsake kaip megeju lygos treneris.Taip treneri,ne po varzybu reik analyzuot,o varzybu metu,ir reguot nedelsent,o pas tave treneri net per taimauta nekazka isgirdau konkretaus,uztat tos paskutines atakos ir buvo visiskas anti krepsinis,zaideju perdaug negali ir kaltint,nes jie matesi labai nori rinkti taskus sau,ir buti tipo studentu rinktines gelbetojai.Aisku Adas ir Cizas tuom ir pasnaudojo,jie zaide grynai ant tasku,baisu buvo ziuret 4 kelinuko paskutines 2min,nes Cizas arba Adas perlaikydavo kamuoli,ir kas pasekoje mesdavo neparuostus metimus,bet cia ir yra tam skyrtas komandoje treneris kad suvaldyt savanaudiskus zaidejus,ir rast geriausia penketa tuo momentu kai priesininkas aktyviai ginas,deja treneris to neizvelde,gaila,gaila,.Tie kas nemate gyvai runktyniu[per kompa buvo transliuojama]susidare ispudi,ir giria Cizauska su Juskevicium,kad pelne daugiausiai tasku,juk ne asmeniniuose rodikliuose mes nugalejom,viso sito pasekoje,mes ir turim pralaimejima,o gal ir buvo Adomaocio planas,duot tiems zaidejams zaist savo statistikos labuj,juk laukia vyru rinktine,butu labai gaila visu kitu zaideju atzvilgiu,bet tuo viskas ir pasakyta,treneris turi nelieciamybe,prie bet kokio studentu rinktines rezultato,
2013-07-14
+4
Atsakyti
jo
dar pries cempionata sake, kad kupsas bus stipri jega, tai kam ji laikyti ant suolo? juk geriau drungilas, kuris is 5 dvitaskiu viena teimete, zodziu ne visi buve krepsininkai gali buti gerais treneriais, adomaitis to pavyzdys, tikiuosi pats susipras
2013-07-14
+4
Atsakyti
taip dar reik ir moket pralost
Ziopliai, turejo puikia proga iskovot aukso medalius, bet susimove taip nevykusiai, kad juokas ima is tokiu ;D
2013-07-14
+2
Atsakyti
tai treneri gal visgi susiprasit pripazint,kad esate nieko vertas!!!
2013-07-14
+8
Atsakyti
Lipkeviciaus zaidimas primena labai Lebron James....manau po poros metu Lipke bus europos Lebron James
2013-07-14
-8
Atsakyti
snekoriai prisibazarino...jau geriau tyliai ramiai nuvaziuoti ir nukalus visus dziaugtis o pralaimejus tyliai pasitraukti..
2013-07-14
+1
Atsakyti
Nieko nereikia noreti! Ir durniui buvo aisku, kad is visos rinktines treneriu stabas buvo silpniausias. Ka "Durantas", Buterkelevicius rinktinej dare-as nesuprantu. Ryto treneriu stabas ir apgailetinas. Adomaitis baigs trenerio karjera kaip ir kiti "Svogeriniai" treneriai. GEDA!
2013-07-14
+6
Atsakyti
s
pagarba zurnalistams jie zino kaip viskas baigsis,grupes varzybose rase kad sluoja visus is eiles,krito tas ir tas,bet deja reikia dar ir kasi biski palost kad rasyt bele ka
2013-07-14
-4
Atsakyti
Gal uzteks i trenerio pozicijas kishti tuos kurie neva trenerio diploma gavo LKKA,o duoti darba tiem kurie ishmano savo darba.

Dabar zaidejam geda.Kai turi toki treneri,tada zaidi lyg jo nebutu ir tiek.Susitari tarpusavyje ir zaidi savo talentu.LKL lygio zaidejai,o zaidzia kai mergaites.Leiskit tada megejam zaist,pakeliaut,pasaulio pamatyt,nes rezultatas butu juk toks pat...
2013-07-14
+9
Atsakyti
Aha
Dėl drausmės žaidime ir griežtumo vadovaujant komandai tai Adomaičiui turbūt visai praverstų šiek tiek Pačėso konsultacijų :)
2013-07-14
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.